|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
spanie podczas karmienia
Witam!
moj synek ma niecale 2 tyg. moze poradzicie co zrobic jak mi zasypia podczas karmienia?, na nic zatykanie nosa i gmeranie po policzku, wtedy zaczyna ssac, ale tylko ssac bez jedzenia a co poloze jego do lozeczka otwiera od razu oczy i znow musze dac mu piers i tak w kolko zanim usnie mija 4-5 godzin juz mam obolale i pogryzione sutki smoka wypluwa mleko mam / tak mi sie wydaje /, gdyz jak oszczedzam jedna piers ze wzgledu na pogryziony sutek cala wkladke laktacyjna mam mokra pozdr Iza |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: spanie podczas karmienia
a czy jest prawidlowo dostawiany do piersi ?byc moze w tym jest problem meczenia sie i obolalych brodawek a byc moze szybko sie meczy bo jest jeszcze bardzo malutki i musicie sie lepiej poznac i dopasowac ,potrzebuje troche czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Dopóki się nie dopasujecie, jedynym rozwiązaniem pozostaje chyba wybudzanie.
Staraj się prawidłowo przystawiać malca- wkładać całą otoczkę. Jeśli maluch zaczyna Ci przysypiać, włóż swój mały palec z boku jego usteczek /jak lewarek/, tak by uwolnić pierś. Nie ciągnij, jak mały dobrze uchwyci dziąsłami, bo zrobisz sobie krzywdę ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
wkladam dobrze z cala otoczka, a mimo wszystko cos jest nie tak.....
pozdr |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
dajcie sobie troche czasu ,bobasek jest naprawde malutki wiec nie wymagajmy cudów jak z książek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
twój synek jest bardzo malutki. Uwielbia być przy swojej mamusi, zwłaszcza kiedy sobie smacznie drzemie i śpi i nic na to nie poradzisz ![]() Mleczko mu leci jak tylko zachce i bardzo dobrze, bo dla takiego maluszka każda kropla jest cenna. Ja mówiłam to samo co ty mojej Pani konsultacji od laktacji, ale ją mało wzruszała moja sytuacja ![]() - nie odkładać, tylko jakoś tak się obsunąć w łóżku i obrócić żeby malec nie poczuł rozdzielenia, i wymknąć się delikatnie - wysuwać samą brodawkę z buźki żeby się nie moczyła bez potrzeby - budzić do jedzenia robiąc "pasaż po szczęce": dosyć dynamicznie i mocno przeciągasz palcem od bródki do końca żuchwy - to nie boli, tylko pobudza właściwe mięśnie do ssania - jeśli coś cię niepokoi - kontrolować wagę co parę dni czy dziecko dobrze przybiera Powodzenia! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Przerabialam to 2 razy
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.