|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Transparentny błyszczyk
Potrzebuję błyszczyka [img]icons/icon10.gif[/img] Najchętniej jakaś transparentna wiśnia, bez żadnych drobinek... Hmm, ciekawa jestem czy możecie mi coś doradzić? Konkretną firmę i numerek? Aha, no i żeby za drogi nie był (Juicy Tubes mnie strasznie korci, ale ja właściwie potrzebuję błyszczyka na jeden wieczór...).
Pozdrawiam [img]icons/icon7.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: Transparentny błyszczyk
Właśnie takiego szukam [img]icons/1ehem.gif[/img] Jedyny jaki mi przychodzi do głowy do Bourjois Effect 3 D nr 98.Transparentna wiśnia bez brokatu.
[img]icons/1cmok.gif[/img]
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Co do transparentnej wisni moge polecić Ci albo IsaDorę - Ekspress star gloss albo Shiseido błyszczyk albo ten Lancome w tubie [img]icons/icon7.gif[/img] To tyle jeśli chodzi o moje jakieś tam rozeznanie [img]icons/icon7.gif[/img]
[img]icons/icon40.gif[/img]
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Bourjois albo Isa Dora. Tylko jest mały problem - nie wiem czy znajdę je w jakimś sklepie tu, gdzie teraz jestem [img]icons/icon9.gif[/img]
Może L'Oreal coś ma albo Rimmel albo Revlon? Albo jakieś taniutkie Palomy czy Inglota? O tych firmach wiem na pewno, że są tu w kilku drogeriach, ale wątpię, żebym znalazła Bourjois [img]icons/icon22.gif[/img] Słyszałam o Effet 3d bardzo dużo dobrych rzeczy, ale w najbliższym czasie się nie zapowiada, żebym mogła pojechać do większego miasta! Najwyżej skończę z bezbarwnym błyszczykiem i jakąś czerwonawą pomadką. Poszukam jeszcze Isa Dory [img]icons/icon7.gif[/img] Aha, piszcie jeszcze, jeśli macie jakieś typy transparentno-wiśniowe i w miarę dostępne na prowincji, gdzie przez najbliższy miesiąc chcąc nie chcąc znajdować się będę... Pozdrawiam i dziękuję! [img]icons/icon7.gif[/img] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
całuśny błyszczyk
własnie skończył mi się błyszczyk i potrzebuję czegoś nowego..lepszego . A więc chcę błyszczyk w miarę bezbarwny.. zapachowy .. a jeszcze lepiej zeby miał jakiś smak np truskaweczek
![]() ![]() macie jakieś pomysły??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Re: całuśny błyszczyk
oj błyszczyk, którego nie zjadają całusy to raczej tylko marzenie Olu..
![]()
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
no wlasnie zuwazylam ...ale myslalam ze moze są jakies wyjątki o ktorych ja jeszcze nie wiem ...no to chyba wystarczy mi tylko taki który sie nie rozmazuje... bez dodatkowych przyjemnoci w postaci zapachu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
a jaki to ma być błyszczyk. w sztyfcie - ochronny, czy z aplikatorem raczej, a może w kulce??
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
najlepiej by bylo gdyby był w kolce ...ale az taka naiwna nie jestem
![]() błyszczyk może być w dowolnej formie na prawdę ale ten z reklamy miał pędzelek... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny zachwalały kulkowy Sephory - ja jeszcze nie nabyłam, ale zamierzam
![]()
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
hmm proponuję uściskany błyszczyk do ust avon, pychota...ostatnio zamowilam yr magiczny błyszcyzk w kulce podobno dobry...a z droższych to sadzę że może chanel? Fajna jest też szminka do ust, water shine diamonds maybelline...delikatny roz jest świetny! A tak notabene...to niestety, nie znajdziesz nigdzie ekstratrwałego błyszczyka, prędzej szminkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ja mam MANHATTANu Twist&Taste malinowy... super pachnie
![]() jest przezroczystu ale w tym opakowaniu wygląda na lekko różowy, ma brokacik... polecam go
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
te avońskie to najlepszy jest brzoskwinka, ale truskaweczka też jest OK... tylko barwi usta na czerwono... odradzam arbuzowy... śmierdzi i źle smakuje
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
potwierdzam! Mnie też strasznie podpadł arbuzowy błyszczyk Avonu!
Z takich tańszych to chwalę sobie błyszczyk Bell Sorbet. Na prawde tak fantastycznie pachnie i"smakuje" miam! a kosztuje góra 10 zł. jest z gabeczkowym aplikatorem. Jednak moim nr1 jest błyszczyk Express Star Gloss Isa Dora. Ma delikatny świetny pędzelek do nakładania jest trwały i uroczo rozświetla usta. Nie ma zapachu i smaku.Nie jestem zorientowana czy jest w Polsce ale nmysle ze tak. Ja go kupilam za 100 koron szwedzkich to na nasze 50 zł. Wiec nie jest tani. buziaki papapa
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
A mi arbuz pasował.
![]() Tak, Sorbet jest suuuuper, kupiłam po zobaczeniu u koleżanki, tak samo Paloma, ale trzeba uważać, bo sa kolorowe i transparentne - te drugie własnie owocowe, fajnwe są owoce lesne, ciemne, ale na ustach bezbarwne. A Ise Dora jest bossska,nie testowałam, ale zakupię raczej, widziałam na ustach Gadziny - tfu, Pal znaczy się ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
lejka napisał(a):
> A mi arbuz pasował. ![]() > > Tak, Sorbet jest suuuuper, kupiłam po zobaczeniu u koleżanki, tak samo Paloma, ale trzeba uważać, bo sa kolorowe i transparentne - te drugie własnie owocowe, fajnwe są owoce lesne, ciemne, ale na ustach bezbarwne. > > A Ise Dora jest bossska,nie testowałam, ale zakupię raczej, widziałam na ustach Gadziny - tfu, Pal znaczy się ![]() ![]() sorbet powiadasz? Ja spotkałam się z opiniami że te sorbety są jak kiśle ale skoro tak to lecę jutro do miastka się zaopatrzyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Z Sorbetów to ten pomarańczowy, bo czerwony jakiś taki moim zdaniem nie dobry w smaku
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Pomarańczowy jest mandarynkowy czy egzotyczny jakiś, a czerwony malinowy. Mi się podobały oba, choć rzeczywiście ciut lepszy pomarańcz, mimo, że zwykle wolę malinki.
![]() Jak kisle, powiadasz? Hm, każdemu pasuje co innego, to że mi ona się podobały, nie znaczy, że Tobie też musza podpasować... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
a więc...
![]() youaresowonderful..... ten błyszczyk avonu to nawet nie taki zły.. kumpela go miała ale teraz w katalogu go nie ma .. albo ja jestem ślepa ![]() co to tego z yr .. to niestety nie mam pojecia o jakim mowisz.. ![]() szminka water shine diamonds maybelline jakos mi nie bardzo odpowiada ... bo na innych zostawia te drobinki ... czasem to jest smieszne ale nie zawsze... o ile wiecie o czym mowie ![]() Lee ....Bell Sorbet miłam pomaranczowy .. zapach mial ciekawy nie powiem ale kleił sie, a rozmazywał się jeszcze gorzej wrrr zastanawaim się nad błyszczykiem z: -inglota w tym pudełeczku, tylko ta aplikacja go strasznie mnie zniechęca -avon ten o którym wspominaliscie .... niewiecie czy w następnym katalogu będzie można go dostać??? -manchatan ten owocowy w tubce np ten o smaku gumy balonowej albo waty cukowej ![]() no i teraz jestem w rozterce .. ktory z nich jest najbardziej trwaly bo niestety nie posiadałam ani jednego z powyższych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
> szminka water shine diamonds maybelline jakos mi nie bardzo odpowiada ... bo na innych zostawia te drobinki ... czasem to jest smieszne ale nie zawsze... o ile wiecie o czym mowie
![]() Ola! ja Cię rozgryzłam! temat wątku, pocałunki, zostawianie drobinek "wiecie o czym mówię".. jesteś maniaczką całowanek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
inglota jest fajny malinowy i waniliowy... mandarynka odpada
ale te manhattana są fajniejsze moim zdaniem... miałam taki różowy (nie wiem jaki smak), i gdy był na ustach to go zjadałam ![]() każdy inaczej wygląda na ustach, ale z tych trzech to bym wybrała Manhattana, bo z Inglota to nie ma jak nakładać, a pędzelki do innych dają. Faktycznie w katalogu 14/15/2003 nie ma tych błyszczyków, ale są inne (na str. 37) za 14.90... chyba pójde zamówić któryś ![]() ale jak dla mnie najfajniejszy jest Manhattana z aplikatorem (o tym o którym na początku pisałam)
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
sarenko ja maniczka??? nieeee hehehehheeeh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
taa nie ;D Hm tego błyszczyku w najnowszej ofercie nie ma, ale możesz nabyć na allegro badź spytać konsultantki...Ten manhattanu też mam, średniak z niego :/. Drogi, całkiem wydajny...Ale niezbyt trwały (aż chce się zlizać go z ust!) i średnio wydajny. A o yr mówię, że taki błyszczyk... jeśli masz najnowszy katalog, to ta oferta znajduje się trochę pod tymi zdjęciami pomadki do ust miedziany liść. I tam jest napisane rozowymi literkami ainsi soit-elle i pod tym błyszczyk do ust, roll-on 8 ml Magiczny. To jest numer 18045. Z rabatem nie jest taki drogi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
a to juz wiem ..to ten ??
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=2720 tylko boje się troche tego kolorku .. rózowo fioloetowy wrrr ![]() ale dzieki za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
No, na ustach nie wychodzi bezbarwny, a z lekka diaboliczny...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Z LEKKA DIABOLICZNY? Aaaaaaaa
![]() ![]() A tak notabene, keidys pytalas mnie gdzie kupiłam 6 ml pojedyncze juicy tubes - otoz na allegro u niejakiej mmagu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Re: całuśny błyszczyk/DO LEJKI :)
tak sobie czytałam forum i zauważyłam coś co może przeoczyłaś
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Wtajemniczenie
|
Hej!A ja wam polecam Sorbecik-pomarańczowy,Water Shine Diamonds-Maybelline,Rimmela-Sheer temptation(stars),Buriois (błuszczyk jest cudny!!!)lub Shine Delicieux-Loreala.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Hehehe... Polecam te same.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:16.