|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Richard Marx "Hazard"
Witam wszystkich! Jak interpretujecie ten teledysk? Zawsze gdzieś go miałam w pamięci, ale ostatnio często chodzi za mną ten temat, mianowicie co się stało z Mary, zabiła się sama? Podobno ten teledysk można różnie interpretować, więc chętnie poznam inne opinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Richard Marx "Hazard"
Uwielbiam tę piosenkę i teledysk 8)
Wydaje mi się, że Mary zabił ten obleśny szeryf - jeździł za nią samochodem, śledził... Mary była być może zakochana w chłopaku, którego gra Marx, ale jednocześnie sypiała z innymi - scena w samochodzie: Richard ich zobaczył i uciekł, zostawiając swój szalik wplątany w gałęzie - szeryf zabrał szalik, zabił dziewczynę i podrzucił szalik jako dowód obciążający Richarda. Dodatkowo mamy sceny z dzieciństwa Richarda - ojciec żołnierz, który zostawia matkę dla innej kobiety; matka sypiająca z innym mężczyzną - mały Richard wywołujący pożar, w którym matka i jej kochanek prawdopodobnie zginęli. Piękny teledysk, specyficzny klimat lat '90tych.
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Mam podobne spostrzeżenia; chociaż z drugiej strony myślę, że Mary sama się zabiła (utopiła), gdy Marx dowiedział się, że sypia z innym....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, ale mi zaserwowałyście powrót do przeszłości...
http://www.youtube.com/watch?v=hwJqJTdTHcA ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Zrobię straszny odkop, ale trudno. Znalazłam wątek przypadkiem w googlach i po prostu nie mogę zostawić go bez odpowiedzi. Ja mam zdecydowanie 2 wersje - sama piosenka zdecydowanie ma nieścisłość, która wskazuje na winę postaci Richarda. No po prostu niespójność w zeznaniach, która mnie upewnia w tym, że te wszystkie przysięgania są nic niewarte.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:21.