|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zaczerwienienie warg sromowych
Drogie mamusie U mojej 11-miesięcznej córci od 4 dni utrzymuje się zaczerwienienie warg sromowych i wejścia do pochwy. Myślałam, że jest to pieluszkowe zapalenie skóry ale już nie jestem tego pewna ponieważ to zaczerwienienie na wargach zaczęło się łuszczyć. Co to może być? Czy z córką iść do lekarza rodzinnego czy od razu do ginekologa? Nie wiem co robić. Dodam, że mocz nie ma jakiegoś przykrego zapachu i nie zauważyłam, żeby córcia była z tego powodu rozdrażniona. Proszę o jakąś odpowiedź. Może, któraś z waszych córeczek miała podobne objawy. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rzabbocop
|
Dot.: Zaczerwienienie warg sromowych
Możliwe, że to grzybica. Nie była leczona ostatnio antybiotykami?
Radzę iść jak najszybciej do lekarza, jeśli nie wiesz gdzie, to zadzwoń i się zapytaj |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Blada ujscie pochwy ma kolor ,,miesisto,, czerwony.
Myslałaś ze to pieluszkowe zapalenie skóry,, czyli ze prawdppodobnie zastosowałaś jakąs maść?? jeśli sudocrem to te ,,łuszczenie,, moze być spowodowane włąście mascią. Moja córcia tak ma po sudocremie. ujścia pochwy, odbyt, łechtaczka - nie mozna smarowac sudocremem bo to moze powodowac grzybice, jesli wymienione okolice śą zajęte ,,odparzeniem,, są zaczerwienione mozna stosować clotrimazolum, ale to jest chyba na recepte. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
ja bym od razu po lekarza dzwonila. dlugo to juz sie utrzymuje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziękuje za odpowiedzi. Oczywiście byłam u lekarza, powiedział, że to drożdżowe zapalenie i przepisał Clotrimazolum. mam smarować 2 razy dziennie i powinno to ustąpić. Trochę odetchnęłam. Pozdrowienia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.