|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Zatopione-jak?
Ciekawi mnie jak mozna zrobic taka bizuterie. Moze sie orientujecie jak sie do tego zabrac, co jest potrzebne i czy mozna ja wykonac w warunkach domowych? Ostatnio ciagnie mnie do roznych technik wiec i ta mnie zainteresowala. Chyba ktoras z was wtracila na jakims watku, ze sie tym bawila wiec mam nadzieje, ze mi pomozecie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
Lokalizacja: Mała Puszysta Planeta z Małymi Puszystymi Zwierzaczkami:D
|
Dot.: Zatopione-jak?
bardzo fajnie ale nie mam pojecia jak to zrobic
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Któraś dziewczyna już pisała - laminowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Laminowanie? Ja myslalam ze to jakios zatopione w pleksi..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
|Pierwsze laminowanie, czyli zgrzewanie 2 kawalkow folii z jakims kwiatkiem miedzy nimi. drugie wyglada na plexi z zatopionym klosem. Plexi - plastikowe szyby - mozna wylac w dowolnej formie i pociac jak zastygnie. Niestety powyzszym konczy sie moja wiedza na ten temat. Kiedys interesowalam sie tuningiem obodow komputerowych (podobaly mi sie prace jednego zespolu). Tam, wsrod fotek jak pokolei to wykonac widzialam, jak zalewali uklad swiecacych diod plynnym plexi. Po zastygnieciu i oszlifowaniu wyszla fajna gruba szybka z diodkami w srodku
![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem, czy ktos w domu ? ma warunki do tego, aby zatopiać sobie coś w pleksi.
Da się to zrobić chałupniczo? Zresztą, może dziewczyna ma dostęp do jakiegoś zakładu, może przez tatę czy coś. Mi to drugie nie wygląda koniecznie na pleksi, dla mnie zdjęcie jest takie, że niewiele widzę. Jedynie kłos w kawałku ''szkła'' ale to może być dla mnie laminowanie odpowiednio uchwycone w kadrze.
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Raczej da sie wylewac plexi chalupniczo. Z tym ze tylko tyle pamietam z tamtej stronki, a link byl przepadl po ktores reinstalce :/
![]() |
#8 |
Joanna d'Moder
|
przypomniały mi się biedne motyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi sie ze mozna wylewac plastik w warunkach domowych, tym bardziej ze znalazlam te rzeczy na ktorejs galerii hand made, ale dokladnie w jaki sposob sie wylewa to juz mi sie nie udalo znalezc
![]() Widzialam te motylki - okrutne i niesmaczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
http://www.allegro.pl/item139879563_...ajtaniej_.html
Laminowanie nie wychodzi drogo. Ale mi sie taka bizuteria nie podoba. Bez obrazy ale wyglada na tandetna. Duzo lepiej sie prezentuja zatapiane skarby w plexi. Pod warunkiem ze nie beda to motyle skrzydla...
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie tez wole plexi, ale jak sie do tego zabrac? No nic to, poswiece sie innym sposobom tworczym.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Google mi narazie nic sensownego nie powiedzialo na temat oprobki plexi. Jedynie ze po podgrzaniu mozna latwo wyginac. Nasuwa mi sie mysl, zeby popytac ludzi sprzedajcych takie cos na allegro (jesli jest tam taka bizu). Z tym ze nie liczyla bym na odpowiedz oczywiscie
![]()
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzies na forum pirotechnicznym wyczytalam ze mozna male elementy plastikowe roztapiac w puszce jakiejs bez dostepu tlenu, ale nic wiecej nie bylo powiedziane. W kazdym badz razie dzieki za zainteresowanie. Moze kiedys zaspokoje swoja ciekawosc, a do tego czasu wyprobuje technike witrazowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja czytalam na jakims forum ze koles podgrzewal plexi w puszcze z olejem, potem wciskal sobie forme w matrycy z drewna. Wkladal ten rozgrzany kawalek miedzy dwie drewniane deseczki z wycietymi otworami i sciskal obie naraz. Potem zostawala tylko obrobka. Tylok nie wiem czy to sie na tyle uplastycznia, zeby mozna bylo w tym cos zatopic.
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
ja taki laminat mam ale nie wiem czy to latny efekt wyjdzie a co jakby naładac zel do paznokci taki na tipsy warstwami i pod tą lampe ?? chyba bede musiiala spróbowac ale czy mozna pod tą lampe wkładac takie kwiatuszki??
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś rozgryzł już metodę? blondyneczka2000 jak Ci poszło?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
Był już wątek o tej metodzie. To jest zatopione w żywicy polimerowej. Poszukaj wątku o żywicy (w domowych warunkach można tą metodą). Ja robię w warunkach roboczych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
A ja znalazłam filmik jak zrobić wisiorki z jakimiś grafikami zalewane zywicą:
http://www.instructables.com/id/Resi...Golden-part-1/ - część 1 http://www.instructables.com/id/Resi...Golden-Part-2/ - część 2 http://www.instructables.com/id/Resi...Golden-Part-3/ - część 3
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:42.