|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Niedoczynnosc tarczycy-potrzeba swiezego spojrzenia
Czesc dziewczyny!
Mam problem i moze ktos mi cos podpowie spogladajac na sprawe z zewnatrz. Otóż lecze sie na niedoczynnosc tarczycy , wyniki mam juz w tej chwili w normie , moja przemiana materi polepszyla sie , aczkolwiek mimo moich checi , zdrowego odzywiania i wielu zmian nawykowych moja waga nie chce spaść. Mam 160 cm wzrostu warze 56 kilo ( dodam ze wiele lat bez problemu wazylam 50 ,49 i to byla moja naturalna waga ) , i mimo wielkich wysilkow waga drgnie maksymalnie kilo w doł. Staram sie dostarczac organizmowi duzo wiecej bialka niz wczesniej ( ze wzgledu na tarczyce) , nie jem slodyczy , tlustych rzeczy . Posilki 5 razy dziennie bez podjadania . Jeśli ktos czuje ze ma dla mnie jakas rade chetnie poslucham Z gory dziekuje |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Niedoczynnosc tarczycy-potrzeba swiezego spojrzenia
Ile masz lat?
Jakie miałaś wyniki TSH przed rozpoczęciem leczenia? Na dobrą sprawę, twoja waga jest w normie, więc nie do końca rozumiem, czemu chcesz schudnąć.
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Mam 23 lata , a moje wyniki TSH nie pamietam dokladnie nie mam juz tych badan ale to bylo 7, i jakies liczy po przecinku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też choruję na niedoczynność tarczycy. Startowałam z TSH 9,8. Kiedy rozpoczynałam leczenie i walkę z kilogramami ważyłam 64 kg. W podpisie widać jak to wygląda teraz. Zgubienie 9kg zajęło mi jakiś rok, ale po drodze mialam bardzo dlugie zastoje wagowe. Trzeba po prostu uzbroić się w cierpliwość i się nie poddawać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez NAasia91 Czas edycji: 2014-07-29 o 10:25 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Przy niedoczynności tarczycy ważna jest pielęgnacja włosów. Nawilżaj je. Zrezygnuj z preparatów do włosów typu: żel, pianka, lakier itd. Nie używaj gumek do włosów i spinek, które mocno ściskają włosy. Możesz stosować preparaty zawierające wyciąg ze skrzypu.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
A polecam jeszcze na mocne włosy herbatkę ziołową według przepisu pewnej zielarki:
kwiat nagietka 50g kłącze perzu 50g ziele nawłoci 50g Wsypujemy zioła do garnuszka, zalewamy 3 szklankami wody, pozostawiamy aż zioła się zagotują. Następnie zaparzamy ok. 15 min. Przecadzamy i pijemy ją najlepiej ciepłą.
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Też mam problem z włosami, herbatka brzmi super, muszę wpaść do zielarskiego
![]() Ogólnie używam wcierki do włosów i skóry głowy i szamponu przeciw wypadaniu, obydwie rzeczy zachwalane przez wizażanki na KWC, wcześniej używałam też innych tego typu kosmetyków, do tego jem warzywa i owoce, niedługo minie sto dni zażywania Humavitu ze skrzypem, pokrzywą i drożdżami - a włosy jak wypadały tak wypadają, żadnej zmiany ![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
.
Edytowane przez NAasia91 Czas edycji: 2014-07-29 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Też spytam lekarza bo niedługo idę ![]()
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Piję raz dziennie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() P.S. W tym linku pisze głównie o drożdżach piwnych, ale piekarskie składają się z Saccharomyces cerevisiae a one są jakoś powiązane z piwnymi (gdzieś wyczytałam). Edytowane przez NAasia91 Czas edycji: 2012-07-06 o 09:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Aż mnie naszła ochota na ciasto drożdżowe ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.