![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() zaręczona, zakochana w rozwodniku.
temat mówi sam za siebie.
potrzebuję pomocy, by zrozumieć pewne rzeczy. jestem ze swoim narzeczonym Bartkiem od ponad 2 lat, prawie rok zaręczeni. kilka miesięcy temu poznałam faceta, Michał, okoliczności były takie, że spędzaliśmy ze sobą dość dużo czasu przez prawie 2 miesiące-praktyki studenckie. nie było tam mojego narzeczonego. oddalałam się od Bartka, przybliżałam do Michała. Michał jest ode mnie starszy o 10 lat i ma za sobą rozwód. Nie uważam, że facet z odzysku jest gorszy, bo dla mnie nie ma to różnicy-uczucie to uczucie. Po powrocie do domu (praktyki były w Szwecji), zdałam sobie sprawę, że strasznie za nim tęsknię, choć mam przy sobie dawno niewidzianego Bartka, faceta, któremu powiedziałam "tak", płacząc ze szczęścia... Z Michałem często rozmawiam na gg, raz się widzieliśmy po przyjeździe do Polski. Kiedyś wyznałam Mu, że nie traktuję Go tylko jak kolegę. Powiedział, że jestem mu bliska raczej jak siostra. I że nie chce mnie wykorzystać. Postanowiłam wtedy odizolować się, oziębić kontakt. Z Bartkiem się mocno poprawiło (dodam, że mieszkamy ze sobą). Do czasu, gdy Michał się znów odezwał. Porozmawialiśmy ze sobą przez komunikator internetowy...zapytał kiedy odwiedzę Kraków (ja mieszkam w Lublinie). Jadę na spotkanie za 2 dni. To jest oczywiście uproszczona wersja..wszystkiego nie da się napisać od razu. Możecie mi powiedzieć co o tym sądzicie? Po co facetowi w tym wieku (33 lata), znajomość z 22 latką? Wie, że jestem zaręczona, wie o moich problemach w związku, wie, że coś do Niego czuję. Wszystkie komentarze cenne. Ola |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: zaręczona, zakochana w rozwodniku.
Cytat:
I dodam, że uważam zaręczanie się w tak młodym wieku za ogromną głupotę i bezsens. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Rozumiem, że swojego narzeczonego poinformowałaś, że wyjeżdżasz na schadzkę z innym?
![]()
![]() |
#4 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Przecież to Tobie zależało na tym kontakcie. Facet powiedział, że jesteś dla niego jak siostra. Sama sobie to wszystko komplikujesz!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
1. wiek ma tutaj najmniej do rzeczy bo ty jesteś dorosłą 22-letnią kobietą, a on młodym 33-letnim mężczyzną.
2. problemem nie jest też to, że on jest rozwodnikiem- bo jest wolny. 3. problemem jest to, że ty jesteś w związku i prowadzisz podwójną grę. 4. o co może chodzić temu facetowi ?.......opcji jest wiele: - chce sobie pobzykać, - lubi robić za przewodnika po krakowie, - twoje zainteresowanie nim głaszcze jego ego i nie może się powstrzymać, żeby nie popatrzeć sobie jeszcze trochę na twój zachwyt nim, - zrobił zakład z kumplem, czy przyjedziesz, czy nie itd..., itp. ... Fajne masz rozkminki jak na narzeczoną. szacun, bo widać, że narzeczony jest u ciebie na 1 miejscu !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Bartek wie o moich uczuciach, oboje bardzo się staramy.
Nie mogę powiedzieć, że to Bartek jest winny temu, że zauroczyłam się innym facetem, ale nie wszystko w naszym związku jest idealne. Jednak ja nawaliłam. Bartek wie, że jadę do Krakowa (we wszystkim jestem z Nim szczera). Wie, że spotkam się m.in. z Michałem (mam też tam wielu znajomych i przyjaciół). Co do kontaktu z Michałem-owszem, mam motyle w brzuchu, gdy z Nim rozmawiam, cieszę się jak dziecko.. Jednak to On zaproponował spotkanie, nie ja. Wiem, że godząc się na nie, przekraczam granicę swojego związku. beznadzieja... |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
no Ty z pewnością bardzo się starasz... widać ![]() Cytat:
Cytat:
zostaw swojego narzeczonego bo zmarnujesz mu życie, on zasługuje na szczęście, szczerość i stworzenie związku z Kobietą, która go naprawdę pokocha i da mu wszystko co najlepsze a przede wszystkim nie będzie go oszukiwać ![]()
31.08.2006 ![]() Góra 23.04.2012 Dół 16.07.2012 24.03.2014 koniec ![]() odwyk Edytowane przez Asiaa90 Czas edycji: 2011-04-16 o 11:18 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez lycka Czas edycji: 2012-02-19 o 20:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Nie rozumiem kobiet, które będąc z kimś dają zbliżyć się innemu facetowi na tyle, żeby powstawały tego typu wątki. Nie wiem dlaczego zawsze wydawało mi się, że zaręczyny są już pewnym etapem, który swój koniec będzie miał w urzędzie stanu cywilnego.
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Jesteś rozgrzeszona, jedź i kopuluj.
Szkoda mi Twojego faceta.
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
.
Edytowane przez lycka Czas edycji: 2012-02-19 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tylko jeszcze raz podkreślam, różnimy się zasadniczo jeśli chodzi o podejście do takich historii: - ty uważasz, że się je przeżyło - ja uważam, że wchodzi się w nie świadomie (choć pewnie często oszukuje się samą siebie, że nie, że to tylko kolega, i nagle och- stał się tak bliski itd... - nie kupuję tego i już!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli klasyczne działanie na zakładkę: trzymaj misia, którego masz (a nóż się jeszcze przyda), ale jednocześnie pobaw się na próbę inną maskotką i zobacz, z którą masz większy fun. jak dla mnie niedopuszczalne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
.
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Po pierwsze: nie jadę tam kopulować. Jeśli Wy na moim miejscu byście tak zrobiły, to Wasza sprawa. Poza seksem istnieje jeszcze wiele innych, ciekawych rzeczy na tym świecie.
![]() Po drugie: komentarze odnośnie romansideł, harleqinów są naprawdę zbędne, bo można kogoś obrzucać błotem, do czasu, gdy samemu się nie będzie w takiej sytuacji. Potem człowiek wiele zaczyna rozumieć, mieć dystans do wielu spraw, ludzi, których się potępiało za coś tam..sama miałam takie zdanie jak większość z Was, bo po 4 latach zostałam zdradzona. On odszedł do innej wtedy. Już wtedy zdrada mnie brzydziła. Dlatego Bartek o wszystkim wie...gdy miałam pierwsze myśli o Michale, to pierwsze co zrobiłam, zadzwoniłam do Bartka. Po prostu boję się, że z racji tego, że staliśmy się bardziej dla siebie przyjaciółmi, niż partnerami. Że nie ma tej nutki zazdrości, nutki chemii, zaskoczenia, namiętności.. Czy każde zakochanie musi mieć początek w nieskomplikowanej sytuacji obydwojga?Czy nikomu nie zdarzyło się mieć wątpliwości?Czy każda z Was jest już na zawsze ze swoim pierwszym facetem?Czy nigdy się nie rozstawałyście?Ludzie biorą rozwody i nikogo to nie dziwi... gdybym była Waszą przyjaciółką, która ma "rozkminki", też byście napisały "jedź i kopuluj" z sarkastyczną, poniżającą mnie miną? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Myślę, że trzeba podjąć jakąś oddolną inicjatywę społeczną i zebrać podpisy pod petycją do Prezydenta z prośbą o natychmiastowe rozpoczęcie prac nad ustawą delegalizującą harlequiny, komedie romantyczne, oraz niektóre magazyny kobiece, jako nawet bardziej szkodliwe społecznie niż dopalacze
![]() Komedie romantyczne są drugą, po alkoholu, przyczyną powstawania patologii społecznej... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
otóż ja zrozumiałam, że pojedzie tam spotkać się z nim, a znajomi przydali się bardzo, że ten cały wyjazd był strawniejszy dla narzeczonego. nie, no w samym spotkaniu nie ma nic złego. ale tu nie chodzi o spotkanie, tylko o emocje jakie ono wywołuje u autorki itd.... Cytat:
- a teraz, podczas tego jednego spotkania wszystko się wyjaśni. jeśli taki sposób rozumowania nie bierze się z telenoweli, czy czegoś takiego, to ja się pytam skąd? poza tym, pogadać o tej zagmatwanej relacji można tylko w krakowie, tak? telefon, skype itd. nie załatwi jak rozumiem sprawy. bo tu jest potrzebne to spojrzenie w oczy, ten przyjacielski dotyk itd... no wiadomo, jak to na zwykłym spotkaniu ![]() o tak, zgoda. powinna rozwiązać tę sprawę. ale jakoś nie sądzę, żeby była do tego niezbędna wycieczka do krakowa, tylko podjęcie uczciwej (wobec siebie, narzeczonego i Michała) decyzji. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja droga - co Ty wyprawiasz? Na jakiego diabła się zaręczałaś, skoro właśnie ruszasz z Lublina do Krk? Igrasz z ogniem. Masz wątpliwości? To sorry - miej jaja przysłowiowe i rozstań się ze swoim facetem, jedź do drugiego, nie wyjdzie - sama jesteś sobie winna. Gdybyś była moją przyjaciółką, to radziłabym Ci to samo. Ba, gdyby to Tobie taki numer Bartek wykręcał, to bym go zniszczyła, cwaniaczka romantyka, co sobie panny na boku znajduje, bo mu się porywów serca zachciewa. Nieładne to, co robisz. Tyle.
Wild child. Edytowane przez Pachnąca_trawą Czas edycji: 2011-04-16 o 13:54 Powód: zgubiło mi się zdanie, o. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||||
Zakorzenienie
|
Wiśnia popieram w 100%.
Cytat:
Cytat:
![]() Dobrze, że ja nie jestem z kimś takim w związku... bo jak by mój Tż tak robił.. to już dawno dostał by kopa w tyłek i do widzenia. Szuka przygód ? niech szuka.. ale beze mnie, wystawiasz swojego Tżta na pośmiewisko i sory ale dla mnie to poniżające jak dla mnie rozwiązanie jedno : zostaw swojego Tżta i dorośnij.. masz 22 lata dopiero 2 lata jesteś w związku a już takie rzeczy zaczynasz wyprawiać.. wolę nie myśleć co będzie za kolejne 2 ![]() I gadanie, że każdemu może się to zdarzyć jest śmieszne.. zdarza się tym, którzy pozwolą na to, którzy świadomie dopuszczą do takich sytuacji... często jest tak, że ktoś nad adoruje a kobieta już czuje się lepsza i lgnie do niego zapominając o tym, że ma kogoś... znam wiele takich przypadków... ale jak się kogoś naprawdę kocha to takie sytuacje nie mają miejsca
31.08.2006 ![]() Góra 23.04.2012 Dół 16.07.2012 24.03.2014 koniec ![]() odwyk Edytowane przez Asiaa90 Czas edycji: 2011-04-16 o 14:05 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Buc
|
szkoda słów jak dla mnie.
chcesz jechać, jedź i rób te inne ciekawsze rzeczy poza seksem ( serio, są takie? ) nie chcesz jechać nie jedź. Twój facet wie, wiec zupełnie nie czaję jaki masz problem? A chyba taki, że ten drugi Cię nie chce?
![]() |
#27 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
ale kopulacji też nie możesz wykluczyć, co? Cytat:
a tego Bartka to naprawdę musisz tak zadręczać? jakbym miała słuchać opowieści faceta, jak to nie wie, czy wybrać mnie, czy inną, to chyba bym mu pomogła i pozbawiła dylematu mówiąc nara. Cytat:
wątpliwości ludzka rzecz, ale chyba nie trzeba robić doświadczeń na żywym organizmie, żeby jakoś zdecydować...? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale nadzieja umiera ostatnia, więc trzeba jechać do tego Krakowa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak to słyszałam " im więcej piwa tym ładniejsza dziewczyna" ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:47.