możecie mi coś doradzić??? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-03-22, 10:16   #1
drea
Raczkowanie

możecie mi coś doradzić???

mam do was prosbe, do swiat zostało 17dni ........chcialam schudnac do nich 2 pelne kilogramy, a dokladnie najbardziej zalezy mi na 2 cm w udach......waze 61kg.... moj problem jest taki, ze w ostatnim czasie przytylam i wszystkie spodnie sa na mnie za ciasne w udach.. przez ostatnie 8dni chodzilam na basen (plywalam 1000m) i jadlam 1000-1200 kcl i waga nic nie drgnela, nie jadlam chleba i slodyczy, same odtluszczone jogurty, warzywa i owoce i nic,,,wiem ze to dlugotrwaly proces, ale myslamam, ze chociaz 500gram przy takim wysilku,,,, powiedzcie mi co mam zrobic, jak jesc i co cwiczyc by w ciagu 17dni schudnac ze 2kg ?? bo ja nie wiem.. dziewczyny tracą po 4kg w 2 tyg, a mi moj tluszcz stoi w miejscu i ani drgnie..
drea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-22, 15:42   #2
obsesyjna
Raczkowanie

Dot.: możecie mi coś doradzić???

jeśli chodzi ci tylko o uda i biodra, to ja polecam wspomóc się jakimś dobrym kremem wyszczuplacjącym, jeśli masz trochę funduszy to nowy krem Vichy wyszedł ostatnio(Lipo-metric-chyba jakoś tak,albo z tańszych to świetne jest serum 3D eveline,to naprawdę działa
obsesyjna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-22, 16:45   #3
Milka19
Zakorzenienie

Smile Dot.: możecie mi coś doradzić???

Cytat:
Napisane przez drea Pokaż wiadomość
mam do was prosbe, do swiat zostało 17dni ........chcialam schudnac do nich 2 pelne kilogramy, a dokladnie najbardziej zalezy mi na 2 cm w udach......waze 61kg.... moj problem jest taki, ze w ostatnim czasie przytylam i wszystkie spodnie sa na mnie za ciasne w udach.. przez ostatnie 8dni chodzilam na basen (plywalam 1000m) i jadlam 1000-1200 kcl i waga nic nie drgnela, nie jadlam chleba i slodyczy, same odtluszczone jogurty, warzywa i owoce i nic,,,wiem ze to dlugotrwaly proces, ale myslamam, ze chociaz 500gram przy takim wysilku,,,, powiedzcie mi co mam zrobic, jak jesc i co cwiczyc by w ciagu 17dni schudnac ze 2kg ?? bo ja nie wiem.. dziewczyny tracą po 4kg w 2 tyg, a mi moj tluszcz stoi w miejscu i ani drgnie..
A białko Owoce, odtłuszczone jogurty to węglowodany proste Ważne jest żeby posiłek składała się z porcji białka+zdrowego tłuszczu+warzywa. Owocki w pierwszej częsci dnia. Jogurty owocowe nawet jeśli odtłuszczone to niezbyt dobry pomysł Lepiej zastąpić je np. serkiem wiejskim
Milka19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-23, 06:12   #4
Izumi
Wtajemniczenie

4kg w 2 tygonie? Naprawdę byś tak chciała??? oczywiście wiesz, że zdrowo to 0,5-1kg w tydzień, więc sobie pomyśl, jakie fajne jo-jo będą mieli Ci co tak szybko "chudną" (bądź tracą wodę/spalają mięśnie... jak kto woli).
Zmierz się. Skoro chodzisz na basen, to bardzo prawdopodobne że na wadze ubytków nie ma, bo nabierasz mięśni.... . A mięśnie zajmują mniej miejsca, choć więcej ważą.
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-23, 11:33   #5
drea
Raczkowanie

a wiec tak, wiem ze mam umiesnione nogi , tylko wszystko jest pokryte duzo iloscia tłuszczu , w ciagu wakacji schudlam ok 3-5kg, nie wiem dokladnie, bo nie mialam wagi, duzo pracowalam i kg zlecialy, potem przybralam i tak dalej walcze .. waze 60kg mam 170wzrostu, niby super, ale obwod uda 56 ... i tu sie zaczyna problem.. nie chce tak naprawde 4 tyg , tylko walcze o 2 i ciezko mi z tym jak nie wiem , dziekuje za wasze odpowiedzi
Stary 2007-03-24, 05:37   #6
Izumi
Wtajemniczenie

Wobec tego jedyne co przychodzi mi do głowy, to "NIE PODDAWAJ SIĘ!!" Masz jeszcze chwilkę czasu, a z odchudzaniem nieraz jest tak, że najpierwdługo, długo nic, a później nagel jak z bicza strzelił zaczynają się zmiany Więc walcz wytrwale dalej Pozdrawiam
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-24, 17:26   #7
drea
Raczkowanie

dziekuje bardzo nie poddam sie ...............za długo sie staralam , by teraz odpuscic
Stary 2007-03-31, 20:38   #8
chmurka.pl
Raczkowanie

A co zrobić, żeby nogi utyły? Ale same nogi, reszta nie. Może być steper??
chmurka.pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości