|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Co będzie lepsze?
Witam!
Moje pytanie dotyczy Effaclar k czy Diacneal? Od pewnego czasu stosuję effaclar, jednak mam wrażenie że nie działa. W dodatku na twarzy mam pełno - głębokich stanów zapalnych (w gębi skóry jest ropa albo coś co tak wygląda). Nie wiem czy to jest oczyszczanie czy może effaclar mnie zapycha. Tubka właśnie się kończy a ja nie wiem czy kupić effaclar czy może coś innego ?diacneal? Proszę pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Co będzie lepsze?
Jeśli Effaklar k Ci nie śłuży zmien koniecznie, nie ma sensu uzywać czegoś , z czego nie jesteś zadowolona. Pamiętam, że kiedy miałam stany zapalne na buźce też mi nie służył Effaklar K bo podrażniał i przeszłam na serie AA Krem-żel do mycia twarzy z do skóry bardzo suchej, nadwrażliwej i atopowej. Jest dużo delikatniejszy.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Jedna tybka Effaclaru to jest NIC, aby zobaczyc rezulataty trzeba czekac ok 4-6 miesiecy - w effaclarze jest niskie stezenie kwasu i stad tak dlugi okre oczekiwania na "widocne rezultaty". A ropne zmiany to wg mnie wynik oczyszczania, effaclar jest leciutki - nie zabardzo ma czym zapychać. Ale oczywiscie mozeż przerzucic sie na Dacneal, lub stosowac oba specyfiki łącznie - wymiennie. Wtedy proces oczyszczania powinien szybciej sie skonczyc i szybciej doczekasz sie ładniejszej cery.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Ja bym brała Diacneal bo mocniejszy, ale nie tak bardzo, żeby się łuszczyć mocno.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję za odzew
![]() Tak właśnie myślałam tzn że effaclar jest zbyt delikatny. Jednak nadal się wacham co kupić, ponieważ już nie długo czyli we wrześniu mam zamiar wrócić na ścieżkę "atrederm". A zatem jeśli diacneal jest mocniejszy to - czy nie za bardzo. Wiosną stosowałam najpierw retin potem atre ten 0,1%. W między czasie effaclar i nic się nie działo poza łuszczeniem które jest jak najbardziej wskazane. Pisząc - nic się nie działo - mam na myśli, że nie występowało pieczenie albo jakieś szczególne podrażnienie. Będę wdzięczna za wszelkie wskazówki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.