wesele+sukienka+mały biust=? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-04-10, 11:45   #1
kasq90
Przyczajenie

Question

wesele+sukienka+mały biust=?

no własne... wielkiemi krokami zbliza sie do mnie wesele, nawet dwa, jedno w maju, drugie w sierpniu i tu pojawia sie problem... potrzebna mi jest sukienka-logiczne, z tym ze mam bardzo maly biust. Jaki fason sukienki powinnam wybrac?
jeszcze kilka informacji o mnie, aby wasza pomoc byla trafniejsza... mam 16,5 lat, 165cm wzrostu, 48kg czyli jestem bardzo szczupla i drobna, mam zgrabne nogi, poldlugie, ciemne wlosy... licze na Wasze propozyjce : )
kasq90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-10, 12:23   #2
diabliczuś_01
Raczkowanie

Dot.: wesele+sukienka+mały biust=?

Hej!
Więc tak ja radziłabym Ci wybrać sukienkę, która optycznie będzie powiększać biust. A skoro jesteś drobna to masz duże pole do popisu. Optycznie powiększają biust sukienki z kieszonkami, wzorzyste. Dozwolone są falbanki, tasiemki, korale. Zrezygnuj z obcisłych sukienek bez ramiączek, które optycznie zmniejszają biust. Dekold amerykański (wiązany na szyii) też raczej odpada... Ja proponowałabym taką w stylu Merlin Monoroe (dobrze napisałam? ), która ku dołowi się leciutko poszerza (niżej przykładowe zdjęcia). A co do wyglądu powinna być lekka, zwiewna i dziewczęca A dekold? Wiem, że tzw. w kształcie łódki powiększa biust! Co do długości, skoro masz ładne i zgrabne nóżki to... POKAZ je! Proponowałambym długość taką lekką przed kolanko! Nigdy za, gdyż pogrubi Ci nogi... do tego jakieś butki i fryzjer i będzie wspaniale

P.S: zdjęcia wykorzystane z allegro.pl!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 183477344.jpg (42,3 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 184267514.jpg (39,4 KB, 67 załadowań)
diabliczuś_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-10, 12:29   #3
havana
Zadomowienie

Witam! Zbytnio się tym biustem nie przejmuj, jesteś szczupła więc to logiczne że jest on niewielki, ja mam podobny wzrost i wagę i w Twoim wieku nie miałam ż a d n e g o biustu to po pierwsze... Po drugie w takim wypadku dobre są wszelkie marszczenia, zakładki na biuście. Po trzecie - skoro masz zgrabne nogi to je właśnie wyeksponuj (oczywiście bez przesady, czyli żadnych spódniczek jak szerszy pasek ), ale do tego to już pewnie sama doszłaś mnie osobiście podobają się te sukienki które załączam, myślę że kopertowy dekold też jest odpowiedni (jeśli się mylę proszę mnie poprawić). W granatowej sukience jedynie dół wybrałabym tej długości, ale prosty, nie bombkowy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg V261707.jpg (43,1 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2060_big.jpg (116,3 KB, 52 załadowań)
havana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-10, 20:44   #4
Kasiamala
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kasq90 Pokaż wiadomość
no własne... wielkiemi krokami zbliza sie do mnie wesele, nawet dwa, jedno w maju, drugie w sierpniu i tu pojawia sie problem... potrzebna mi jest sukienka-logiczne, z tym ze mam bardzo maly biust. Jaki fason sukienki powinnam wybrac?
jeszcze kilka informacji o mnie, aby wasza pomoc byla trafniejsza... mam 16,5 lat, 165cm wzrostu, 48kg czyli jestem bardzo szczupla i drobna, mam zgrabne nogi, poldlugie, ciemne wlosy... licze na Wasze propozyjce : )
poszukaj w sklepach coś w takim stylu:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IDA-ss07-lookbook-011.jpg (50,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2438P0105.jpg (29,4 KB, 26 załadowań)
Kasiamala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-10, 22:04   #5
eve_malutka
Zadomowienie

GG do eve_malutka

Ja tez jestem bardzo szczupła i drobna , ale biust nawet mam i lubie go pokazywac ) szukam czegos w jasnych kolorach dlugosci za kolana ...
eve_malutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości