|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 | |
Raczkowanie
|
Cytrynka?
Hmm, chciałam poprosić was kochane Wizażanki o poradę! Jestem na tym forum od niedawna ale bardzo spodobała mi się tu sympatyczna i ciepła atmosfera aż na tyle, że postanowiłam zostać
![]() Ale przejdę do konkretów. Rano zrobiłam sobie nową maseczkę, bo lubię eksperymentować! Wzięłam jogurt (ani śmietany ani mleka nie miałam) Zott'a ( ![]() ![]() ![]() ![]() A teraz moje pytanka: Jakie właściwości ma cytryna? Czy jest wskazana na twarz tzn. czy nie szkodzi kwas w niej zawarty? W necie znalazłam informację o cytrynie: Cytat:
Dziękuję z góry i pozdrawiam ![]() P.S: Korzystałam z wyszukiwarki, ale nic konkretnego nie znalazłam na temat maseczki z cytryny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cytrynka?
Niestety nie wiem nic konkretnego na temat cytrynki, ale muszę Cię serdecznie powitać
![]() ![]() Przepraszam za OT, musiałam. Już zmykam.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
hm hm mnie starsznie skora po cytyrnie szczypie :P ale moim zdaniem to ona skzodliwa nie ejst skoro dziewczyny uzywaja jej do wybielania skory,do rak,plam po samoopalaczu np.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
ja też nic o maseczce z cytryny nie słyszałam, ale skoro mówisz że pomaga to chyba spróbuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
zrobiłam sobie tę maseczkę z oliwą, z pianą z białka i cytr. nic mi nie dała. spróbuję z jogurtem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Myślę,że cytryna wpływa na wybielenie piegów oraz rozjaśnianie skóry. Wpływa także korzystnie na wągry,czyli zapobiega ich powstawaniu ( przynajmiej było tak w moim przypadku ) tylko szczerze to nie lubiałam stosować cytryny ponieważ póżniej robiła mi się taka jakby maska na twarzy
![]() ![]() www.olcia895.blog.onet.pl - mój blog ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Chcialabym sobie zrobic ta maseczke z cytryna tylko zamiast owocowego jogurtu wolalabym uzyc naturalnego, mi sie nawet wydaje ze taki moglby byc nawet lepszy ;] Co o tym myslicie ?
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja dziś robiłam maseczke z ubitego białka i do tego kroplce cytryny
![]() ![]() Jeśli z tymi wągrami to prawda to zostane przy tej cytrynie na dłuuużej ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:30.