|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
dieta włoska
Hej! zainspirowana stylem życia (a co za tym idzie jedzenia) we Włoszech ułożyłam sobie dietę, tak mniej więcej wygląda odżywianie w tym kraju:
śniadanie: jogurt owocowy+musli/ owsianka, owoc, kawa z mlekiem obiad: makaron z warzywami/ ryż z warzywami/ ziemniaki z kotletem i surówką/zupa podwieczorek:2 kostki gorzkiej czekolady, garść orzechów kolacja: mięso + warzywa/ warzywa strączkowe + warzywa/ ryba + warzywa/ jajka, sery + warzywa Od siebie dodałam kotleta i owsiankę ;] wyeliminowałam croissanta ze śniadania i podwieczorek w postaci ciastek zamieniłam na bardziej dietetyczny ![]() Co sądzicie o tej diecie? dobra na schudnięcie przy obecności sportu? nie chcę się bawić w żadne Dukany, SB, kopenhaskie itd. Chcę się odżywiać normalnie, zdrowo i przede wszystkim ze smakiem. Da radę? Chcę schudnąć do 10 kg, ale już 6 mi wystarczy. Edytowane przez plintak Czas edycji: 2011-02-01 o 00:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: dieta włoska
Cytat:
obiad- też ok - węgle plus białko plus warzywa podwieczorek- ładnie, jest magnez i nnk kolacja- ładnie ![]() Myślę że wszystko co potrzebne jest, tylko powinnaś dodać II śniadanie, no chyba że wstajesz bardzo późno ( jak ja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:01.