![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() --> Poloneza czas zacząć, czyli Studniówkowe Odchudzanie <--
Pomyślałam sobie, że taki wątek może zmobilizować do działania dziewczyny, które chcą wyglądać na studniówce nienagannie
![]() ![]() Pozdrawiam ![]() PS. moja studniówka 13 stycznia, czyli za 1,5 miesiąca
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: --> Poloneza czas zacząć, czyli Studniówkowe Odchudzanie <--
Przyłącze się ,musze trochę zrzucić do studniówki ,którą mam póżniej czyli 26 stycznia,musimy sięwspierać
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Oj, dziewczyny trochę późno się za to bierzecie
![]() Ja do swojej studniówki też zaczęłam odchudzać się ze 2 miesiące przed, w końcu uznałąm, że i tak niewiele schudnę i jeszcze przytyłam ![]() A ja odchudzam się od 2 miesięcy, żeby na wakacje fajnie wyglądać ![]() Ale mniejsza z tym, życzę Wam powodzenia ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
hehe no niestety, malo czasu mamy Kachulec, całe 45 dni
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
![]() ja mam studniówkę za 40 dni ... raczej nie schudnę.. ale nawet nie o to mi chodzi... po prostu tydzień przed zrobię sobie jedniodniową głodówkę i będę uważałą na to co jem, zeby mój brzuszek wyglądał nienagannie:P i chyba zacznę ćwiczyć troszkę więcje niż dotychczas ![]() ![]() to uciekam pastwić się nad moimi mięniami skośnymi brzucha ![]() ![]()
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Jennuś, kochanie dopisuję się
![]() Moja studniówka - 3.02 więcmam trochę więcej czasu niż wy ![]() Od środy zredukowałam swoją dietę i zaczęłam troche ćiwczyć, a od jutro za to zabieram się tak porządniej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
to fajnie ze jest nas coraz więcej
![]() to może zacznę pierwsza i napiszę co robię w związku z tym, wy też napiszcie co cwiczycie i co jecie, a czego nie jecie, takim sposobem będziemy mogły pomoc sobie nawzajem Ćwiczenia: - 3 razy w tyg. biegam po 1 godz. - codziennie hula-hop po 30 min. - A6W, ale to dopiro od grudnia ![]() - 3 razy w tyg. skakanka 30 min. (w te dni, w ktore nie biegam) Jadłospis: - biale pieczywo zaminione na czanre - jem co 3 godz. - codziennie przynajmniej 1l wody mineralnej - 3 razy dziennie czerowną herbatkę ( nie słodzę jej i nie pije zadnej innej, tylko czerwoną) - nie jem słodyczy, a jak juz bardzo muszę, bo sila wyższa ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No to u mnie wyglada to mniej więcej tak
![]() -codziennie hula-hop 30minut -2xtygodniu basen -3xcallanetics (powinnam codziennie ale bede zaczynała stopniowowalczyć z moim lenistwem ![]() -co dziennie-co drugi dzień:8minutes na nogi, ramiona i brzuch. jedzenie: -wyeliminowanie białego pieczywa/ziemniaków/ryżu -mięso tylko gotowane -brak slodyczy -zmusićsię do jedzenia owocow -więcej warzyw -czerwoną herbate piję już od prawie roku regularnie wiec teraz tylko troche zwieksze ilosc -duuuuużo wody ![]() To tak wstępnie... na pewno czesc pomine ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
ehh... głupio mi się robi jak patrzę na wasze posty... a jak to u mnie wygląda??
ćwiczę na W-Fie, biegam na autobus, a od wgrunia zaczynam chodzić do szkoły piechotą ok 30 min marszem).. mam w pokoju (już nawet postawiłąm na widoku!) twistera, czyli takie urządzonko na którym robi się skręty tłowia i wyrabia się 'talię osy'... a to ciekawe... wchodzę na to jak już naprawdę nie mam co innego do roboty.. czyli praktycznie nigdy xP jedzenie... tu jest jeszcze gorzej xP śniadanie o 7 rano w szkole jakieś coś [zazwyczaj bułka alno ciastko z piekarni <staram się nie kupować slodyczy>] obiad ok 15-16... do tego hektolitry kawy :P ale za to piję sporo wody niegazowanej ![]() acha... i miałam łykać chrom [żeby takiego apetytu na słodycze nie mieć].. no tak.. nawet na lustrze powiesiłąm sobie karteczkę z wielkim napisem CHROM... ale Agata oczywiśie zapomina o łykaniu...xP ale planuję się poprawić:P
Kiedy są dni niespokojne, marzy się o spokojnym, kiedy spokojny przychodzi, czuje się nieswojo, dopiero drugi, trzeci dzień spokojny przynosi przyzwyczajenie, które sprawia, że walory dni spokojnych nie wydają się więcej uciążliwe. S. Mrożek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
no to ja się również dołączam
![]() moja studniowka juz 6 stycznia Oo. troche strach. ale dzialam juz od dwoch tygodni. co robie? codziennie cwiczenia: brzuszki cwiczenia na boczki bieganie w miejscu lub po domu 30 minut na stepperze ile dam rade na rowerku 1x w tyg basen. od przyszlego tygodnia: 2x w tyg silownia. jedzonko: zero bialego pieczywa zero slodyczy zero cukru mnostwo wody (jak zwykle) czerwona herbatka serki wiejskie, pomidorki i inne smacznosci przewaga zupek lub niskokalorycznych dan. + tabletki thermo fat burner ![]() i działam dalej ![]() ![]() pozdrawiam i trzymam kciuki za Was i za siebie ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Agata, dobrze ze mi przypomniałas o twisterze
![]() ![]() A z tym ruchem to nie amsz takźle :d ja np. wogole na wuefie nie ćwicze, a co do autobusu to wole poczekac 10 inut na nastepnyniz biec ![]() ![]() ale damy rade ![]() Karola- jakie robisz ćwiczenia na boczki?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
brzuszki w lezeniu na plecach, z nogami polozonymi na lewo lub na prawo + rozciaganie + w lezeniu na boku podnoszenie w gore jednej nogi tudziez obu
![]() to koniecznie codziennie ale mam jeszcze pare roznych... poczytaj tutaj, na pewno cos dla siebie znajdziesz: http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=69579 ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
dzieki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
na boczki polecam skakankę
![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
ooo, nie spodziewała bym się po skakance
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
hihi...a ja mam studniowke 10.02 ;p ale kg d ozrzutu..z 10 ;d i to powaga..ale..w cioagu 2 dni stracial 2 kg wiec..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Karola, pocieszę ciebie.. ja mam studniówkę 5 I :P
jennuś powiedz mi jak długo i jak często skakałas na tej skakance?? [ni mów mi tylko, że 30 godziny dziennie xP ostatnio bardzo nadwyrężyłam sobie kolano na W-Fie i boli mnie nawet przy kucaniu :P]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
heh, tak ładnie sie dzisiaj trzymałam, a tu dupa - zjadłam Kinder Bueno
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
u mnie przygotowania do studniówki jak narazie skonczyły sie na zapuszczaniu paznokci - obliczyłam ze do studniówki mi urosną takie łopaty ze dziewczyny z tipsami beda mi zazdrościc
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
skakałam codziennie po 30 min. na poczatku to nawet nie probujcie tyle bo wysiadziecie od razu. Ja zaczełam pierwszy dzien 5 minut, nastepnego 7, nastepnego 10, potem 15 i tak stopniowo doszłam do 30 min. No ale boczki zeszly po codziennym skakaniu 30 min. przez 2 tyg. no bo na poczatkau to chodzi o to zebyscie sie nie zabily na tej skakance, bo to sie wydaje lekko fajnie i przyjemnie, a pierwszy raz jak robilam, to od razu mowie ze 30 min. jak nic zrobię, a jak zaczelam skakać to po 5 min. wysiadłam i powiedzialam koniec.
hamster ja juz mam dosc slodyczy, aszczegolnie Kinder Bueno, zktorego powodu musiałam sie zacząć odchudzać, bo moj tata nakupował tego w cholee, i jadlam chyba 10 paczek dziennie, i w ciau tygodnia doprowodzilam sie do takiego stanu ze glowa mala, ale teraz po 1,5 tyg. juz jest dobrze,co oznacza ze moj system i plan dzialania ..... dziala ![]()
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Hej mam troche nietypowe pytanie co do poloneza. Czy u was w szkołach mogą tanczyc poloneza osoby, które nie ćwiczą na wf-ie?? Ania
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
miniaa... a co jedno ma do drugiego?? chyba logiczne, że skoro idziesz na studniówkę to tańczysz poloneza [chyba, ze bardzo nie chcesz albo naprawdę nie masz z kim]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
karola jak tak troche OT co oznaczają te pkt. ?? u Ciebie w podpisie
![]() ![]() a ja jestem dzisiaj po bieganku, i wieczorkiem zrobie hula-hop, a na razie cos czuje ze moje dni bez slodyczy zaczną sie od zera, bo moj tata ma imieninki i bedzie ciasto
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
to sa punkty ktore liczymy z dziewczynami w "Akcji Piękne Ciało na Nowy Rok"
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...153241&page=22 bardzo motywujace, zakladasz sobie jakas nagrode za 100pkt i jedziesz ![]() zasady sa takie: (dodatnie pkt kiedy wykonamy , ujemne kiedy nie, 0 pkt jeżeli za krótko lub sytuacji nie było w dany dzien) ~~+1/0/-1 przynajmniej 30 minut ćwiczeń( bez względu na ich rodzaj) ~~+1/-1 dzień bez słodyczy,cukru (czekolada, cukierki, cukier w kawie czy herbacie) ~~+1/0/-1 jezeli odmówimy komus kto czestuje nas niedozwolonymi rzeczami, lub odmówimy sobie czegos co nas bardzo kusi... nie koniecznie słodkie ale niedozwolone w dietach ~~+1/-1 trzymanie sie danego dnia reguł wybranej przez siebie diety ~~+1/0/-1 zaserwowanie sobie wieczorem przymajmniej 10 minutowego masażu antycelulitowego lub naprzemienny prysznic mocnym strumieniem wody ~~+1/-1 spozywanie ostatniego posiłku najpóźniej 3 godziny przed snem (ustalamy indywidualna godzine)
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
wow
![]() ![]() ![]() EDIT: karola a jezeli cwicze 1,5 godz. dziennie to mam sobie policzyć za kazde 30 min, czyli 3 pkt, czy to jest jeden pkt., bo min. 30 min. dziennie to jeden pkt niewazne czy cwicze 30 min. czy 3 godz.
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
dzisiaj całkiem ładnie się trzymam
![]() Do tego wieczorem idę na imprezę to też trochę kalorii spalę ![]() tylko że alkohol jest kaloryczny... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
chciałam wiedzieć, czy jest tak we wszystkich szkołach?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
wow,jestem w szoku
![]() U mnie w klasie ćwiczątylko dwiedziewczynyi nikt problemunie robi zpolonezem... Poza tym to jest nie sprawiedliwe bo co ma polonez do ćwiczeń na wuefie...? :| Spróbuj pogadać ze swoją wychowawczynią, moze ona jakoś to zalatwi z Twoją wuefistką? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:13.