|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Neutrogena Pore Refining
Czy któraś z was stosowała kosmetyki z serii Neutrogena Pore Refining? Jak one działają i czy są warte zakupu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Neutrogena Pore Refining
Ja używałam kremu na dzień, toniku i żelu do mycia twarzy. Mam cerę bardzo tłustą z bardzo "rozzzzszerzonymi" porami, dla mnie te kosmetyki nie okazały się rewelacją, chociaż obiecywałam sobie dużo. Toni lekko matowił, ale nie sciągał porów, może minimalnie, ale dosłownie minimalnie; natomiast ładnie nawilżał. Co do kremu to dopiero pod koniec opakowania zauważyłam małe rezultaty w zmniejszeniu porów. Najbardziej zadowolona byłam z żelu do mycia twarzy, ma on mikrogranulki które ładnie oczyszczają pory, po czym buzia jest dużo gładsza.
Ogólnie to porównując kosmetyki Neutrogeny z tymi które teraz stosuję (tj. La roche Posay i seria Lysanel SVR)były dużo gorsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja używam toniku z tej serii (inne rzeczy do codziennej pielęgnacji mam z La Roche Posay). Tonik Neutrogeny jest łagodny (chociaż moją wrażliwą skórę na policzkach lekko piekł przez pierwszy tydzień stosowania), ładnie zakwasza i nawilża, co w sumie daje uczucie komfortu; moją cerę dobrze odtłuszcza, odblokowuje pory (naprawdę) i lekko je ściąga, dzięki czemu skóra jest dłużej matowa (super rzecz przed kremem pod make-up). A kwasy dają długoterminowy efekt lekkiego wygładzenia powierzchni skóry. Generalnie, bardzo go lubię i mogę polecić. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Nie przepadam za Neutrogeną, mysle że ta seria jest taka przeciętna to znaczy przyjemna w uzywaniu ale bez wiekszych spektakularnych zmian jeśli chodzi o stan skóry. Ja osobiście skusiłam się na żel myjący z tej linii i jest bardzo przyjemny w używaniu, piekielnie wydajny, choć mam co do niego niejasne podejrzenia że może lekko wysuszać cerę. Ale oczyszcza bardzo ładnie, wart wypróbowania.
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Potwierdzam, że żel do mycia twarzy z mikrodrobinkami jest najlepszą częścią serii Visibly Refined (chociaż - nie miałam kremu na noc, więc nie do końca obiektywnie to piszę).
Używam go od pół roku i mogę stwierdzić, że z pewnością NIE wysusza cery - stosowałam go również wtedy, gdy miałam skórę odwodnioną po chemicznym peelingu. Znakomicie oczyszcza i odświeża cerę, zmiękcza ją (przy czy ja myję twarz szczoteczką - wówczas wystarczy go użyć dosłownie kroplę, pięknie się pieni i zastępuje peeling). Regularne używanie zapobiega tworzeniu się zaskórników (oczywiście, jeśli potem nie używamy komedogennych kremów ![]() Dobry jest także tonik - świetnie nawilża, nie zostawia żadnej lepkiej warstwy, leciutko ściąga pory. Pozostałe produkty których używałam - przyjemne, chociaż pewnie mogą rozczarować wszystkich tych, którzy kupią serię ze względu na nazwę obiecującą ściągnięcie porów - pod tym względem cudów nie należy oczekiwać, szczególnie natychmiastowych ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dzieki Maguś!
![]() W takim razie kupuję następną tubę bo cena bardzo przyzwoita a to najbardziej wydajny żel jaki miałam ![]() ![]() No skoro Tobie Neutrogena nie wysuszyła skóry to spróbuję z tym tonikiem (do kremów jednak mnie nie ciągnie). Myślę że przesuszyłam sobie teraz paszczę na własne życzenie... o roku o tej porze dochodze do wniosku ze skóra mi się za mocno przetłuszcza i zaczynam ją matowić z podziwu godnym zacięciem. Matujące toniki i glinki idą w ruch, rety, przecież wiem że im bardziej matuje skórę tym gorzej z nią ... Ech, głupia jestem i tyle...
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Żel jest cudooooownyyyyyy (Maguś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.