|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jaki typ kolorystyczny???
Idzie wiosna, a ja nadal nie wiem jakim jestem typem kolorystycznym... A tu szafe zapełniam na wiosne to przynajmniej wiedziałabym w jakim kolorze szukać ciuchów...
1. Jak się opalasz - na wieczór zawsze wychodzi mi opalenizna po dniu na słońcu, nie musze leżeć długo, aby się opalić. Skóra opalona ma taki brązowawo-mleczny odcień. 2. Kolor oczu - niebieskie z ciemnoszarymi obwódkami, koło źrenicy mam jakby pomarańczowe refleksy. Rzęsy są długie i nie za gęste, nie za cienkie. 3. Piegi - nie posiadam. 4. Cera - ma kolor kawy z mlekiem (mleczny kolor jak to mówi mama). Rumienie się na różowo chyba... 5. Naturalny kolor włosów - ciemny brąz. Ma złotawo-brązowe przebłyski - byłam kiedyś ciemną blondynką z jasnymi pasmami. 6. Kolor ust jest bardzo jasny wręcz blady róż. 7. W jakich kolorach czujesz się dobrze, a które źle podkreślają Twoją urodę? - Nie mam pojęcia... chciałabym chodzić w zielonym, żółtym, ale jeszcze się nie odważyłam... zawsze tylko czarny, brąz, biel, niebieski, szary, kremowy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: jaki typ kolorystyczny???
Ja obstawiam lato
![]()
![]() |
#3 |
Moderatoreska
|
Wydaje mi sie, ze jestes latem,czyli chlodnym typem urody
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
A jaki masz kolor białka bo tak własciwie to nie po kolorze teczówki powinno sie okreslac typ. Czy białko jest białe/szare? czy w odcieniach żółtego? Mnie wyglądasz na wiosne. Skóra "kawa z mlekiem" czyli bardziej bezowa. I jeszcze złote refleksy we włosach. Masz bardzo widoczne żyłki np. na nadgarstkach albo czy na twarzy przebłyskują? Sprawdz to przy swietle dziennym(!)
![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Kolor białka biały
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Jezeli białko białe to znaczy ze jestes chłodnym typem ale ten odcien skóry hmmm... No niech bedzie Lato
![]() A o to co znalazłam dla lata: Przy kompletowaniu swojej podstawowej garderoby pamiętaj o kolorach: szary, antracyt, błękit morski, szarobrązowy, jasnoniebieski, jasna mięta, złamana biel, delikatny cytrynowy, jasnoróżowy. Możesz nosić stroje prawie we wszystkich kolorach. Najważniejsze jest tylko dobrać ich właściwy odcień. Wystrzegaj się koloru złotego i pomarańczowego. W czarnym wyglądasz bardzo blado. Ten kolor Cię postarza. Jeśli w swoim ubiorze decydujesz się na ciemne kolory, to polecam Ci grafit, który na pierwszy rzut oka nie różni się od czerni. W czystej niezłamanej bieli nie jest Ci najlepiej, bo Twoja letnia cera przybiera przy niej szarawy odcień, wydajesz się wtedy nieco zmęczona. Jeśli jednak zdecydujesz się na biel, noś ją z dala od twarzy. Idealny odcień bieli dla Ciebie, to biel złamana: skorupki jajka lub owczej wełny. Jeśli lubisz zieleń, to wybierz tą o niebieskim zabarwieniu. Najodpowiedniejsze dla Ciebie są: morski, nefrytowy, zieleń butelkowa, zieleń pastelowa lub bardzo jasny turkusowy i szara zieleń. Brązy też są dla Ciebie, lecz te o różowym odcieniu, a nie brąz czerwonawy. Kolor żółty... raczej go unikaj. Chyba że wpadnie Ci w ręce bluzka w kolorze cytrynowym lub żółtym pastelowym. Fiolet - jeśli masz jasną karnację, polecam Ci kolor lila, a jeśli ciemniejszą - śliwkę. Jeśli jesteś blondynką i lubisz róż, wybierz ten delikatniejszy, stonowany, rozmyty. Jeśli masz ciemne włosy lub brązowe oczy polecam róż typu "pink", niebieskawy róż. W czerwieni też prezentujesz się korzystnie, jeśli jest ona przygaszona, w różowym odcieniu. Dobrze Ci w czerwieni malin, wina, wiśni, arbuza, fuksji. Unikaj czerwieni zbliżonej do oranżu z domieszką żółtego. Gama kolorów dla Ciebie jest chłodna i przydymiona bez jaskrawych odcieni. Rządzą tu pastele! Makijaż W Twoim makijażu powinny dominować chłodne kolory. Jeśli masz skórę o silnej pigmentacji, decyduj się na intensywniejsze tony. Tobie bardziej niż innym typom urody pasuje naturalny, sportowy, styl w makijażu, a także makijaż francuski (odrobina różu, pudru i błyszczące różowe usta). By uniknąć efektu zbyt wymalowanej twarzy pamiętaj, że róż po który sięgasz musi być w tym samym chłodnym tonie co szminka. Jeśli jesteś ciemną blondynką o jasnej cerze, przy wyborze różu polecam Ci: cyklamen, średnią czerwień, zgaszony kolor fuksji, odcień przypominający kolor poziomek. Jeśli masz szare, niebieskie lub szaro-piwne oczy, znakomicie wyglądają one w towarzystwie przydymionego brązu lub fosforowej żółci. Ciepłe kolory w Twoim makijażu mogą jedynie tworzyć delikatny akcent. Bliżej tęczówki oka muszą być jednak kolory chłodne. Polecam Ci cienie w kolorze szarym, srebrnym, antracyt, niebieski, jasnożółty, srebrnobiały, fioletowy, zielony pastelowy i chłodny róż. Biżuteria Pasują do Ciebie wszystkie rodzaj szlachetnie matowej, starej biżuterii. Dobrze wyglądasz w delikatnych ozdobach o chłodnej barwie. Polecam Ci rubin, granat, kamienie mleczne, niebieskawe opale, zielony nefryt, szarozielony agat. Najpiękniej Ci w diamentach i perłach o różowej lub szarej barwie. Jeśli lubisz złoto, noś złoto białe. Najlepiej jednak wyglądasz w ozdobach ze srebra. Zapach Twojemu typowi urody doskonale towarzyszą zapachy kwiatowe. Nie pasują natomiast zapachy korzenne i drewna, typowe dla jesieni.
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dziekuję bardzo bardzo bardzo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
No to teraz niech pomoże ktoś mi bardzo proszę
![]() 1) Opalam sie szybciutko na brąz i opalenizna trzyma sie bardzo długo, dopiero pod koniec zimy robie sie strasznie blada ![]() 2) Jasne... zielono szare z ciemniejsza obwódką. 3) Są... na polikach i nosie ![]() 4) Wydaje mi sie ze oliwkowy. Rumienie sie chyba na różowo ![]() 5) Chmm jest to taki ciemny blond. 6) Dość jasny. 7) Dobrze czuje sie w kolorze czarnym i takim "brudnym" błękicie. Ale nie wiem w czym byłoby mi najładniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
agatakis powinnas załozyc oddzielny wątek
![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A co mi poradzicie na te miejsca na twarzy? Jak je zamaskowac? Czy wyglądają tak okropnie jak ja je widze??
![]() Załanczam zdjęcie zaznaczone i bez. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Jakieś rady?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:05.