|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() produkty KOLAGENOWE dla 23 latki? Bezpieczne?
Witam serdecznie i bardzo prosze o poradę.Mam 23 lata i chciałabym jakos powstrzymać tworzące sie na mojej twarzy zmarszczki.Na razie są jeszcze słabo widoczne ale chciałabym aby zostało tak jak najdłużej
![]() Zastanawiam się od jakiegoś czasu nad zastosowaniem np płatków kolagenowych pod oczy lub serum kolagenowego do twarzy, ale nie jestem pewna czy mi to nie zaszkodzi i czy np nie spowoduje pogorszenia sytuacji gdybym przestała danego produktu używać. Czy produkty kolagenowe są dla mnie bezpieczne i mogę ich używać bez przeszkód? Z góry dziękuję za odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Rozeznanie
|
Dot.: produkty KOLAGENOWE dla 23 latki? Bezpieczne?
Cytat:
Kolagen nie jest przyswajany przez skore z kremu. Nie ma takiej mozliwosci.Efekt, ktorym jest wygadzenie skory, to efekt zwartych w kremach silikonow. Jesli chcesz powstrzymac zmarszki, to polecam kremy z filtrem i antyoksydanty (wit.c, e, koenzym Q10, witamina A, witamina PP, kwas ferulowy,kwas alfa liponowy)
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:21.