|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
maseczka nawilżająca, chłodząca, kojąca, świeża!
Przeszukałam już podobne wątki i KWC jednak niezupełnie o to mi chodzi
![]() Mam suchą skórę, która na zmęczenie reaguje... hmmm... przegrzewaniem się? Pojawia się uczucie jak po zbyt długim opalaniu. I szukam maseczki, która zapewni mi: nawilżenie (niekoniecznie natłuszczenie) ukojenie chłodzenie I koniecznie i to bezwględnie, nie może pachniec niczym słodkim. Może to brzmi dziwnie, ale od słodkich kosmetyków mam mdłości, więc odpadają dla mnie wszytkie twory mleczne, miodowe, jogurtowe - takie fajne dla suchej rozgrzanej buzi, dla mnie nie do zniesienia. Się zastanawiam głównie nad: Avene, Masque Apaisant Hydratant Vichy, Masque Thermal Réhydratant Generalnie wolałabym zeby to była maska apteczna, w cenie do 80 zł.... Może macie jakies sprawdzone kosmetyki tego typu? Może jakiś Iwostin, LRP, BioDerma... A może powinnam używać jakiegoś aptecznego kosmetyu typu po przedawkowaniu słońca? Bo one też powinny nawilżać, chłodzić i koić? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: maseczka nawilżająca, chłodząca, kojąca, świeża!
chłodzi, nawilża na przykład maseczka z serii Biospecyfik Yves Rochera.
dobry jest też koncetrat nawilżający z tej samej serii. dają ukojenie natychmiastowo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Ta maseczka?
http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...?produkt=17992 Ma nienajlepsze opinie... A może jakaś inna YR, ale nawilżajacej nie widzę w KWC ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
nowa maseczka Estee Lauder Hydra complete jest lekka zelowa super nawilza i chlodzi, polecam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Obawiam się że maseczka za 180 zł nie jest na moja kieszeń
![]() Edit: A nie, wrrrrróć! 128 zł za 75 ml... Mówisz że warto ? Edytowane przez pakosta Czas edycji: 2007-04-08 o 17:15 Powód: Inna cena |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
mnie tez nie stac ale milam probke i mysle ze warto najpierw proponuje przetestowac i poprosic o probke, najlepiej nakladac ja na swiezo oczyszczoną twarz wtedy lepiej chlodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Ta Vichy nie chlodzi zupelnie
![]() ![]() Typowo chlodzaca mialam kiedys saszetkowa Montage Jeunesse. Takie dajaca uczucie odswiezenia (nie pachnace slodko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Lumene ma taką maseczkę? Lubię serum Lumene, jest cudne - aczkolwiek nie chłodzi nic a nic, i podkład nawilzający mają udany, iiiii w kamieniu puder też.... Hmmm to ja się zastanowię
![]() Tylko którą maseczkę polecasz? Lumene, Blue Sensitive, Hydra Tender Soothing and Moisturizing Mask http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...?produkt=12879 Lumene, Blue Hydra Drops Intensive http://www.wizaz.pl/produkty/baza/pr...p?produkt=9993 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Serum jest boskie
![]() ![]() A lodu na buzi nie oczekuję, wystaczy cokolwiek wrażenia chłodzenia i świeżości ![]() No i pewnie nabędę tę maseczkę we wtorek, mimo że niechcący wygrałam małą tubeczkę maski Biothermu na Allegro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Biotherm Aquasource Mask
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=4030 Przypadkiem wygrana, zobaczyłam atrakcyjną cenę k. 25 zł i kliknęłam, a potem dopiero się okazało że to 20 ml tylko. Ale trudno - może nie okazja, ale przynajmniej sobie wypróbuję. Przyznam że z opiniami na KWC zapoznałam się po licytacji i troszke mi się odechciało... A kiedyś kosmetyk to się po prostu kupowało i testowało na sobie - teraz nie umiem nic kupic bez zapoznania się z KWC, pewnie tracąc przez to wiele fajnych kosmetyków które akurat komuś nie przypasowały ::P: |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a przypomnialo mi sie jeszcze, ze b.mile uczucie daje maseczka Guerlaina - Issima (nawilza, pieknie wygladza i uspokaja. Nie jest to moze taka swiezosc jak przy Lumene, ale efekt koncowy swietny ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
I kosztuje nieco więcej
![]() To ja idę spać i śnić o maseczkach (i sypanych cieniach Inglota, zbawienny ![]() Czekam na wtorek, to już chyba setny powód ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() a na sypance Inglota tez sie "czaje" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.