|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Do wegetarianek - co dzisiaj zjadłam?
piszcie co zjadłyście dzisiaj, albo jakieś dzienne menu, które dostarcza odpowiednią ilość witamin i mikroelementów
|
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Do wegetarianek - co dzisiaj zjadłam?
raczej nie będzie to przykład zdrowej zbilansowanej diety.
zjadłam sałatkę z czerwonej fasoli z kromką białego chleba (zwykle jjem razowy ale pozostał po świach i trzeba dojeść) posmarowaną pysznym serkiem Hochland z bazylią i rzodkiewka na to. A tak poza tym to . sernik, makoweic . szarlotka sypana, wafle kakaowe. tych cista to jakieś dwa talerze.. brzusio pęka.a jeśli chodzi o codzienne menu to będzie: śniadanie;do wyboru płatki owsiane ;gryczane;pszenne;ryżowe; kukurydziane;do tego orzeszki laskowe;pokrojone jabłko;suszone sliwki morole;rodzynki; wiórki kokosowe;siemię lniane zmielone (dwie łyżeczki);otręby przenne;jeżeli mam to jakies świeże owoce ;wszystko zalene jogurtem naturalnym lub na sucho;jakieś konfitury ale to żadko - to jest taki zestaw śniadaniowy poza który przeważnie nie wychodzę (oczywiście nie to wszystko naraz. jak już pisałam do wyboru) II śniadanie-jest to zazwyczaj jakaą kanapka z chlebkiem razowym żytnim i warzywami które znalazłam w lodówce a do tego jabłuszko czy inny owoc obiad - przeważnie są to różne zestwaienia brązowego ryżu;kaszy jeczmiennej;gryczanej;mak aronu;czy fasoli z różnymi warzywami;są też gołąbki wege, różne pierogi (z soczewica najlepsze);czasami jakieś dania mączne typu kluski śląskie, ale to juz naprawde jak nie ma co innego; w zalezności od tego czy mam czas do tego dodaje różne sosy typu salsa, czasami zwykły przecier pomidorowy, a z gotowych uwielbiam gulasz sojowy firmy polgrunt (najlepszy z kasza jęczmienną i cukinią) ponadto często do tego wszystkiego dochodzą konserwowe ogórki, patisony, cebulka, cukinia, papryka i wszystko inne co da się zamknąc w słoiku;i oczywiście nieśmiertelne kotlety sojowe ![]() po obiedze mam zwyczaj zjadania jakiegoś świeżego owocu obiad jadał zazwyczaj koło 15 a wiec póżniej jjem już raczej jeden , sporadycznie dwa posiłki, a sa to: jakieś tosty serem żołtym niestety ukochanym przeze mnie,; sałatki;jakies naleśniki jak mama zrobi;przewaznie sa to jednak jakieś zestawienia z warzywami w roli głównej;uwielbiam cebulke w occie na białym chlebku;jakies kolorowe kanapeczki;do tego marchewka którą jadam codziennie na ładną cerę; kolacja jest u mnie niezbyt bogata ale to chyba dobrze, totaj jest największe "pole do popisu" tak mniej więcej wygląda moja dieta i tak sie odzywiajac czuje sie bardzo dobrze, ostatnio robiłam morfologię i miałam bardzo dobre wyniki, dostarczam sobie chyba wszystkich potrzebnych składników, na diecie wege poprawił mi się stan paznokci,skóry i włosów, najgorsze sa tylko słowa krytyki kierowane do mnie, gdyby nie to byłoby bosko ![]() oprócz tego oczywiście sport itd. ogólnie na diecie wege zmieniło się (aż za bardzo niestety) moje nastawienie do jedzenia Edytowane przez Ewelina. Czas edycji: 2007-04-10 o 12:15 Powód: błąd literowy |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:13.

brzusio pęka.