|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Objazdówka Japonia
Witam! Lecimy na wakacje z alfastarem na wycieczkę objazdową do Japonii. Lecimy z Lufthansą ( a nie z air france, coś mi sie pomyliło) Program jest bardzo bogaty, myślicie, że to są jakieś najciekawsze miejsca.. :
Dzień 1 - wylot z Okęcia liniami Lufthansa do Frankfurtu (lub inna stolica europejska). Dzień 2 - rano lądowanie na lotnisku w Narita , przejazd vanem z Narita – centrum Tōkyō, po drodze przedstawienie historii / geografii Japonii i Tōkyō. Zwiedzanie objazdowe (Parlament, pałac Akasaka), prezentacja ceremonii herbacianej w Hotelu Okura. Około 14:00 check in w hotelu, krótki odpoczynek, zwiedzanie (okolic hotelu + panorama metropolii z najwyższego piętra stołecznego ratusza), powitalna obiadokolacja, wieczorem dla chętnych - przedstawienie Kamakury, dawnej stolicy "bakufu („wojskowe rządy z namiotu” 1185 – 1333). Dzień 3 - rano po wczesnym śniadaniu wyjazd vanem do Kamakury, tam zwiedzanie (największy w Japonii wolnostojący posąg Wielkiego Buddy, interesujący sklep z replikami broni siecznej i palnej, unikalna świątynia Hase-dera, spacer nad Pacyfik i do chramu Hachiman- gū), obiadokolacja, powrót do hotelu, wieczorem dla chętnych - przedstawienie sakralno-chramowego kompleksu Nikkō.Dzień 4 - rano po wczesnym śniadaniu wyjazd vanem do Nikkō, po drodze jeden postój w Service Area na autostradzie, zwiedzanie (piękne górskie jez. Chūzenji-kō, ekscytujący przejazd drogą Iroha-zaka tj. górskimi serpentynami, największy wodospad Kegon, Tōshō-gū – imponujące mauzoleum rodu Tokugawa, interesujący "żywy skansen" Edō-mura) obiadokolacja, po drodze jeden postój w Service Area na autostradzie, powrót do hotelu. Wieczorem - dla chętnychn przedstawienie historii i rozplanowania Heian-kyō, ponad 1000-letniej stolicy Japonii (794 ~ 1868) - dziś Kyōto. Dzień 5 - rano po wczesnym śniadaniu wjazd vanem na V. stację Fuji-san (około 2400 m. npm), zjazd i kontynuacja podróży do Kyōto, check in w hotelu, zwiedzenie świątyni Higashi-hongan-ji (buddyjskiej sekty jōdo-shinshu) i nowego, wielofunkcyjnego kompleksu dworcowo-hotelowego z rozbudowanym zapleczem handlowo-gastronomicznym. Jego centrum stanowi dziedziniec pod gołym niebem (częściowo zadaszony), z którego prowadzą szerokie "schody do nieba" (zgodnie z najnowszym trendem światowej architektury użytecznosci publicznej). Obiadokolacja, po niej spacer do kwartału Gion, zachowującego tradycyjną atmosferę rozrywkowej dzielnicy byłej stolicy. Dzień 6 - rano po śniadaniu w hotelu zwiedzanie Kyōto [chram Heian-jingū, świątynia Kiyomizu-dera, Srebrny Pawilon (Ginkaku-ji) formalnie zwany świątynią Jishō-ji (buddyjskiej sekty zen szkoły Rinzai), w nim - stożkowy piaskowy podest (kōgetsu-dai) do oglądania "otsukimi" (jesiennej pełni księżyca), Nijō-jō obronna rezydencja shogunów (często nazywana zamkiem), Złoty Pawilon (Kinkaku-ji), formalnie zwany świątynią Rokuon-ji (buddyjskiej sekty zen szkoły Rinzai), świątynia Ryōan-ji z niezwykłym zenistycznym suchym ogrodem]. Obiadokolacja, powrót do hotelu, wieczorem - dla chętnych wprowadzenie w historię i rozplanowanie Heijō-kyō pierwszej stałej stolicy Cesarstwa (710-784) - dziś Nara. Dzień 7 - rano po śniadaniu wyjazd vanem do Nary, po drodze wizyta w Byōdō-in, kompleksiepałacowo-sakralnym i w Hōryū-ji, najstarszej japońskiej świątyni buddyjskiej. Zwiedzanie głównych zabytków Nary (świątynia Tōdai-ji z największym pod dachem posągiem Buddy, spacer po parku z danielami, piękny cynobrowy chram Kasuga-taisha), przy powrocie do Kyōto wizyta w muzeum sake w Fushimi (z możliwoscią degustacji i zakupu), obiadokolacja. Wieczorem dla chętnych - wprowadzenie z historię zamków japońskich. Dzień 8 - rano po śniadaniu wyjazd vanem do Nagoya (tam zwiedzenie zamku), powrót do Tōkyō, obiadokolacja, wieczorem dla chętnych - wprowadzenie w historię i rozplanowanie Edō, nowożytnej stolicy Japonii (1868 ~ ) - dzis Tōkyō. Nocleg w hotelu. Dzień 9 - rano po śniadaniu wyjazd vanem na zwiedzanie Tōkyō [chram Meiji-jingū, modna ulicaOmote-sandō, sklep Oriental Bazar, muzeum Edō-Tōkyō, świątynia Sensō-ji w Asakusa (z pagodą), przejazd na sztuczną wyspe Odaibę, tam – wizyta w największym na świecie salonie Toyoty, fakultatywne zwiedzanie Big Sight (nowoczesne centrum wystawiennicze), obiadokolacja z widokiem na podświetlony Most Tęczowy (Rainbow Bridge), powrót do śródmieścia kolejką jednoszynową (monorail) sterowaną komputerowo (bez obsługi ludzkiej)]. Wieczorem dla chętnych - pytania / odpowiedzi, wolne wnioski, w podsumowaniu - dyskusja. Ostatni nocleg. Dzień 10 - po śniadaniu check out z hotelu, przejazd vanem na Naritę, odlot liniami Lufthansa do Warszawy via Frankfurt (lub przez inną stolicę europejską) lądowanie na Okęciu wieczorem." Mnie się wydaje, że to może być naprawdę bardzo ciekawe? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Objazdówka Japonia
Co prawda nie wiem czy to może być naprawdę ciekawe, ale zastanawiam się czy płacą Ci za reklamowanie alfa staru w niemal każym poście? Nie wchodzę aż często na to forum, ale doskonale wiem już że latasz tylko z tym biurem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Jak jestem zadowolona to zaraz musi to być reklama... straszne podejście, no ale jak Cię to drażni to może po prostu tego nie czytaj
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ależ ja nie mam nic przeciwko że się cieszysz. Wręcz przeciwnie-życzę Ci miłej zabawy
![]() Po prostu zastanowiło mnie to, że wśród tylu użytkowników (którzy też są na forum długo a nawet dłużej niż Ty) tylko u Ciebie rzuciło mi się w oczy ciągłe wspominanie z jakim biurem latasz. Tyle. Jak dla mnie EOT ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
o PATRZCIE JAKIE FAJNE BIURO, ZOBACZCIE JAKĄ DOKŁADNIE WYCIECZKĘ ORGANIZUJE. sORRY ZA CAPS ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:18.