Objazdówka Japonia - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-01-26, 13:03   #1
Gisia_00
BAN stały

Objazdówka Japonia

Witam! Lecimy na wakacje z alfastarem na wycieczkę objazdową do Japonii. Lecimy z Lufthansą ( a nie z air france, coś mi sie pomyliło) Program jest bardzo bogaty, myślicie, że to są jakieś najciekawsze miejsca.. :
Dzień 1 - wylot z Okęcia liniami Lufthansa do Frankfurtu (lub inna stolica europejska).

Dzień 2 - rano lądowanie na lotnisku w Narita , przejazd vanem z Narita – centrum Tōkyō, po drodze przedstawienie historii / geografii Japonii i Tōkyō. Zwiedzanie objazdowe (Parlament, pałac Akasaka), prezentacja ceremonii herbacianej w Hotelu Okura. Około 14:00 check in w hotelu, krótki odpoczynek, zwiedzanie (okolic hotelu + panorama metropolii z najwyższego piętra stołecznego ratusza), powitalna obiadokolacja, wieczorem dla chętnych - przedstawienie Kamakury, dawnej stolicy "bakufu („wojskowe rządy z namiotu” 1185 – 1333).
Dzień 3 - rano po wczesnym śniadaniu
wyjazd vanem do Kamakury, tam zwiedzanie (największy w Japonii wolnostojący posąg Wielkiego Buddy, interesujący sklep z replikami broni siecznej i palnej, unikalna świątynia Hase-dera, spacer nad Pacyfik i do chramu Hachiman- gū), obiadokolacja, powrót do hotelu, wieczorem dla chętnych - przedstawienie sakralno-chramowego kompleksu Nikkō.Dzień 4 - rano po wczesnym śniadaniu wyjazd vanem do Nikkō, po drodze jeden postój w Service Area na autostradzie, zwiedzanie (piękne górskie jez. Chūzenji-kō, ekscytujący przejazd drogą Iroha-zaka tj. górskimi serpentynami, największy wodospad Kegon, Tōshō-gū – imponujące mauzoleum rodu Tokugawa, interesujący "żywy skansen" Edō-mura) obiadokolacja, po drodze jeden postój w Service Area na autostradzie, powrót do hotelu. Wieczorem - dla chętnychn przedstawienie historii i rozplanowania Heian-kyō, ponad 1000-letniej stolicy Japonii (794 ~ 1868) - dziś Kyōto.

Dzień 5 - rano po wczesnym śniadaniu wjazd vanem na V. stację Fuji-san (około 2400 m. npm), zjazd i kontynuacja podróży do Kyōto, check in w hotelu, zwiedzenie świątyni Higashi-hongan-ji (buddyjskiej sekty jōdo-shinshu) i nowego, wielofunkcyjnego kompleksu dworcowo-hotelowego z rozbudowanym zapleczem handlowo-gastronomicznym. Jego centrum stanowi dziedziniec pod gołym niebem (częściowo zadaszony), z którego prowadzą szerokie "schody do nieba" (zgodnie z najnowszym trendem światowej architektury użytecznosci publicznej). Obiadokolacja, po niej spacer do kwartału Gion, zachowującego tradycyjną atmosferę rozrywkowej dzielnicy byłej stolicy.

Dzień 6 - rano po śniadaniu w hotelu zwiedzanie Kyōto [chram Heian-jingū, świątynia Kiyomizu-dera, Srebrny Pawilon (Ginkaku-ji) formalnie zwany świątynią Jishō-ji (buddyjskiej sekty zen szkoły Rinzai), w nim - stożkowy piaskowy podest (kōgetsu-dai) do oglądania "otsukimi" (jesiennej pełni księżyca), Nijō-jō obronna rezydencja shogunów (często nazywana zamkiem), Złoty Pawilon (Kinkaku-ji), formalnie zwany świątynią Rokuon-ji (buddyjskiej sekty zen szkoły Rinzai), świątynia Ryōan-ji z niezwykłym zenistycznym suchym ogrodem]. Obiadokolacja, powrót do hotelu, wieczorem - dla chętnych wprowadzenie w historię i rozplanowanie Heijō-kyō pierwszej stałej stolicy Cesarstwa (710-784) - dziś Nara.

Dzień 7 - rano po śniadaniu wyjazd vanem do Nary, po drodze wizyta w Byōdō-in, kompleksiepałacowo-sakralnym i w Hōryū-ji, najstarszej japońskiej świątyni buddyjskiej. Zwiedzanie głównych zabytków Nary (świątynia Tōdai-ji z największym pod dachem posągiem Buddy, spacer po parku z danielami, piękny cynobrowy chram Kasuga-taisha), przy powrocie do Kyōto wizyta w muzeum sake w Fushimi (z możliwoscią degustacji i zakupu), obiadokolacja. Wieczorem dla chętnych - wprowadzenie z historię zamków japońskich.

Dzień 8 - rano po śniadaniu wyjazd vanem do Nagoya (tam zwiedzenie zamku), powrót do Tōkyō, obiadokolacja, wieczorem dla chętnych - wprowadzenie w historię i rozplanowanie Edō, nowożytnej stolicy Japonii (1868 ~ ) - dzis Tōkyō. Nocleg w hotelu.

Dzień 9 - rano po śniadaniu wyjazd vanem na zwiedzanie Tōkyō [chram Meiji-jingū, modna ulicaOmote-sandō, sklep Oriental Bazar, muzeum Edō-Tōkyō, świątynia Sensō-ji w Asakusa (z pagodą), przejazd na sztuczną wyspe Odaibę, tam – wizyta w największym na świecie salonie Toyoty, fakultatywne zwiedzanie Big Sight (nowoczesne centrum wystawiennicze), obiadokolacja z widokiem na podświetlony Most Tęczowy (Rainbow Bridge), powrót do śródmieścia kolejką jednoszynową (monorail) sterowaną komputerowo (bez obsługi ludzkiej)]. Wieczorem dla chętnych - pytania / odpowiedzi, wolne wnioski, w podsumowaniu - dyskusja. Ostatni nocleg.
Dzień 10 - po śniadaniu check out z hotelu, przejazd vanem na Naritę, odlot liniami Lufthansa do Warszawy via Frankfurt (lub przez inną stolicę europejską) lądowanie na Okęciu wieczorem."

Mnie się wydaje, że to może być naprawdę bardzo ciekawe?
Gisia_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-26, 14:24   #2
madziunia2
Zadomowienie

Dot.: Objazdówka Japonia

Co prawda nie wiem czy to może być naprawdę ciekawe, ale zastanawiam się czy płacą Ci za reklamowanie alfa staru w niemal każym poście? Nie wchodzę aż często na to forum, ale doskonale wiem już że latasz tylko z tym biurem Naprawdę nie musisz wspominać o tym w każdym poście bo "śmierdzi" to na kilometr marketingiem szeptanym...
madziunia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-27, 18:01   #3
Gisia_00
BAN stały

Jak jestem zadowolona to zaraz musi to być reklama... straszne podejście, no ale jak Cię to drażni to może po prostu tego nie czytaj Tak na marginesie, na forum już jestem od jakiegoś czasu, trochę wiadomości mam na swoim koncie i bardzo proszę o nie kierowanie w moją stronę tego typu uwag Dziękuję A z tego, że lecę do Japonii będę się cieszyła tak czy siak
Gisia_00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-28, 10:40   #4
madziunia2
Zadomowienie

Ależ ja nie mam nic przeciwko że się cieszysz. Wręcz przeciwnie-życzę Ci miłej zabawy
Po prostu zastanowiło mnie to, że wśród tylu użytkowników (którzy też są na forum długo a nawet dłużej niż Ty) tylko u Ciebie rzuciło mi się w oczy ciągłe wspominanie z jakim biurem latasz. Tyle. Jak dla mnie EOT
madziunia2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-02-06, 11:41   #5
mmm3m
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madziunia2 Pokaż wiadomość
Co prawda nie wiem czy to może być naprawdę ciekawe, ale zastanawiam się czy płacą Ci za reklamowanie alfa staru w niemal każym poście? Nie wchodzę aż często na to forum, ale doskonale wiem już że latasz tylko z tym biurem Naprawdę nie musisz wspominać o tym w każdym poście bo "śmierdzi" to na kilometr marketingiem szeptanym...
mNIE TEŻ CAŁY TEN PIERWSZY POST ŚMIERDZI REKLAMĄ:

o PATRZCIE JAKIE FAJNE BIURO, ZOBACZCIE JAKĄ DOKŁADNIE WYCIECZKĘ ORGANIZUJE.

sORRY ZA CAPS
mmm3m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości