|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Zawsze robiłam sporo koralików na rękę nawlekając je na nitkę. Przeglądając to forum postanowiłam się wziąć za kolczyki, które uwielbiam.
A oto moje skromne początki... Wisienki (06.jpg) - moje pierwsze kolczyki. Miały być dwie identyczne gałązki z listkami w przeciwne strony. Przypadek zrządził że są inne. Materiały: drut posrebrzany, bigle posrebrzane, koraliki szklane Kosteczki (04.jpg) - pierwsza zabawa z linką. Po prostu wisienki okazały się dość ciężkie. Materiały: linka, bigle posrebrzane, koraliki szklane, kuleczki zaciskowe Niebieskie kuleczki (08.jpg) - dla mamy, oparte na pomyśle wisienek. Zrobione do naszyjnika z avonu w tej kolorystyce. Sporo krótsze od pozostałych. Materiały: marmur błękitny, koraliki szklane, drut posrebrzany, bigle posrebrzane Winogronka czyli nigdy w życiu (03.jpg) - po prostu kosztowały masę pracy i wyginania drutu. I i tak miały trochę inaczej wyglądać, ale to może kiedyś, jak będę miała więcej perełek. Materiały: listki szklane, perełki szklane, drut posrebrzany, bigle posrebrzane Wyprawa na Wschód (05.jpg) - urzekły mnie koraliki cloisonne. Winogronka zniechęciły mnie do wyginania drutu, nie do perełek. Materiały: koraliki cloisonne, perełki szklane, kryształki szklane, drut posrebrzany, bigle posrebrzane Kukurydziane gwiazdeczki (07.jpg) - żółte koraliki wyglądają po prostu jak miniaturka kukurydzy. Zrobione z gwiazdek z wymianki i koralików z dna szuflady testując gumkę silikonową. Właściwie żeby odetchnąć po naprawie trzech bransoletek przy pomocy tej gumki. Materiały: koraliki szklane, gwiazdki plastikowe, gumka silikonowa (tylko jej jestem na 100% pewna z czego jest) Edytowane przez joanna_k Czas edycji: 2007-03-31 o 17:14 Powód: wystąpiły problemy techniczne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Biżuteryjne początki Vrenth (głównie kolczyki)
Czwartkowe dzieła - przyszły paczki z koralikami ;-)
Jesienną spotkasz jedną... (01.jpg) - kolczyki po przejściach, bo poprawiane dzień później. Niestety zgubne połączenie za cienkiej linki, za dużych kuleczek i za ciężkich koralików. Ale już wszystko w porządku. Świetnie dzwonią na wietrze. Materiały: linka, bigle posrebrzane, koraliki cloisonne, koraliki szklane, kuleczki zaciskowe Kfiatuszki (02.jpg) - po prostu kupiłam śliczne koraliki i postanowiłam połączyć je z gratisowymi listkami. Materiały: bigle posrebrzane, drut posrebrzany, koraliki szklane lampwork, koraliki szklane W wielki piątek zamiast sprzątać przed świętami robiłam kolczyki... A oto efekty: Zielono mi (09.jpg) - po prostu potrzebowałam zielonych kolczyków do bluzki. I strasznie mi się te motylki spodobały. Materiały: motylki cloisonne, linka, bigle posrebrzane, kuleczki srebrne, zaciski srebrne, koraliki szklane. Uciekające koraliki (10.jpg) - miały być na jednym kółku, ale dostałam mniejsze jako gratis. Uciekające, bo cały wieczór leciało mi wszystko z rąk i zajmowałam się głównie gonieniem koralików po podłodze. Materiały: kółka srebrne, drut posrebrzany, bigle posrebrzane, koraliki szklane. Edytowane przez Vrenth Czas edycji: 2007-04-07 o 14:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Joanna d'Moder
|
Dot.: Vrenth
połączyłam obydwa wątki i posty.Teraz powinno być dobrze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Dot.: Vrenth
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...postid=4042478 fajny pomysł, ładne prace, ogólnie udane początki
![]()
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Moimi pierwszymi kolczykami też były wisienki !
![]() ![]() ![]() http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...postid=4042478 winogronka też kiedyś robilam, tylko że z sieczki ametystowej. Nie wiem, może to takie wrażenie, ale winogronka lepiej robić na szpilkach niż na drucikach z dużymi loopikami, bo robi się za bardzo srebrzyście ![]() ale to tak ode mnie (miałam identycznie z tymi winogronkami, ale i tak już ktoś nosi je w uszkach, ale obiecałam sobie, że następnym razem...) http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...postid=4042478 a te są bardzo ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
tak, następne winogronka będą raczej na lince. głównie dlatego że chciałam dorzucić trochę perełek a to oznacza spory ciężar nawet dla moich uszu ;-) ale to jak wymyślę co zrobić z obecnych koralików i zaoszczędzę na nową dostawę...
a pomysł na winogronka z jakiś bardzo dawnych (i niestety zgubionych/wydanych) kolczyków mamy z koralików szklanych (albo w ogóle z jednego kawałka szkła) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
winogronka są najpiękniejsze z tych wsyztskich kolczyków, są wprost cudowne!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
te->http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...postid=4042478 mi się bardzo podobają
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Czekamy na dalszą twórczość
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Kolczyki na linkach idą Ci całkiem dobrze, ale loopiki szczególnie przy niebieskich cloisonne są koszmarne ( w winogronkach też bym poprawiła loopy, ale już jakos lepiej wygladają, nie rzucają się w oczy)
Ale początek całkiem przyjemny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
jak widać uczę się. jak i tego, żeby po ciężkim dniu nie robić kolczyków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Bardzo milusio się czytało i oglądało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
dorzucam dwie pary wczorajsze - są w poście drugim, a tu napisałam, żeby zostały zauważone też przez te osoby, które już do mnie zaglądały.
Edytowane przez Vrenth Czas edycji: 2007-04-07 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Szkoda, że ich nie widać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ŚWIETNE
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Mam sporo nowych pomysłów, więc trzeba było coś zrobić z posiadanych koralików żeby mieć pretekst do następnych zakupów
![]() Drewniane przekładańce (11.jpg, 12.jpg) - komplet, zrobiony żeby wykorzystać kulki drewniane, które kupiłam trochę za duże na kolczyki. Kule są w identycznych kolorach, pomiędzy nimi są podłużne koraliki na trzech linkach. Kolczyki podobne do innych. Materiały: koraliki drewniane, linka, elementy posrebrzane. Kukurydziane gwiazdeczki (13.jpg) - kolczyki do poprzednio zrobionej bransoletki. Materiały: zawieszki metalowe, koraliki szklane, plastikowe gwiazdki, bigle posrebrzane, drut posrebrzany Zielone łzy (14.jpg) - skromniutkie, więc mi się nie bardzo podobają. Takie proste, krótkie na lince. Materiały: linka, koraliki szklane, elementy posrebrzane. Różowe debianowe (15.jpg) - nazwa od logo jednego z linuxów które jest bardzo podobne do wzorków na podłużnych koralikach. Materiały: koraliki szklane, elementy posrebrzane. Jak widać, ćwiczę loopiki. Zwłaszcza w następnych kolczykach - na razie zrobiłam jeden. Robione na zawieszce jak gwiazdki, ale dla odmiany 8 miejsc na zawieszenie elementów, do tego wymyśliłam po 3 koraliki na każdym. Echhhh. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
fajny komplecik drewniany
Cytat:
![]() http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...postid=4102066 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...postid=4102066 TE!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Te z gwiazdeczkami są super!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
bazy są z qunsztu. fajnie, że się podobają. ja niestety dzisiaj w żałobie, bo zgubiłam jeden zielony z motylkiem (post 2)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:51.