|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Idzie lato a jak zniwelować celulit??
Witam.. Mam taki problem. Mam celulit i to o wiele większy niż w zeszłym roku.. Myślę nad tym by wieczorami robić sobie na nogi i pośladki tą maseczkę z kawy i cynamonu i na to folię.. Czy to działa?? Myślałam by tak sobie robić na cała noc i iść tak spać. Co mi proponujecie? Jak myślicie zejdzie??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Idzie lato a jak zniwelować celulit??
też bym chciała znać odpowiedz na Twoje pytanie..
![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Ja polecam Kolastyna Body Slim Termoaktywne Serum Wyszczuplająco-Antycellulitowe na Brzuch i Posladki. Ja już po tygodni stosowania zauważyłam zmiany na udach. Na dodatek serum posiada efekt rozgrzewjacy, który uwielbiam to takie śmieszne uczucie
![]() Albo Roller ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez Beatanowak84 Czas edycji: 2012-03-23 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
proponuje peeling kawowy, cwiczenia, jakis krem antycellulitowy i dieta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A ja zaproponuję Ci zamiast wydawania pieniędzy na kremy anty cell i inne cuda wianki zainwestować w karnet na basen. Podsumowałam niedawno, ile pieniędzy utopiłam w kremach i mazidłach tego typu. Nie liczyłam na super efekt, a to i tak nic nie dało. Niby drogeryjny balsam kosztuje 15-20 zł, ale nie kupisz go jednego, do niego dokupisz jeszcze peeling czy coś innego. Robi się z tego konkretna suma. Kupiłam więc za 90 zł karnet na 10h basenowych. Chodzę na basen 2-3 razy w tygodniu od miesiąca, teraz zrobiło się ciepło i słonecznie, więc też więcej chodzę zamiast np. jechać autobusem 2 przystanki. I już widzę efekty. Skóra jest gładsza, bardziej elastyczna, ma lepszy koloryt. W styczniu kupiłam na wyprzedaży spodnie wiosenne rozmiar XS, które lekko "zacinały" mi się na udach, przedwczoraj założyłam je bez problemu i leżą świetnie. Naprawdę warto czasem przekalkulować swój czas i pieniądze i zainwestować w ruch.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() + jak tylko wyjdzie słońce iść na 2 godzinki na rower lub rolki, a na uczelnie lub do pracy na piechotę. Oczywiście o calkowitym zaprzestaniu jedzenia fastfoodów chyba nie musze wspominac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Chodzę na chlorowany. Ale nie przeszkadza mi to ani trochę, bo jakoś bardzo go nie czuć.
Przez ostatnie 2 dni wracałam z uczelni na piechotę. Zajęło mi to godzinę, a autobusem 40 minut, więc dużo więcej czasu mi to nie zajęło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Dzięki bardzo.. Właśnie zaczęłam chodzić do pracy na pieszo. Kupiłam sobie taki masażer który ponoć ma trochę mi ten celulit rozbić, oczywiście jak będę regularnie używać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Nie wiem czy takie długie maseczki (na całą noc) to jest dobre rozwiązanie. Wydaje mi się, że to może spowodować jakieś zaczerwienienia a nie konkretny skutek. Oczywiście maseczki i kremy to jest dobry sposób (polecam firmy Lirene, Avon Renew (ale nie Avon Solutions!!! bo się nie sprawdziło), Ziaja, Eveline) ale oprócz tego trzeba niestety ograniczyć tłuszcze w diecie. Plus masaże ciała i aktywność fizyczna. Niestety walka z cellulitem nie jest łatwa, ale zwycięstwo smakuje pysznie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
Lokalizacja: zbyt często sie przenoszę by deklarować się na jedno miast o;)
|
Cytat:
Nie zgodzę się, że basen jest lekiem na całe zło - czytaj cellulit... Jestem tego idealnym przykładem, ponieważ basen to moje życie - chodziłam na niego regularnie i po jakimś czasie zauważyłam, że moja żółta skórka się powiększa. Zaznaczę, że chodziłam na basen bo po prostu lubię i tyle. Dlatego stwierdziłam, że nie chcę się znów się bawić w eksperymentowanie na kremach - już to przerabiałam i szkoda mi czasu więc stwierdziłam, że czas na coś poważniejszego i poszłam na coś tam shape ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
Lokalizacja: zbyt często sie przenoszę by deklarować się na jedno miast o;)
|
no tak - ruch jest dobry - ale czasem niestety nie wystarczający - no i nie zawsze sie ma na niego czas - a żeby były efekty, musi być uprawiany regularnie... w moim przypadku to się nie sprawdza :S wiec uderzyłam na velashape i tutaj widze szybsze efekty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale ja wychodzę z założenia, że mimo wszystko warto sie wspomóc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ja stosowałam Elancyl i polecam
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.