|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
soda oczyszczona na wągry
w internecie na różnych blogach znalazłam sposób na wągry -sode oczyszczona,chciałam spróbować juz nawet kupiłam
ale obawiam sie tego nałożyc przecież to bardzo mocne jest dlatego chciałam spytac was czy może stosowałyscie?w jakich proporcjach i z czym?bo różnie pisza...np.żeby wymieszać równą ilość wody mineralnej i sody,wymieszac i taklą papke nałożyc na nos na 20min troche mnie korci ale boje sie
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: soda oczyszczona na wągry
jak wytestujesz daj znać..ja zostanę przy peelingach, plastrach oczyszczających i kawitacji
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
Ktoś coś wie więcej na ten temat? Bo wągry i ogólnie zanieczyszczone pory to mój ogromny (OGROMNY) problem. Serio, czuję się czasami jak dalmatyńczyk. A jeżeli nie soda to jakieś inne pomysły żeby mieć ładną, gładką cerę?
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
toniki, peelingi, plastry oczyszczające i kawitacja
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
czyli soda to kiepski pomysł?ja miałam kilka zabiegów na wiosne tamtego roku kwasami i na troche były mniej widoczne, ale jak były tak są.Denerwuja mnie ;/
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
Ja próbowalam i polecam
moze nie do konca sie zmniejsza ale bardzo oczyszczą ja zrobilam maskę z woda i zelem do mycia i nie trzymalam na buzi ale tylko taki peeling i skórka gładka i jasniejsza od razu
|
|
#8 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
zrobiłam
zmieszałam wode mineralna z sodą,jednakowe ilości,nalozyłam na nos i po 20 min zmylam robiac peeling,nos czyściutki,praktycznie bez zaskórników nawet nie jest zaczerwieniony i taki gładki w dotyku polecam.Wydaje mi sie jednak, ze trzeba to regularnie robić, żeby efekt sie utrzymał a nie wiem czy to jednak jest takie dobre,może uwrażliwi skóre albo przesuszy?jednak mam opory
|
|
|
|
|
#10 |
|
Raczkowanie
|
a nie podrażnia? pytam, ponieważ mam dość wrażliwą cerę i często mam uczulenia bądź nadwrazliwość na takie różnie specyfiki, ale o sodzie nigdy nie pomyślałam, jeśli faktycznie daje taki wow efekt to muszę koniecznie spróbować
|
|
|
|
|
#11 |
|
BAN stały
|
hmm...chyba się skuszę, jednak nadal bardziej ufam peelingom
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
jak zmywałam to jeszcze tak peelingowałam troche,ździebko zaczerwieniony odrazu po(jak po zwykłym peelingu), ale żadnych podraznien
ale coś tam jeszcze zostalo,ale będe robic co kilka dni,niby do konca nie jestem przekonana bo to soda ale na kilku blogach widziałam że dziewczyny to robią i są zadowolone.Próbowałam kwasów,kawitacji,peelingi też ale nawet jak na jakiś czas były mniej widoczne ,to jednak nadal były plastrów nie próbowałam,możecie jakieś polecic?
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
ja używam tych z avon...
sora ale ja za bardzo szanuję swojego ryja żeby go sodą traktować
|
|
#14 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
Używacie zapewne masę kosmetyków, które zawierają chociażby alkohol (zabójstwo dla skóry, włosów i paznokci), czy inne związki, teoretycznie tylko nieszkodliwe, a boicie się sody oczyszczonej?
![]() Ja stosuje sodę oczyszczoną, ale nie częściej niż 2x w miesiącu (w lato natomiast, kiedy skóra jest opalona nie polecam jej używać w ogóle bo od słońca można dostać niemiłej wysypki). Soda oczyszczona działa trochę, jak peeling enzymatyczny, jednak trzeba ją używać z głową. Po takim zabiegu koniecznie należy użyć jakiegoś kremu z aloesem i nie bawić się przez podań tydzień w depilacje, silne granulowane peelingi, "parówki" etc. Dla osób, które mają bardzo wrażliwa skórę lepiej o niej zapomnieć i pozostać przy delikatnych peelingach enzymatycznych. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

ale obawiam sie tego nałożyc przecież to bardzo mocne jest
dlatego chciałam spytac was czy może stosowałyscie?w jakich proporcjach i z czym?bo różnie pisza...np.żeby wymieszać równą ilość wody mineralnej i sody,wymieszac i taklą papke nałożyc na nos na 20min
troche mnie korci ale boje sie 

moze nie do konca sie zmniejsza ale bardzo oczyszczą