|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Krem regulujący pracę gruczołów łojowych
Poszukuję dobrego kremu regulującego pracę gruczołów łojowych. Mam cerę tłustą i przeczytałem, iż na noc dobrze jest coś takiego używać.
Za pomoc z góry dziękuję. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Krem regulujący pracę gruczołów łojowych
Napisz, czy buzia po prostu się błyszczy, czy masz problem z krostkami? Dziewczynom będzie łatwiej coś doradzić.
Zajrzyj też tu: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...category_id=49 Może Effaklar K lub Lysanel? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
benny napisał(a):
> Może Effaklar K lub Lysanel? ale te dwa kremiki to kwasy a nie typowe kremy regulujące ![]() cmoki ![]() ps do Arka - faktycznie napisz cos więcej o swojej skorze i czego sie spodziewasz (jaki efekt Cie interesuje) bo kremow jako takich to jest cala masa ![]()
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
spróbuj krem Biodermine z apteki- zawiera drożdże i kwasy. jest stosunkowo niedrogi a skuteczny,.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Masz rację Palomino. Tak sobie rzuciłam, bo pomagają na niedoskonałości skóry, a w sumie nie wiem, czego Arek oczekuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Moja skóra się błyszczy(i to bardzo) i mam także problem z krostkami(nazwałbym je raczej dość paskudnymi czerwonymi tworami na mej twarzy
![]() Może to trochę późno, lecz stwierdziłem, iż czas "naprawić" twarz. Od dziś zaczynam stosować glinkę zieloną. Od niedawna też robię sobie maseczki z mleka i płatków owsianych. Cere mam jasną i trudno się opala, a jak się już opali, to i tak po tygodniu opalenizna znika. Ślady na mej twarzy to nie "kratery", lecz przebarwienia, które z chęcią bym usunął, tylko nie wiem jak. Ludzie powiadają, że czas leczy rany, więc może z czasem zejdą ![]() Na koniec dodam, że stosuję i stosowałem różnego rodzaju specyfiki(zwane lekami), pomagają one jednak tylko tymczasowo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Jakoś to zrobiłem, że moja odpowiedź jest troszkę wyżej. Chciałem też dodać, że na ewentualne pytania do mnie odpowiadam z pewnym opóźnieniem, spowodowanym poprzez ograniczony dostęp do internetu.
Pozdrowionka dla miłych pań udzielających mi rad. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Wiesz co, najlepiej przeczytaj sobie artykuł Basi o kwasach (na wszystkie twoje problemy)
http://www.wizaz.pl/basia_kwasy_bha_aha.php i poszukaj na KW kremów matujących. Ale najlepiej to idź do dermatologa. Nikt ci bardziej nie pomoże. pozdrowienia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
superka napisał(a):
> Wiesz co, najlepiej przeczytaj sobie artykuł Basi o kwasach (na wszystkie twoje problemy) > http://www.wizaz.pl/basia_kwasy_bha_aha.php > i poszukaj na KW kremów matujących. > Ale najlepiej to idź do dermatologa. Nikt ci bardziej nie pomoże. > pozdrowienia Dzięki za link. Jeśli zaś chodzi o dermatologa, to była to pierwsza osoba, do której się zgłosiłem. Niestety nic mi nie pomaga(wpierw zmieniałem leki, później dermatologów); postanowiłem więc wziąć się za to od strony bardziej kosmetycznej, aniżeli dermatologicznej. Pozdrowionka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.