|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
krostki i blizny potrądzikowe
Hejka!
Jak mogę się pozbyć czerwonych krostek z pleców, ramion i dekoltu? Jaki peeling sobie z tym poradzi? Acha i jeszcze jak mam powiedzieć kosmetyczce, że chce by mi usunęła blizny potrądzikowe? |
|
|
|
|
#2 |
|
Przyjaciółka Wizażu
|
Re: krostki i blizny potrądzikowe
Czy krostki są ropne? Jest ich dużo? Jeśli tak to nie możesz stosować peelingu. Musisz poprosić o pomoc dermatologa. Jeśli krostek jest kilka to spróbuj potraktować je punktowo preparatem antybakteryjnym (prawie każda firma kosmetyczna posiadająca w swojej ofercie kosmetyki antybakteryjne ma także preparaty do stoswania punktowego.Bardzo dobre są kosmetyki firmy Torf Corporation Tołpa - znajdziesz opisy w Newsach ,szczególnie maseczka jest bardzo skuteczna,dobry jest też korektor ale (możesz stosować go na noc -punktowo)lub możesz na noc na krostki nakładać maseczkę z tej serii.
Z leczniczych masek bardzo polecam Żywą Ziemię Wulkaniczną , zieloną glinkę Argiletz , maskę Lodos De Noyle's, preparat antybakteryjny De Noyle's, do mycia pleców używaj żelu antybakteryjnego. A co do ostatniego pytania : tak właśnie powiedz ,że Twoim problemem są blizny potrądzikowe - kosmetyczka powie Ci jakimi zabiegami dysponuje i określi czy w Twoim przypadku wystarczą zabiegi w gabinecie kosmetycznym czy muszą to być mocniej działające zabiegi dermatologiczne
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:38.