|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Kompleksy :(
jestem tutaj nowa i nie wiem czy daje taki wpis w odpowiednie miejsce...męcza mnie strasznie moje kompleksy, ktore wedlug mnie nie są jakies 'wybujałe' tylko na prawde męczące. moze znajdzie sie tutaj ktos kto zaradzi na chociaz jeden z nich
![]() ![]() -niski wzrost ;( chcialabym miec 165 cm, ale zadowolilabym sie gdybym miala chociac pelne 160, a mam 157-158 :/ - nadpotliwosc :/ pach i rak. na pachy uzywam antidral i jest w miare ok, ale na rece nic nie dziala a to mi najbardziej przeszkadza... -nadmierne owłosienie - ten problem aktualnie najbardziej mi przeszkadza !! ogolnie mam na ciele duzo wlosow i sa one niestety ciemne;/ ale dalabym rade sie depilowac, tylko ze mam wlosy tez na twarzy ![]() ![]() -małe piersi, nie jestem kolejna sfrustrowana nastolatką, ich prawie nie ma :/ aha i zapomnialam dodac przy tym owlosieniu ze na sutkach tez mam wlosy -duza ilosc znamion, ktore mi sie nie podobaja i nie moge sie przez to opalac + blizny po juz usunietych znamionach, ktore sie nie goją :/ -wiele innych reczy, ale te u gory są najbardziej klopotliwe Moze ten wpis jest głupi, ale zrozumcie -te rzeczy utrudniaja mi zycie, a moze tu znajdzie sie ktos kto poradzi na ktorykolwiek z wymienionych problemow. dodam jeszcze ze niby jstem ładna, tak mi mowia inni,ale zawsze wtedy sobie mysle ze oni nie wiedza jak jest na prawde. naiwnie czekam na pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Witaj este
![]() nikt nie jest chodzącym ideałem, pamiętaj o tym. Ponieważ jesteś tu nowa, troszkę Cię nakieruję ![]() ![]() ![]() Odnośnie kompleksów na punkcie wzrostu - na forum Moda powstał niedawno wątek o Evie Longorii, która jest tego samego wzrostu co Ty, i uważana jest za jedną z najseksowniejszych kobiet świata... Poczytaj wypowiedzi, podpatrz jak Eva ubiera się nacodzień. Mam nadzieję, że wyciągniesz odpowiednie wnioski i ze swojego 1,57m zrobisz atut, nie wadę ![]() O nadpotliwości rąk i nadmiernym owłosieniu poczytaj na tym forum. Wystarczy użyć wyszukiwarki. Przewinęło się sporo wątków na ten temat, więc napewno znajdziesz w nich jakieś rozwiązania. Problem blizn możesz rozwiązać stosując odpowiednie specyfiki - Contractubex, Cepan i inne. Do poszukania również na Kosmetyczce. A co do faktu, że nie możesz się opalać... Może jakiś balsam brązujący, albo sok z marchewki... Powstało sporo wątków i na ten temat, więc do dzieła! I głowa do góry!!! Każda z nas jest na swój sposób piękna ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Dot.: Kompleksy :(
Pokochaj siebie jaka jestes a z kompleksami trzeba walczyc ja mam 160 i nosze szpilki i jest git
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
hej pamietaj ze kazdy jest piekny
ja tez jestem mala 158 ale sie nie przejmuje bo male jest piekne mam tez mnostwo znamion 3 nawet usuwalam Najwazniejsze zebys sama siebie polubila osoby wesole i usmiechniete nawet jesli nie sa oszalamiajaca piekne maja wieksze powodzenie niz piekne zawsze zrzedzace dziewczyny.gdybys chciła pogadac pisz na maila martazol1@wp.pl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja wyznaję zasadę ,,małe jest piękne''
![]() I to sie sprawdza. Wiadomo, że mało która wygląda jak z żurnala. Każdy ma jakies swoje wady, często wyolbrzymione... Spróbuj nie patrzeć na te złe strony swojego wyglądu i odszukaj zalet;D
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny mają rację. Trzeba zapomnieć o swoich kompleksach, albo przynajmniej daleko je od siebie odsunąć, a skupić się na swoich mocnych stronach. Uwierz mi, wiem że łatwo się mówi, gorzej z wykonaniem. Sam mam masę kompleksów i ciągle próbuję się z nich wyleczyć. A na te Twoje bolączki na pewno da się coś zaradzić:
-niski wzrost-możesz śmiało nosić buciki na obcasach, świetne są ostatnio tak modne peeptoe, możesz podpatrywać znane aktorki, piosenkarki podobnego wzrostu (choćby wspomnianą już Evę Longorię) i czerpać z nich inspirację odnośnie ubrań, niektóre potrafią ze swojego niskiego wzrostu uczynić atut ![]() -potliwość- może konsultacja lekarska? -nadmierne owłosienie-jeśli chodzi o wąsik to polecam kosmetyczkę, usunie wąsik za pomocą wosku. Zabieg trzeba powtarzać ale odrastające włoski są dużo słabsze i jaśniejsze. Co do pozostałego owłosienia na twarzy to pewnie też u dobrej kosmetyczki dałoby radę, ale domyślam sie, że wiązałoby się to z pewnymi kosztami czy ewentualnie podrażnieniami. Nie wiem czy warto takie coś zaczynać, musisz poszukać wątków o tym. -małe piersi-od czego są push-upy ![]() -nie możesz się opalać- jak grzyby po deszczu pojawiają się coraz to nowsze balsamy brązujące, dużo dziewczyn je chwali, uzyslasz ładną ale przede wszystkim zdrową opaleniznę, wiec tym lepiej dla Ciebie ![]() -blizny-warto się rozejrzeć za jakimś kremem czy maścią, a z forum mozesz wyczytać sobie jak to jest z ich skutecznością i wybrać potem coś odpowiedniego dla siebie Ale przede wszystkim!!! Zmiana nastawienia, bo bez tego żadne zabiegi, kosmetyczki itp nie pomogą. Skoro inni mówią, że jesteś ładna to pewnie jesteś. Uwierz w to ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.