|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dobra ochrona dla mężczyzny :)
Witam wszystkie forumowiczki i forumowiczów
![]() Mam takie pytanie związane z wyborem odpowiedniego kremu z filtrami uvb/uva Mam cerę tłustą, skłonną do trądziku i do tego mam śniadą cerę i w ogóle jestem taki opalony od urodzenia... Każdy krem dotychczasowo który używałem nie był dla mnie odpowiedni 1. LPR, Fluid extreme 50 - nie zostawiał tłustej powłoki ale pobielał 2. LPR, AC, 30 - trochę lepszy ale dalej zostawiał białe smugi, 3. LPR, krem, AL, - podobne rezultaty 4. Avene, 50, emulsja i krem, - nawet tak nie pobielały, ale strasznie natłuszczały 5. Iwostin Solecrin 40 uczynił mnie człowiekiem o białej twarzy Nie wspominam o SVR 50 -100, które całkowicie mnie zapchały. ![]() W związku z tym zdecydowałem się na używanie kremu LPR, Hydraphase XL ![]() ![]() W związku z tym mam takie pytanie, czy któraś z forumowych ekspertek ma jeszcze jakiś pomysł, jaki krem mógłbym sprawdzić, który nie pobiela tak bardzo jak i nie natłuszcza jakoś maksymalnie. ![]() W tej chwili zastanawiam się na LPR, Dermo-pediatrics, 50, co o tym sądzicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dobra ochrona dla mężczyzny :)
Witaj
![]() Zajrzyj tutaj http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=192112 moze akurat znjadziesz cos dla siebie ![]() i polecam caly watek redakcyjny ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=193351 Druga sprawa,jestes podczas kuraacji kwasami/retinoidami itd?bo w sumie z drugiej strony jezeli pasuje Ci ten krem to nie kombinowalabym,osobiscie az takim ortodoksem nie jestem ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
moze nowy Avene Hydrance optimale UV spf 20 Legre? lub ewentualnie vichy aqualia thermal UV spf20.
[o ile nie ma przesłanek do obowiązkowego stosowania najwyzszych filtrów typu spf"100"] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Wypróbuj Biodermę Photoderm AKN Mat SPF 40.
Filtr matujący do cery tłustej i trądzikowej, nie pobiela. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
dzięki za odpowiedzi, czy ktoś może jeszcze się wypowiedzieć?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.