|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wyjście do rodziców chlopaka
Witam, jestem tutaj nowa i mam dość palący problem. Na piątek jestem zaproszona na kolację do rodziców chlopaka - chcialabym wypasc dosc dobrze, gdyz jst to konserwatywna rodzina - zalezy mi na makijazu klasycznym, ale takze takim ktory może podkreślić, że mam coś do powiedzenie.
Jeżeli możecie mi coś polecić, nie wiem, czy przesadą jest silne podkreślenie oczu, w sumie Mama chlopaka, maluje się dość mocno -czerwona szminka i takie tam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wyjście do rodziców chlopaka
Moim skromnym zdaniem powinnaś pomalować się tak jak to robisz na codzień, bo dzięki temu będziesz czuła się swobodniej. Poza tym jesteś z chłopakiem a nie z jego rodzicami. Wiem, że wazne jest pierwsze wrażenie, ale ważne jest też to co powiesz, a z tym makijaż nie ma nic wspólnego. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
P.S.: Nie stresuj się bo nie warto ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
jestem tego samego zdania co RudaGabi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z dziewczynami - nie kombinuj za bardzo bo nie warto. Pomaluj się tak jak się malujesz na codzień, młoda jesteś, więc postaw na naturalność.
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny dziękuję Wam bardzo za pomoc. Niestety nie mogę się pomalować tak, jak maluję się na codzień, gdyż lubię być "wyraźna" jeśli można tak to określić, czyli mocniejsze kolory i duży nacisk na oczy.
Widziałam tego Rimmela ostatnio mnóstwo reklam w internecie, czy to rzeczywiście jest dobry tusz, czy to tylko masowy efekt reklamowy. Bo w tym się z Wami zgadzam, ze oczy są bardzo ważne, ale żęsy nie mogą być sklejone. Fionna czy moższ mi coś więcej napisać na temat tego tuszu, czy jesteś zadowolona, czy złapałaś się na reklamę? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
_mozesz po prostu zrobic jasny odcien cieni albo sam tusz. Uwazaj z tapeta, bo mamy chlopakow czasem nie lubie jak "niszczysz skore w mlodym wieku"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
taki najbardziej stosowny byłby make up klasyczny- jasna rozświetlona cera, jasne cienie, kredka, wytuszowane, rozczesane rzęsy. Na ustach wyraźny kolor, chociaz jeśli to kolacja, to uważa, żeby makijaż Ci się nie zjadł... i życzę powodzenia... ja rodziców chłopaka poznałam prosto z podróży- z smaym tuszem na rzęsach i potargana
![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja tam proponuje , abyś się pomalowała tak jak na codzień ale jak przeczytalam jest to kolacja więc makijaż może być troszke mocniejszy...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No jeśli to kolacja to makijaż może być trochę mocniejszy, ale trzeba z tym uważać, bo przy sztucznym świetle mocniejszy makijaż oczu może wyglądać na przerysowany.
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:02.