|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zadomowienie
|
wątek dla racjonalistek
...no właśnie. NIe wierzę w czary, magię, tarota, karty, duchy, reinkarnację i inne życia po życiu, w intuicję, czasami w Boga ( może raczej kościoł).
Wierzę w to co widzę. Trudno mi przyjąć, że wszystko w życiu dzieje się po coś - bo jak już gdzieś pisałam Oświęcim, Kambodża, testy na zwierzętach, wiwisekcja -najstraszeniejsze słowo świata, noworodki umierające na raka . Czasami myślę, że życie nie ma dla nas tego co czego sobie życzymy , ale to co ma. I uważam się za racjonalistkę a nie pesymistkę. A co Wy na to? Same marzycielki? |
|
|
|
|
#3 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: wątek dla racjonalistek
tak, przecież po ulicach latają duchy, a jak się czegośpragnie to wystarczy zamknąć oczy i wypowiedzieć życzenie, no możę jeszcze splunąćza lewe ramię .
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- jednak uważam, że pozytywne myślenie, afirmacje mogą trafić do świadomości, zapuścić tam korzenie i zacząć dojrzewać... nie jesteśmy tylko istotami fizycznymi, mamy duchowość, której nie da się zbadać, rozłożyć na czynniki pierwsze...i z tego wynikają przeróżne mało racjonalne teorie, zachowania itd.
|
|
|
|
|
|
#5 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w sumie moge powiedziec, że jestem racjonalistką. Ale pojawia się"ale" Bo po prostu ufając jedynie faktom dochodzi do tego, że bardzo wiele rzezcy pozostaje wciąż bez wytłumaczenia. Horoskopy, tarot, zaklęcia i tego typu rzeczy- nie wierzę i raczej wierzyc w to nie będę. Jednak trochę niepewności we mnie siedzi, że może jednak coś w tym byc.... Ehhh, no to nieźle zakręciłam.....
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
he cheer, masz rację, jeśly tylko spojrzeć na to pod odpowiednim kątem.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Racjonalistka-nie,ale napewno zwolenniczka filozofii Ayn Rand i zagorzała obiektywistka.Mamy coś wspólnego
![]()
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem zbyt duzym lekkoduchem, zeby sie nad tym wszystkim zastanawiac. Spotykaja mnie przerozne i czasami naprawde straszne sytuacje. Przywyzaczilam sie, ze jest jak jest i nie wnikam w to, co mnie przeraza. Stronie od takich mysli.
Wole wierzyc, ze ktos ma nade mna jakas wladze, ze wszystko jest z gory juz zalozone i zaplanowane. Z czyms takim latwiej jest mi sie pogodzic. Poza tym czuje sie zbyt mala w tym ogromnym swiecie, dlatego taka moja filozofia dodaje mi otuchy i pozwala rano wstawac z lozka. Nie czuje sie taka samotna, kiedy wierze, ze jest tam Cos lub Ktos z planem dla mnie. Wierze tez w jak najbardziej pozytywne rozwiazania tegoz planu.
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
no prosze ktoś odgrzebał moj stary wątek, który kiedyś nie złapał.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem zdecydowana racjonalistka...poprostu nie potrafie bujac w oblokach i marzyc ze gdyby to...to to...nie. jest jak jest i już...
czasami przyznam ze mnie to przeraza...hehhe kiedy wszyscy dookola idealizuja pewne rzeczy ja jakos nie potrafie i gasze niestety ich zapał...;p |
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Racjonalistka aż do bólu ... wierzę tylko w naukę, uważam że niemal wszystko można naukowo wytłumaczyc a to czego nie można w danej chwili wytłumaczyć z powodu stanu wiedzy bedzie mozna wytłumaczyć za rok lub dwa
![]() no i wierzę w siebie w swoje mozliwosci ( to lepsze niz liczyc na opieke sił wyższych )I jeszcze w moje kochanie też wierzę ... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.

Bo po prostu ufając jedynie faktom dochodzi do tego, że bardzo wiele rzezcy pozostaje wciąż bez wytłumaczenia.