![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Plusy i minusy waszej szkoly
Znow mi sie nudzi
![]() A wiec prosze o plusy i minusy waszych szkol-mozemy w koncu sobie ponarzekac jak w watku co was wkurzylo ale tutaj tylko o szkole.Co powinno byc a nie jest. Wiec zaczne od minusow w mojej co mnie wkurza ![]() - mamy lekcje w 2 budynkach w szkole w budynku gdzie sa warsztaty dziewczeta(chlopcy maja toalete na dole i jest otwarta ![]() ![]() (zeby kibelka nie wyniesc czy jak? ![]() -przerwy 5 minutowe-dojsc z jednego budynku do drugiego w 5 minut i zalatwic sie - nie mozliwe ![]() - stare komputery(odpalaja neta w 10 minut i czesto sie wieszaja)w 1 sali- myszki chodzace tylko z kartka podlozona - ciagly brak papieru w toalecie-po swietach ostatnio byl w styczniu(Mikolaj przyniosl moze ![]() - brak mydla -bylabym zapomniala-dopisuje wiec.Lekcje j.angielskiego w klasie o wymariach 3 m na 2 (jak moja kuchnia) w 17 osob- nie obrocisz sie bo jest tak ciasno-brak okien dodatkowo w tej klasie. Plusy: -mlodzi mili nauczyciele(5 takich) mozna z nimi rozmawiac o wszystkim prawie ![]() - lawki na korytarzach - duze lustro w lazience -suszarka do rak (ciekawe po co jak nie ma mydla ale co ![]() -jedna klasa z super kompami plaskie monitory itp - malo nauki w tej szkole i nauczyciele chetni tlumaczyc jak krowie na rowie. Pomarudzilam Moze pokaze moja szkole na necie www.zs2.ostrzeszow.pl
Edytowane przez ilo16na Czas edycji: 2007-04-20 o 11:51 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Plusy i minusy waszej szkoly
Ok ja zaczne od plusow
-mloda kadra i co z tego wynika da sie z nimi dogadac; -dosc nowa szkola wiec ladnie wyglada; -dobre wyposazenie; -ogolnie dobra atmofera; - jak dla mnie dobry dojazd (dla innych tragiczny); Minusy: -wicedyrektorka ![]() -niektore glupie przepisy; -papier.. hmm.. kolo 13-14 nie ma juz go nigdzie; -pielegniarka tylko 3 razy w tygodniu;
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pielegniarka codziennie od 11 do 15 a lekcje trwaja do 15 i jak dzieje sie cos na w-fie ktore sa przewaznie do 11 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jezeli cos sie dzieje to jej nie ma lub znalesc nie mozna.
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Podbijam.Czyzby brak uczennic na wizazu?
![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Ilona, ja Ci zazdroszczę krótkich przerw. U mnie są długie, przez to jestem później w domu. Tak jak wy tam kończycie o 14.05 to my o 14.35
![]() Ale nie będę wypisywała plusów i minusów, bo nie mam pomysłów. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Swojej szkoły Wam nie pokażę, ale plusów to ona ma mnóstwo
![]() - jest duża, przestronna (uwielbiam te 'moje' szkolne zakamarki, zaciszne, odizolowane miejsca) i zadbana - spora hala i dobrze wyposażona siłownia - czyste i duże toalety (w tym dla niepełnosprawnych), w których można skorzystać z papieru toaletowego - mili i kompetentni nauczyciele z poczuciem humoru i dyscyplina (w granicach rozsądku ![]() - dobrze wyposażone sale informatyczne i biblioteka - fajny rozkład przerw jeśli chodzi o ich czas - duża świetlico-jadalnia, gdzie podają naprawdę pyszne jedzonko A żeby nie było tak idealnie, są i minusy: - pielęgniarka u mnie również od 11. - zbyt mała ilość kółek zainteresowań Ogólnie, jestem bardzo z mojej szkoły zadowolona ![]()
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
No to może najpierw plusy:
![]() *duże klasy *zawsze zaczynamy o 7.50 *jedna przerwa 20min. i jedna 15min. *zamiast jednej z 3 lekcji w-f w tyg. mamy nauke tańca lub basen *klasy o niewielkiej liczbie uczniów, maks 19 osób *w łazience zawsze jest mydło no i duże lustro *ogólnie jest czysto i ściany są ciekawie pomalowane( na korytarzu:nieniesko- błękitno-żółto) *oczywiście ławki na korytarzach Minusy: ![]() *nie mamy stołówki, biegamy do sklepów niedaleko szkoły *na 2lekcje w-f chodzimy do innych szkół |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Plusy:
- naprawdę fajna atmosfera... podobno pod tym względem moja szkoła wyróżnia się od innych w okolicy, ludzie są przyjaźnie nastawieni do siebie, do szkoły i nauki w sumie też ![]() - praktycznie brak dresiarzy i innych tego typu gości... jest za to wielu rockowców, punków itp. ogólnie ludzi mających swój styl po prostu ![]() - wieelu fajnych nauczycieli, którzy naprawdę potrafią przekazywać wiedzę, - jest bufet, gdzie można przesiadywać nawet po lekcjach, odrabiając razem zadania domowe, - ładne łazienki, - szafki, dzięki czemu nie musimy nosić codziennie ciężkich plecaków, bo książki i kurtki zostawiamy w szafkach, - biblioteka, w której zawsze jest to, czego szukam ![]() - dużo się dzieje ogólnie u nas... jakieś przedstawienia, występy, konkursy... teraz wymiana z Francji do nas przyjechała. Minusy: - moja klasa nie do końca mi odpowiada, ale co zrobić, - lans i szpan niektórych.. zdarzają się takie przypadki, - niektórzy nauczyciele przekonani o wyższości swojego przedmiotu nad innymi, - hmm... jak mi coś przyjdzie do głowy, to dopiszę. ![]()
Ze wszystkich rzeczy, które kiedykolwiek utraciła, najbardziej żal jej było rozumu... Gdzieśtam czeka na nią Książe w lazurowoniebieskich kalesonach... kiedyś ją znajdzie. Bo ona nie szuka. Nie teraz. Nie... nie teraz... She walks on the boulevard of broken dreams. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dodam ze mamy bufet to na plus+ I w nim robione bulki przez panie z bufetu bardzo dobre z reszta-to jak sie zapomni sniadania a ma kase ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ach, zapomniałabym, szafki, śliczne, praktyczne, solidne szafki dla każdego ucznia
![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kurde macie jak w Ameryce .. a ja -szkoda gadac..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ha, nie powiem
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
szkoda
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Vide: opis ;]
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Spoko, w liceum będzie pod tym względem jeszcze ciekawiej
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
no to nieciekawie się zapowiada
![]()
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
To ja zaczne od plusów
![]() -świerzo po remoncie -duża sala gimnastyczna -duże klasy -miejsce do siedzenia na korytarzach -jedna sala informatyczna z nowymi komputerami -miła atmosfera -niektórzy nauczyciele -świetnie wyposarzona chemiczna i biologiczna no to minusy: -pielęgniarka 3 razy z tygodniu od 11-14 -dyrekcja -ci starsi nauczyciele -na boisku asfalt (!!) -apele na przerwach -brak papieru toaletowego -brak mydła -nie ma wielu kółek zaiteresowań -stołówka, z której nie czuje sie przyjaznych zapachów no...to wszystko chyba ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Plusy:
-mam do niej ok. 5 min piechotą ![]() -jest kilku fajnych i wyrozumiałych nauczycieli -3 sklepiki (w tym bar) -duża sala (była odnawiana w zeszłym roku) -3 sale z kompami (wszędzie XP) Minusy: -numerki w szatniach ![]() -strasznie niemiła baba w bibliotece (już więcej się tam nie pojawię :/) -większość nauczycieli myśli tylko w swoim przedmiocie i nie zważa na to, że np. danego dnia jest już wpisany spr. tylko wpisuje ze swojego przedmiotu :/ i wychodzi później, że mam 3 spr. jednego dnia ![]() -tylko 1 wyjście ze szkoły (ogólnie są dwa, ale to drugie nieczynne - a bliżej bym miała do domu :p) -o toaletach nie wspomne... nigdzie nie ma papieru, mydła. tylko w tym roku zalożyli chociaż lusterka. Ale np. jak jest 6 kabin, to w 4 nie ma klamek (są wyjęte, żeby nikt nie wchodził, bo im się kibli nie chce naprawiać :/) -z czym nie pójdę do pielęgniarki zawsze da mi Ibuprom... -jeden taki typ w klasie,co wyśmiewa się z innych i słabszych... Wiele razy miałam okazję go zjechać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
To teraz ja
![]() ![]() Plusy : + rewelacyjni nauczyciele, wyrozumiali i chętni do pomocy ![]() + bardzo miła atmosfera + dobre obiady ![]() + bar i sklepik + dużo kólek zainteresowań + fajna dyrekcja ![]() + DVD i plazmowy telewizor w klasie ![]() No i teraz minusy : - brak papieru,mydła i luster :/ - brak ławek na korytarzu No i to chyba na tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
plusy:
-raczej mila atmosfera -w toalecie ZAWSZE papier, mydlo, sa duze lustra (na cala sciane) i suszarki do rak -sklepik -sala multimedialna (czy jakas tam, w kazdym razie mozna korzystac z internetu) -nauczyciele raczej w porzadku minusy: -niewygodne (niskie) lawki w niektorych salach, maja polke pod blatem przez co nie da sie np zalozyc nogi na nogę, w sumie.. tyle ![]()
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
+niektorzy bardzo spoko nauczyciele
+lekcje zaczynaja sie o 8:10 dzieki czemu rzadziej sie spozniam ![]() +bardzo spoko klasa +smaczne jedzenie w stołówce -zerówka czyli lekcja na 7:20 :/ czasami sie zdarza niektorym.. -pielegniarka 3razy w tygodniu apropo tego co napisala lorinka ja bym nie wytrzymała gdyby wiekszosc ludzi w szkole byłaby metalami,rockmenami i innymi takimi :/
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Ja dla odmiany nie wytrzymałabym, gdyby większość dziewczyn w szkole było typami lalek barbi - czyli spalonymi w solarium, głupiutkimi, różowymi 'foczkami' z 10centymetrowymi tipsami. Na szczęście tak nie jest.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:58.