|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Zaproszenia ślubne - tekst...
Witam Was wszystkie
Choć do ślubu jeszcze rok, jak to każda kobietka snuję plany i scenariusz całej uroczystości ![]() ![]() Pozdrawiam Aguha ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Zaproszenia ślubne - tekst...
poszukaj w wątku z prezentami na górze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Witaj, mam 2 takie wierszyki...Ja będę miała na zaproszeniu ten pierwszy
![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Piękne dzięki, już mam jakiś punkt zaczepienia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Zaproszenia ślubne - tekst...
Czesc mam takie pytanie, troche nie wygodne.Otoz wysylamy za 2 tygodnie zaproszenia i nie wiemy jak to napisac ze jezeli mielibyscie nam cos sprezentowac to wolimy pieniadze dostac niz prezenty, wiem ze duzo par tak robi, zreszta bylam juz na takim weselu.Poprostu przemyslelismy sobie to i doszlismy do wniosku, ze jak dostaniemy kilka kompletow porcenany, czy kilka kompletow poscieli, czy cos innego kilka razy, to po co nam tyle tego, my wolelibysmy dostac pieniadze i sami sobie za to cos kupimy, wydaje mi sie ze teraz tylko tak sie robi, chyba ze sie myle, to przepraszam.Co o tym sadzicie?i jak sie to pisze ze sie woli pieniadze, jest mi bardzo niezrecznie to pisac wam a co dopiero gosciom.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pytanie dotyczace zaproszen :)
Na ten temat było już pare wątków
![]() ![]() Widzę, że od niedawna u Nas jesteś więc ułatwię Ci szukanie: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...st+prezent%F3w tutaj znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie.
http://gallery.michalmech.pl/main.php http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20070714290117.png http://abcslubu.pl/suwak/07_27_2007_14_7_2007_39.png 14 lipiec 2007 - Nie umrzemy nigdy...umiera tylko czas...
Edytowane przez Frecia_28 Czas edycji: 2007-06-14 o 13:54 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Bilecik ze znakiem wodnym dobre
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Przyznaje się bez bicia, że też cicho liczymy na kase, ale jak mówie "cicho".Mamy w rodzinie kilka osób, którym nie wiedze się najlepiej i zapowiedzieliśmy im żeby nic nam nie dawali, sama ich obenośc bedzie dla nas wiellkim prezentem.
![]()
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Myśmy z mężem mieli z tym nie lada dylemat. Rodzina jest u nas dość honorowa i mało elastyczna. A w zasadzie mieszkanie mieliśmy własne i chcieliśmy urządzić je po swojemu, a nie liczyć na to, że goście kupią nam akurat kremową pościej zamiast różowej.
Żaden wierszyk nam jakoś nie przypadł do gustu, a tekst wprost wydawał się lekko niezręczny. No i po prostu mówiliśmy prosto z mostu, kiedy ktoś się pytał (najczęściej dzwonili do rodziców albo pytali się nam przy wręczaniu zaproszeń) to został informowany, że chcielibyśmy pieniążki bo w zasadzie z domowego sprzętu mamy wszystko, tylko marzy nam się szafa z drzwiami przesuwanymi w sypialni na całą ścianę. Wyszło dość zręcznie i goście uszanowali naszą decyję w większości. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
AAgusiaczeK podała dwa wierszyki. W tym pierwszym pojawia się aluzja o prezentach,które zmieszczą się w kopercie. Słyszałam,że ktoś zapakował prezent materialny we własnoręcznie zrobioną wielką kopertę. To trzeba mieć inwencję
![]() My też dokładamy do zaproszeń wierszyk,ale jeszcze nie zdecydowaliśmy,czy ten o kopercie,czy o znaku wodnym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja raz bylam na takim weselu, gdzie na zaproszeniu bylo napisane ze wola pieniadze i wszyscy tylko im koperty dawali, tylko ze ono jest po niemiecku, i do tego gdzies to podzialismy.Mi sie wydaje ze w wiekszosci ludzi dostaje pieniadze, bo albo pisza to na zaproszeniach albo wlasnie przy dawaniu ich mowia o tym.Mi tez sie wydaje ze by bylo lepiej powiedziec, tylko ze my je wszytskie wysylamy bo rodzina jest porozrzucala po Polsce, wiec nie ma na bardzo jak chyba ze sami zadzwonia nie wiem hmm
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Aby ulżyć Wam udrękę
co za paczkę dać w prezencie Młoda Para podpowiada, i za razem pięknie prosi, zamiast kwiatów i prezentów, by w kopertę włożyć grosik, tyle, ile każdy może, za co z góry Szczęść Wam Boże!! Aby ulżyć Wam w udręce co za paczkę dać w prezencie młoda Para podpowiada i zarazem pięknie prosi by w kopertę włożyć grosik Prezent to jest zawsze kłopot, Czy ma zegar być, czy robot? By nie pisać długich książek młodzi proszą o pieniążek. Prezent to jest zawsze kłopot, Czy ma zegar być, czy robot? By nie pisać długich książek młodzi proszą o pieniążek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:56.