|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
rapidepilacja :-) ?
Witam wszytkie wizazanki na forum !
Czesto na forum poruszany byl temat depilacji zbednego owlosienia oraz podawane byly rozne sposoby jego usuwania, od golenia przez wosk do zabiegow laserowych. Mnie to szczegolnie interesuje, bo z moimi mam zawsze klopot. Tymbardziej zainteresowala mnie dzisiaj reklama w telewizji. Mianowicie na niemieckim kanale z zakupami, 24 godziny na dobe, sprzedawali zestaw do depilacji o nazwie RAPI DEPI za 42 Euro. Usuwanie wloskow polegalo na........ scieraniu! Pani pokazywala jak takim malym jakby papierkiem sciernym usuwa sie wloski a potem spryskuje skore specjalna emulsja. Pierwszy raz w zyciu cos takiego widzialam, moze ktoras z was uzywala takiego wynalazku? Podaje link do strony z oferta ( po niemiecku ) tego zestawu. http://www.hse24.de/is-bin/INTERSHOP...4AAAD0HsfJEAnd Z gory dziekuje za odpowiedzi. Pozdrowienia L. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: rapidepilacja :-) ?
![]() Przyznam, że pani na targach mnie zaskoczyła, pokazała mi na mojej ręce - parę razy przesunęła papierkiem i miałam gładziutką rękę. Cudo. Ale stwierdziłam, że i tak "robię" nogi woskiem, więc mi to na nic. I usłyszałam pytanie: "a pachy, a okolice bikini"? Hmm. Kupiłam ![]() ![]() ![]() Podsumowując - jeśli chcesz z tego skorzystać, to w porządku, ale nie kupuj tego w tym sklepie, bo grubo przepłacasz. W ten ich lotion nie wierzę, a za 8 tarcz płacić 20 euro to spora przesada. Do wypróbowania lepiej kupić to w Polsce (i tak są produkowane we Francji, jak czytam na opakowaniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
DZiekuje slicznie mgielko. Chetnie bym tego sprobowala, bo ta pani w reklamie mowila, ze wloski po tym sa slabsze. Ja sama uzywam wosku i czasami mi zostanie pare wloskow nie wyrwanych, mysle ze to byloby idealne zeby te resztki usunac. Ale watpie zeby mozna bylo latwo dostac taki produkt w pierwszej lepszej drogerii ![]() Ale i tak sie popytam. DZiekuje jescze raz ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyjaciółka Wizażu
|
W Polsce niektóre firmy też mają w swojej ofercie te dyski ścierne ,ale bez emulsji,nie pamiętam niestety nazwy (ani ceny) gdyż nie zwracałam za bardzo na tę metodę uwagi - z tego co wiem efekt można osiągnąć ale raczej w przypadku cieniutkich włosków i nie zbyt gestych - i jest to metoda mało trwała gdyż włosy są ścierane równo z powierzchnią naskórka - odrastają szybko.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.