![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Zalety i wady tatuaży
Witam !
Planuję sobie w najbliższych dniach zrobić tatuaż. Byłaby to sentencja na żebrach - wybrałam miejsce najmniej widoczne, by nikogo nie "zgorszył", jednak interesuje mnie opinia innych. Jakie wg was są wady i zalety tatuaży ? Myślę, że przemyślany, dobrze zrobiony tatuaż nie ma wad. Oczywiście też zależy od miejsca, te "na wierzchu" nawet mogą przeszkodzić w znalezieniu pracy. Jakie jest wasze zdanie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Władca Wizażu
|
Dot.: Zalety i wady tatuaży
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Wady:
- jak juz wspomnialas widoczny tatuaz moze przeszkodzic w znalezieniu pracy - im bedziesz starsza tym bedzie gorzej wygladal na marszczacej sie skorze -zabieg jest bolesny |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
czy mi się wydaje, czy mamy święta pod znakiem tatuaży na plotkowym?
tatuaży i grubych łydek
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wybaczcie ![]() adka0401 - jak wspominałam, mój tatuaż będzie na żebrach więc, odsłonię go tylko na plaży ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ale to nie przytyk do Ciebie, tylko mnie bawi ten zbieg okoliczności, co wchodzę na forum to jak nie tatuaż -alpaka, to "oceńcie mój tatuaż", "czy wytatuować imię chlopaka" itd.
![]() ja tam wad nie widzę. No chyba, ze tatuaż po byku, to konkretny pracodawca może mieć jakieś "ale"
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Wady:
- zakładanie na wizażu wątku co wizażanki sądzą nt. tatuaży - zakładanie na wizażu wątku jaki wzór tatuażu wybrać - zakładanie na wizażu wątku jakie studiu tatuażu wybrać i które jest najtańsze - zakładanie na wizażu wątku jak wizażanki oceniają nowy tatuaż - zakładanie na wizażu wątku gdzie można tanio usunąć tatuaż bo już się znudził |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dobrowolnie wybierasz odpowiedzi na wątki, które Cię INTERESUJĄ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Zalety:
- są za☠☠☠iste - są za☠☠☠iste - są za☠☠☠iste - są za☠☠☠iste - są za☠☠☠iste - wspominałam juz, że są za☠☠☠iste? :3 Wady: Matylda wymieniła wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
![]() Z wad: przez okres gojenia tony tłustych ciuchów od maści, kombinowanie z folią, etc. Plus smarowanie latem/kiedykolwiek jest odsłonięty filtrem 50. Polecam też tysiąc razy przemyśleć miejsce, niektóre wydają się fajne, a w praktyce wychodzi inaczej (stopa - przy noszeniu odkrytych butów miejsce wystawione na słońce; kark - wzór widać przy krótszej fryzurze, zazwyczaj nie nosimy włosów do pasa przez całe życie; nadgarstek - wystaje spod mankietów; zgięcie ręki - czasem paskudnie się goi w tym miejscu). Jeśli chodzi o sam napis to przede wszystkim upewnić się, że tatuator (tatuażysta?) wykona każdą literkę zgodnie z czcionką - często widuję teksty gdzie ta sama literka ma niezamierzenie różne kształty. Plus oczywiście wielkość czcionki, zbyt mała może się zlać po jakimś czasie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
z wad to napewno to ze kiedys niewolnicy byli tylko tatuowani
![]() ![]() Wazne zeby czuc sie dobrze w swojej skorze. Ja sie czuje ![]()
![]() |
#13 | |
BAN stały
|
Zalety :
- jak już ktos pisał są za☠☠☠*** - dobrze zrobiony, fajny, ciekawy strasznie "działa" na facetów ![]() - wciąga (choć moze to i wada?) - robisz to, co chcesz, to co Ci sie podoba = super samopoczucie - wzrost samooceny - "szpan" ![]() Wady : - tatuowanie moze (nie musi wcale!) boleć, nawet bardzo - moze sie kiepsko goić nawet jak jest dobrze zrobiony - ryryzko zarażenia HIV i WZWC jak robisz w podejrzanym miejscu czy "kumpel w kuchni zrobi taniej".. - koszty - ryzyko dla zdrowia - nie zapominajmy że tatuaze mogą (choc oczywiscie nie musza absolutnie) byc rakotwórcze i nie chodzi tylko o raka skóry, tatuaż moze takze (bardzo rzadkie przypadki, ale wiem ze sie niestety zdarzaja) spowodować zapalenie wsierdzia, które może być śmiertelne, jest to UDOWODNIONE niestety - znam osobę, która ma w bliskiej rodzinie kardiochirurga i wiele jego pacjentów to "ofiary" tuszu. - w przypadku tatuażu na lędźwiach (słynne tribalowe "naddupie" ![]() - jak zrobisz w widocznym miejscu mogą być problemy w pracy, choc zalezy to na jakiego trafisz pracodawce i od zawodu - rodzina moze krzywo patrzeć czy nawet "robic gnój" o to, ze go zrobiłas, zalezy jak Twoja rodzina podchodzi do takich ozdób na ciele - jak jest widoczny to latem mozesz narazic sie na krzywe spojrzenia tzw moherów ![]() - bedziesz czula sie strasznie jeśli Ci sie znudzi / przestanie podobac / zacznie wkurzac - usuwanie laserem jest mozliwe, bez sladów ale kosztuje majatek i boli tak, ze mozna sie zesr** z bólu - pamietaj ze Twoja skóra sie starzeje ![]() - tatuaż nie bedzie zawsze kruczoczarny, nawet jak bedziesz go smarowała czyms codziennie i uwazała na słonce - jak decydujesz sie na napis (a widze ze sie decydujesz) to z czasem (i to niekiedy juz po roku) moze zmniejszac sie swiatło miedzy literkami etc. po prostu moze z czasem ten napis niestety gorzej wygladac, zwlaszcza jak jest mały - tak sie stalo niestety u mnie ![]() ufff. to tyle.. wyszło mi o wiele wiecej wad, mimo ze sama jestem posiadaczką tatuażu ![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- Cytat:
też to zauważyłam ![]() to chyba na zasadzie że jak powstał pierwszy watek, to zauwazyły go osoby ktore mysla nad tatuazem intensywnie, wiec załozyły swoje ![]() i tak mamy epidemie tatuazowych watkow ![]() Edytowane przez M o h i t o Czas edycji: 2013-03-30 o 16:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Chyba jest jakaś oferta na gruponie czy jak to tam się nazywa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
ja mam cytat na żebrach i póki co nie żałuję. sam zabieg nie jest taki bolesny, jak go wszyscy opisują, ból jest do zniesienia, bardziej jest takie drażniące uczucie (nie potrafię go opisać). Tatuaż nie jest w widocznym miejscu, zdarza mi się o nim zapomnieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Moje tatuaże nie mają żadnych wad.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Tatuaż na żebrach przeokrótnie boli. Mam na boku i jak mi zjechał na strefę żeber a pod koniec na strefę kości biodrowej, to myślałam, że rzygnę z bólu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Poród też boli.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Miejsce wybrałaś super, najbardziej mi się podobają (jeśli chodzi o napisy) czarne, zrobione na żebrach po prawej stronie i tak schodzące wzdłuż żebra
![]() Myślę że jak będzie dobrze wykonany to na pewno nie będziesz żałowała, przecież nikt nawet nie będzie wiedział o tym tatuażu poza wypadami na plażę. Gdybym miała robić to tez tam, albo zaraz przy kości miednicznej, ale tu jest ryzyko naciągnięcia skóry kiedyś i zniszczenia tatuażu. Jeśli chodzi o takie tatuaże w mało widocznych miejscach to mi się bardzo podobają, szczególnie takie skromne i ładnie wykonane. A jeśli chodzi o to co z takim tatuażem za kilkadziesiąt lat? Nic, nawet jak będzie brzydko wyglądał to przecież nikt na niego nie będzie patrzył. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:33.