|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jeszcze raz o pieczywie.
Wiem, że juz był wątek o szkodliwości i ogólnie o pieczywie, ale ja mam jeszcze jedno pytanie. Popatrzcie, mówi się, że nie powinno się raczej jeść bułek pszennych, chleba tostowego itd, a zamienić to na chleb ciemny, najlepiej żytni pełnoziatnisty. Ale w gruncie rzeczy ostatnio przeglądałam tabelę produktów z kaloriami i zgodnie z nia 100g bulki pszennej to 272 kcal, a chleba żytniego 248. Więc różnica e gruncie rzeczy jest niewielka. A ja przez jakiś czas byłam przekonana, że to jakaś naprawdę duża różnica jak zmienia się pieczywo z jasnego na razowe. Jak to w końcu jest? Bo może się mylę, może jednak jest duża różnica. Bo ja sie pogubiłam w tym wszystkim. Pozdrawiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze raz o pieczywie.
Cytat:
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
jak już oglądasz tabele kaloryczne to przyjrzyj się na wartości odżywcze i ilość błonnika-porównaj- i sama sobie odpowiedz czy nie warto.
Poza tym- razowy jest z 3x bardziej sycący ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Rzeczywiście, w sumie masz rację
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:34.