|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak pielęgnować skórę?
Witam
![]() - tłusta, - ale odwodniona (chociaż ostatnio jest z nią lepiej) - mimo stosowania kremów matujących bardzo szybko zaczyna się świecić, - wciąż pojawiaja sie na niej krostki trądzikowe i zaczerwienienia, - z rozszerzonymi porami, - makijaż spływa z mojej twarzy błyskawicznie, - alergiczna. Od lat marze o pięknej cerze, ale jak na razie mi się nie udało tego osiągnąć. Proszę więc o radę jakich kosmetyków stosować, jakie minerały zażywać i o wszelkie inne porady mogące pomóc mi zrealizować to marzenie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Jak pielęgnować skórę?
Niunia
![]() - twarzy staraj sie nie myc wodą, stosuj najlepiej mleczko do cery tłustej - koniecznie krem nawilżający i filtry (polecam Iwostin) - jako krem matujący u mnie sprawdził sie biodermine (do kupienia w aptece) - tonik do cery tłustej np. z serii anty lub benzacne (mój ulubiony ![]() - moze na rozszerzone pory pomógłby jakiś krem z kwasami - peeling enzymatyczny; maseczka oczyszczająca z glinki - picie drozdzy tez moze pomóc skórze Najlepiej wybierz sie jednak do kosmetyczki (lub dermatologa), która oceni twoja cerę, napewno zaproponuje odpowiednie kosmetyki i suplementy. Polecam takze lekture Kosmetyku Wszechczasów. Pozdrawiam serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Re: Jak pielęgnować skórę?
proponuję kwasy BHA,np. effaclar K, regulujący krem Biodermine, lekki krem długo nawilżający np. thermal s 1 i biobułki matujące. powinno pomóc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:05.