"nie cierpię agentów ubezpieczeniowych" :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2003-10-02, 11:44   #1
asinka
Raczkowanie

"nie cierpię agentów ubezpieczeniowych" :(

nawiązuję do wątku o naszych wrednościach, aby tamtego nie rozwijać w nieskończoność. Wiele dziewczyn napisało, że nie znosi agentów ubezpieczeniowych, hostes i innych "nakłaniaczy". Ale na tym przecież polega praca tych ludzi, oni w ten sposób zarabiają na życie, spróbujcie czasem wczuć się w ich sytuację. Ja mam dużą wyrozumiałość dla tych ludzi, może też dlatego, że jeszcze w liceum pracowałam jako hostesa i spotykałam ludzi przemiłych i wrednych. Nie chcesz to nie kupuj, nie ubezpieczaj się itp. ale odmówić też można w sposób miły i z uśmiechem a nie warczeć
asinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-10-02, 12:01   #2
DominikaS
Zadomowienie

Re: "nie cierpię agentów ubezpieczeniowych" :(

Ja na studiach pracowalam jako ankieterka
Nigdy nie warczę jak mi ktoś coś proponuje ale zdażają sytuacje skrajne... Dwa tygodnie temu dzwonił do męża agent ubezpieczniowy a ponieważ mój małżonek nie umie jeszcze powiedzieć "nie", więc ja musiałam grzecznie odmówić nagabywaczowi. Dzwoniłam z komórki i chciałam zalatwic sprawe szybko ze względu na koszty. Powiedziałam że jesteśmy ubezpieczeni, dziecko ma fundusz i nie mamy już pieniędzy na następne ubezpieczenie. Ale agent był natrętny i jak mógł przedłużał rozmowę, w końcu juz go nie słuchałam tylko niegrzecznie przerywałam mu co zdanie mówiąc monotonnym głosem "nie jesteśmy zainteresowani pana ofertą". Musiał byc strasznie zdesperowany bo w pewnym momencie powiedził "a co pani zrobi jak mąż umrze?" Gdybym nie była już na niego zła to pewnie bym się rozesmiała ale bylam wściekła że licznik bez sensu bije i po prostu nie wytrzymałam. Niemalże nakrzyczałam na niego, że nie zyjemy w sredniowieczu, że jestem osoba wykształconą i że potrafię pracować a jak będzie trzeba to utrzymać siebie i dziecko. Chyba ten agent przespał częśc szkolenia bo nie wydaje mi się że mówienie prosto z mostu że ktoś z rodziny może mieć wypadek, jest sutecznym sposobem na zdobycie klienta)))
Zostalam pochwalona przez agenta-czarnowidza że jestem asertywna - jakbym co najmniej zdała jakiś test...
DominikaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2003-10-02, 12:13   #3
joanna.t
Raczkowanie

Rozumiem, że agenci, hostessy, ankieterzy w ten sposób zarabiają na życie. Naprawdę, wiem, że to dość niewdzięczna praca, trzeba się wykazać dużą cierpliwościa, spokojem itp. Chodzi mi o to, że agenci potrafią być tacy nataczywi, wydzwaniają do domu, nie potrafią przyjąc do wiadomości, że nie chcesz się ubezpieczyć, może kiedy indziej albo, że masz już ubezpieczenie i nie potrzebujesz innego. Nie wiem, skąd oni mają numery telefonów, z ksiązki telefonicznej? I dzwonią tak na chybił trafił? Nie dalej jak przed wczoraj zadzwoniła taka pani z tow. ubezpieczeniowego i nie mogła się nadziwić, że nie jestem zaineresowana jej produktem. Do tego stopnia, że na koniec powiedziała "jeszcze zdzwonię, może się pani zdecyduje" mimo, że wyraźnie jej odmówiłam. Chodziło mi o to, że agenci są strasznie nachalni. Nie potrafią zrozumieć, że jeśli zdecyduję się na umowę z firmą ubezpieczeniową to sama się do nich odezwę.
Stary 2003-10-02, 16:50   #4
ola.
Raczkowanie

Ja tez pracowalam jako hostessa, nawet calkiem niedawno i wiem jaka ta praca jest niewdzieczna i na czym polega.Dziewczyna musi zaczepic każdą przechodzaca osobe, takie sa wymagania.Ja to rozumiem bedac klientka.Nie ignoruje ich, nie udaje, ze nie slysze ze do mnie mowia, ale jak w ciagu 15 minut mojej wizyty w sklepie ta sama hostessa zaczepia mnie po raz trzeci to nerwy mi puszczaja czy to tak trudno zapamietac ze zaczepila mnie juz 2 razy?
Zdarzaja sie niestety i takie hostessy, które widzac ze kupuje farbe X usiluja mnie NACHALNIE przekonac ze farba Y jest o wiele lepsza niz farba X.Dla mnie krytykowanie produktow konkurencji jest nieprofesjonalne
ola. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości