|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Nie wiem jak sie malować
Mam dość nietypową urodę i nie mam pojęcia, jak się malować. Twarz mam okrągłą, ciemną karnację, oczy ciemne, ale duże, wysokie czoło. Próbowałam nakładać tusz do rzęs i czarną kredkę do oczu na dolną powiekę(tzn przy rzęsach, tak jakby od wewnętrznej strony oka), ale wyglądałam, jakby ktoś mi podbił oko
![]() Głównie zależy mi na oczach, ale gdybyście miały jakieś pomysły byłabym wdzięczna ![]() Na tych zdjęciach mam jeszcze długie włosy, obecnie są do ramion, głównie noszę kitkę. Dodam też, że jestem całkowitym laikiem jeśli chodzi o makijaż, ale niestety na moim kierunku studiów są pewne wymagania, a ja muszę, niestety, do nich dotrzeć. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nie wiem jak sie malować
jak nie potrafisz sie malować radziłabym zostawic czarna kredke
![]() ![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem Twoje oczy będą ładnie wyglądały w zieleniach i granatach. Kreska grafitowa, ale raczej tylko na górnej powiece, na linii rzęs. Cerę rzeczywiście masz bardzo ładną, poza lekkim podkładem policzki podkreśliłabym pudrem rozświetlającym w perełkach. Twoje usta są duże, dlatego na co dzień proponowałabym Ci pomadkę zamiast błyszczyka, w odcieniach beżowych. A myślałaś o grzywce? Ładnie wyeksponowałaby Twoje oczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Dziękuję wszystkim, wezmę pod uwagę wszystkie propozycje i jakoś poeksperymentuję i może nauczę się to wszystko nakładać(pierwszy raz będę trzymała tego typu przedmioty w łapkach
![]() Grzywkę już kiedyś miałam, ale szybko zrezygnowałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Witaj.
Jesteś ładną dziewczyną Mroczna88. Masz ciekawą urodę i wiele nie trzeba , by podkreślić Twoje atuty. Na zajęcia , jeśli masz ładną cerę , bez niedoskonałości - zrezyguj z podkładu, wtedy wystarczy tylko krem. Napisałaś , ze zależy Ci na podkreśleniu oczu i nic w tym dziwnego, bo masz ładne oczy, ale są dość głeboko osadzone; musisz je wydobyć , nakładjąc na górną ruchomą powiekę jasny cień , a na pozostała część ciemnjeszy, pamiętając o prostej zasadzie cimny kolor chowa , kryje, jasny - wydobywa. Na usta transparentny błyszczyk, kości policzkowe delikatnie podkreśl różem np. w bezpiecznym odcieniu brzoskwini , brwi ładnie wyreguluj i wyczesz nadając im odpowiedni kształt i .... na tym koniec ![]() Tak ładnej dziewczynie nie trzeba nic więcej. Pzdr. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Możesz usiąść przed lustrem i....robić doswiadczenia. Wtedy zobaczysz w czym Ci do twarzy. Setki razy tak robiłam, polecam!
I zgadzam się z Manolitą-BARDZO ŁADNA Z CIEBIE DZIEWCZYNA! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Aż się zawstydziłam
![]() Zamierzam kupić jakieś kosmetyki, ale nie wiem od czego zacząć... Pewnie ten róż brzoskwiniowy i jakieś cienie do powiek... Będę musiała się mocno zastanowić, bo mam 120 zł na to ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
a ja bym radzila wybrać się do makijażystki-wizażystki (tyle się tego narobiło w ostatnim czasie
![]() kupis zkosmetyki za wiecej jak 100 zlotych i w sumie co Ci po nich, przeciez samo kupno nie nauczy Cie sie nimi poslugiwac, pewnie motoda prob i bledow w koncu sie nauczysz, ale wg mnie po co sie denewrowac przed lustrem, ja bym zaplacila i poszla, przygladalabym sie, a pozniej bym cwiczyla na tanszych kosmetykach. z biegiem czasu sama dojdziesz -lub z pomoca pani makijazystki ![]() ![]() zycze powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za pomoc
![]() ![]() Oczy na chłodny brąz, róż tzw. brudny róż, brązowa kredka do oczu ![]() Ogólnie dowiedziałam się, że mam typ urody "zima" i pasują mi chłodne kolory ![]() Dziękuję bardzo za pomoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Spróbuj sobie w perfumerii róż nr 95 Bourjois, to chłodny róż połyskujący srebrzyście, w sam raz dla zim. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.