|
Notka |
|
Kuchnia - moje gotowanie Forum dla osób, które kochają gotować. W kuchnia - moje gotowanie dzielimy się wiedzą jak przyrządzić najlepsze na świecie potrawy, ciasta i desery. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Sposób Na Pieczarki
Kupiłam wczoraj wielkie pieczarki i mam zamiar je usmażyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2005-08
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 48
|
Dot.: Sposób Na Pieczarki
Duuże pieczarki faszeruję.
szynka, żółty ser, biały- homo naturalny lub kanapkowy w stylu Ostrowia czy "twój smak' Piątnica (też naturalny), jajko, sól, pieprz. Zmiksować wsio. Papką nadziać kapelusze pieczarek, ułozyć w naczyniu żaroodpornym skropionym olejem i do piekarnika na 20-25 min, aż farsz nabierze stałej konsystencji i nieco się przyzłoci. Podawać z ryżem na sypko (np). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | ||
Nutka nie gryzie!
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 3 757
|
Dot.: Sposób Na Pieczarki
Podgrzej w rondelku (na patelni ) tluszcz np margarynę na to rzuć pokrojona cebulke i mieszając zarumień ją. Do tego wrzuć umyte i pokrojone pieczarki-mozesz w plasterki
![]() To wersja podstawowa którą potem możesz urozmaićic wg. fantazji.np dodając do cebuli papryke pokrojoną i pomidor a potem pieczarki dopiero....itp
__________________
_________________________ _________________________ _ _________________________ _________________________ _
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sposób Na Pieczarki
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2005-08
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 48
|
Dot.: Sposób Na Pieczarki
Cytat:
A pieczarki z grilla? Też ich nie gotujesz. PS.Temperatura piekarnika ok. 200 st.C |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2004-05
Lokalizacja: mazowieckie
Wiadomości: 247
|
Dot.: Sposób Na Pieczarki
Pokroj " nóżki " od pieczarek,dodaj pokrojoną cebulke i uduś,pod koniec dodaj pokrojone i ugotowane na twardo jajko i pietruszkę.Kapelusze nadziewamy przygotowaną masą i obtaczamy w jajku,bułce tartej i smażymy.Smacznego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2005-08
Lokalizacja: Kraków
Wiadomości: 48
|
Dot.: Sposób Na Pieczarki
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Nutka nie gryzie!
Zarejestrowany: 2002-03
Lokalizacja: Polska
Wiadomości: 3 757
|
Dot.: Sposób Na Pieczarki
Cytat:
![]() pieczarki bardzo szybko się "duszą" bo są bardzo delikatne
__________________
_________________________ _________________________ _ _________________________ _________________________ _
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Sposób Na Pieczarki
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-06
Lokalizacja: Śląsk
Wiadomości: 8 972
|
Dot.: Sposób Na Pieczarki
Mmmmm, uwielbiam pieczarki - mozna zrobic z nich tez sos pieczarkowo-smietankowy do mięsa bialego, np. do pieczeni z indyka:
pieczarki kroimy w półplasterki, cebulke w kosteczke. cebule rumienimy na oleju, dodajemy pieczarki, przyprawiamy czym tam chcemy(ja lubie na ostro - pieprzu duzo, soli, ziarenka smaku, maggi, jakies ziola), gdy będą juz miekkie i dosc dlugo sie beda dusic, przygotowujesz "zawiesine" z śmietany i mąki: pare lyzek smietany 12%(tak ok. 3, 4 lyzki) lączysz z dwiema lyzkami mąki pszennej, mieszasz dokladnie, potem troche do tego dodajesz gorącego wywaru z pieczarek, mieszasz, i do pieczarek wlewasz, caly czas je mieszając. teraz zagotowac i sos gotowy ![]() Robilam tez ostatnio podobny sosik do ryby smazonej - z tym, ze dodalam tam tez sporo papryki czerwonej, zoltej i pomaranczowej, oraz pietruszke zieloną. smakowalo wybornie
__________________
"Są rzeczy na tym świecie zbyt piękne, aby podziwiać je samemu. Zbyt cudowne, aby się nimi nie dzielić z innymi" Nasz Filipek jest z nami od 19.04 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2006-04
Lokalizacja: Olsztyn
Wiadomości: 35
|
Dot.: Sposób Na Pieczarki
Zrób ciasto naleśnikowe i obierz pieczrki i kapelusze maczaj w cieście i smaż w głębokim tłuszczu jak frytki.
sa pyszne mój mąż za nimi przepada.
__________________
http://pawelek-moj-aniolek.blog.onet.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2005-10
Wiadomości: 3 310
|
Dot.: Sposób Na Pieczarki
Ja robię tak- odcinam nóżki, jak są zczerniałe to zrywam skórkę, rozbełtuję jajko, maczam a potem obtarzam w bułce tartej cała pieczarkę i smażę na oleju
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2006-05
Lokalizacja: Szkocja
Wiadomości: 2
|
Dot.: Sposób Na Pieczarki
Cytat:
Super przepis i na pewno wypróbuje. Mieszkam w Szkocji i tu bardzo często można kupić takie wielkie kapelusze. A zajżałam tu zupełnie przypadkiem - jestem nowa. Dziękuję bardzo i pozdrawiam wszystkich. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2006-04
Wiadomości: 8
|
Dot.: Sposób Na Pieczarki
Ja robię pieczarki z mięsem mielonym. Pieczarki myję,następnie usuwam
" nóżki". Do mięsa mielonego dodaję 1 jajko, drobno posiekaną cebulkę, odrobinę tartej bułki, przyprawę do mięsa mielonego, sól i pieprz do smaku. Dokładnie wyrabiam. Farszem oblepiam pieczarki formując kulkę.Potem obtoczam je w jajku i bułce tartej, a następnie smażę na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Smacznego!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2004-06
Wiadomości: 6 544
|
Dot.: Sposób Na Pieczarki
ja znowu maczam w bulce tartej i jajku( tak jak na schabowe) i smaze w glebokim oleju
![]()
__________________
"Lubię być kurą domową Do pralki wrzucić problem wraz z głową Pralka pierze, ja nie wierzę w nic Słodko jest nie myśleć o niczym Się zgubić we własnej spódnicy.." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2006-04
Lokalizacja: tam, gdzie kończy się Internet
Wiadomości: 30 736
|
Dot.: Sposób Na Pieczarki
Cytat:
![]() ![]()
__________________
♥ ♥ ♥ Komentuj. Nie obrażaj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sposób Na Pieczarki
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=102276
w tym wątku podawałam przepis na pieczarki panierowane i obsmażane ![]() ![]() polecam ![]() ![]() buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2006-04
Lokalizacja: Olsztyn
Wiadomości: 35
|
Dot.: Sposób Na Pieczarki
Cytat:
Super sprawa muszę wypróbować koniecznie. Mam w lodówce miesko mielone chyba skoczę po pieczarki. Mam tylko pytanko Czy po usmażeniu piczarki wśrodku są mięciutkie?
__________________
http://pawelek-moj-aniolek.blog.onet.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
Zarejestrowany: 2006-04
Wiadomości: 8
|
Dot.: Sposób Na Pieczarki
Smaże je troch dłużej niż zwykłe mielone. Pod konieć przykrywam patelnię pokrywką by poddusiły się dla pewności.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2006-04
Lokalizacja: Olsztyn
Wiadomości: 35
|
Dot.: Sposób Na Pieczarki
Cytat:
Dzięki za przepis wchodzi na stałe do menu. ![]()
__________________
http://pawelek-moj-aniolek.blog.onet.pl/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2003-12
Lokalizacja: Anglia
Wiadomości: 8 686
|
Dot.: Sposób Na Pieczarki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2008-02
Lokalizacja: cala Polska
Wiadomości: 124
|
Dot.: Sposób Na Pieczarki
Cytat:
![]()
__________________
Bóg obdarza niezwykłych rodziców wyjątkowymi dziećmi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
Zarejestrowany: 2004-07
Lokalizacja: Paris
Wiadomości: 29 331
|
Dot.: Sposób Na Pieczarki
Mozna panierowac kapelusze i smazyc jak kotlety, albo pokroic w paski wg przekroju, tak by zachowaly ksztalt grzyba - sa swietna dekoracja do pizzy lub pieczeni.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2008-01
Wiadomości: 48
|
Dot.: Sposób Na Pieczarki
Najbardziej lubię takie:
Nóżki + kilka drobniejszych pieczarek posiekać (wersja dla bardziej leniwych - utrzeć na tarce jarzynowej). Chudy boczek wędzony pokroić drobniutko (mozna przedtem lekko zamrozić - bedzie łatwiej kroić). Boczek podsmażyć na tłuszczu, dodać pieczarki, podsmażyć, dodać czosnek posiekany - ilośc zależy od upodobań - raczej sporo. przyprawić solą i pieprzem. Wszystko razem poddusić. Kapelusze pieczarek napełniać farszem. Panierować w jajku i bułce, smażyć. Po usmażeniu na złoty kolor podlać wodą, ja dodaję troszkę vegety, przykryć i dusić jeszcze trochę. Pychota
__________________
Powiedz, a zapomnę Pokaż, a zapamiętam Pozwól przeżyć, a zrozumiem http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/MamaT |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|



Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:37.