2007-05-25, 20:38
|
|
Przyczajenie
|
uczulenie na swiatło?
Moj problem jest dosc nietypowy. Niedotyczy on twarzy lecz calego ciala. Mam nadzieje ze ktos moze zetknal sie z czyms podobnym.
Otoz po dluzszym przebywaniu w oswietlonym pomieszczeniu i majac odkryte cialo (przede wszystkim w lazience, gdzie mam zamontowane halogeny) moja skora, szczegolnie nogi, robi sie cala sina z czerwonymi plamami, ktore sa niezwykle gorace, a ja sama czuje palenie. Do niedawno problem ograniczyl sie tylko do lazienki i do supermarketow, ktore maja duze nasilenie tego rodzaju swiatla, ale od niedawno zaczynam miec tez takie problemy na dworze... Zrobilo sie juz cieplo, zakladam spodniczke, ide miastem i co? nagle mam czerwone nogi... Az glupio... jakies plamy...
Oczywiscie bylam u dermatolog, ale tej akurat zadzwonil telefon i mnie zmyla mowiac ze to zwykle rozgrzewanie ??? Jakos nie chce mi sie isc do niej ponownie, bo i tak zawsze wszystkim przypisuje to samo i nie wykazuje wiekszej inicjatywy...
Aj troche sie rozpisalam... Pisze na kosmetycznym, bo wiem, ze na kosmetologii jest jakis temat na temat mozliwego uczulenia na swiatlo, wiec licze na jakas pomoc
|
|
|