![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Od dziś! BEZAPELACYJNIE CHUDNĘ!
Koniec! Basta! Finito!
![]() Od dziś racjonalna dieta MŻ + własne dodatkowe fanaberie, które uregulują się z czasem (godziny posiłków [których będzie 4], balsamy, ewentualne tabletki itp.) Kiedyś myślałam - nie potrafię, nie mogę mniej jeść, bo to za bardzo kocham, ale teraz jest inaczej. Schudnąć muszę, bo jest mi z tym ŹLE. Najzwyczajniej w świecie jest mi źle. Nikt mi nie dokucza, bo nie jestem mega grubasem, po prostu tłuszczu gdzieniegdzie jest za dużo i chcę się go kategorycznie pozbyć! I robię to TYLKO dla siebie! Na razie dieta. Nie zamierzam z niczego rezygnować, ewentualnie będę stosować zamienniki (przede wszystkim pieczywo białe na ciemne [bo przecież je uwielbiam!] czy kartofle na brązowy ryż). Będę jadła też rzadziej i mniej, może zastosuję jakieś tabletki hamujące łaknienie (JAK KTOŚ ZNA JAKIEś DOBRE, TO PROSZę BARDZO O RADę!). Kilogramów regularnie liczyć nie będę, bo nie mam wagi i sądzę, że to bardzo dobrze. Zresztą chcę widzieć efekty po swoim ciele a nie po cyferkach! Przez co najmniej dwa miesiące ta dieta będzie trwała, a później zmiany żywieniowe będę starała się utrzymać jak najdłużej. Na wakacjach codziennie dojdzie skakanka. Wcześniej skakałam i nawet trochę schudłam, jednak przez szkołę straciłam czas i ochotę, więc dałam sobie spokój. Poza tym ćwiczenia na pewno będą - często się rozciągam, bo robię szpagat, ale nie chcę aby ćwiczenia były przymusem, bo nienawidzę trzymać się jakiegokolwiek kanonu - szybko się nudzę przez monotonność. Poza tym wiem, że dziś jest ten dzień. Zawsze patrząc w lustro czy w ogóle myśląc o odchudzaniu po prostu się załamywałam - mogłam ryczeć i obiecywać sobie różne rzeczy, a na drugi dzień o tym "zapomnieć" i z odchudzania nici. A dziś jest inaczej - przeczytałam post tu, na wizażu o tym jak dziewczyna schudła chyba 14 kilogramów przez 4 miesiące, a sama również próbowała wiele razy. Jak ona może 14, to ja mogę te 7! Ten post (już nie chce mi się go szukać) dał mi takiego kopa w psychikę, że zamiast użalania się nad sobą i wmawiania sobie - ja tak nie potrafię, mam słomiany zapał - i innych durnot, zaczęłam się cieszyć, bo i ja schudnę! Teraz rozpiera mnie energia i radość, bo nadszedł mój czas! Czas na nauczenie swej psychiki posłuszeństwa, pokazaniu sobie, że potrafię i czas na wymarzoną figurę!! POTRAFIĘ I DOKONAM TEGO!!! ![]() Założyłam ten wątek by opisywać me zmagania i mam nadzieję, że wy mi pomożecie w podtrzymaniu mnie na duchu! Wszelkie motywacje baaaardzo mile widziane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
*sportaddict*
|
Dot.: Od dziś! BEZAPELACYJNIE CHUDNĘ!
Jeśli mogę coś doradzić, do od razu dodałabym ruch
![]() Szybsze efekty,a Ty zdrowsza i jędrniejsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Sądzę, że w miarę chęci pojawi się także ruch
![]() A dzisiejszy dzień zaczęłam od głodóweczki - do jutra zadowalam się jedynie herbatą bez cukru i gumą do żucia orbit ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Rzabbocop
|
Cytat:
Od różnych tabletek najbardziej schudnie Twój portfel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Czyli proponujesz dołączyć do tego jakiś zestaw ćwiczeń? Cytat:
![]() ![]() A co do tabletek... to jak na razie się obejdzie ![]() Notabene czy ja nie dałam tego wątka do złej kategorii?! Powinno być Dietetyka, a jest Fitness... wybaczcie. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
no to przenosze
![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BAN stały
|
Sate po prostu przyłącz się do istniejących już wątków, bo w grupie raźniej. Ja też od dziś chudnę, ale po co o tym nowy wątek? I radzę szukać info na własną rękę, bo myślę, że tu wszystko jest; a pytać w razie wątpliwości. Powodzenia w chudnięciu! Nawet nie podałaś ile ważysz lub chociaż mierzysz, więc nie wiem jak zamierzasz się chwalić sukcesami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że w takich "grupowych" tematach można się łatwo pogubić, więc zdecydowałam się na indywidualny wątek ![]() ![]() ![]() A o wymiarach już robię podpis... ![]() ![]() biust - 91cm (on jak najbardziej mi pasuje, ale zdaję sobie sprawę, że jego też trochę ubędzie; trudno) talia - 71cm (no, tego tłuszczyku trochę jest) biodra - 97cm (cyferkowa tragedia) nadgarstek - 17cm (mam strasznie tłuste ręce i jest mi z tym okropnie; planuję kupić sobie hentle) udo - 57cm (mój największy problem...) łydka - 38cm (...problem numer dwa) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Jednak również radzę dołączenie się do jednego z utworzonych już wątków (najnowszy powstał z jakieś 3 dni temu, wiec cieżko się w nim zgubić). Za to lada moment będzie można zgubić się na forum, bo większosć wątków tutaj to "Zaczynam od dziś", "Zaczynam od jutra", "Zapisy na odchudzanie", "Kto ze mną?" itd..
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
do Sate
Hejka ja się dołączam.Co praeda przestałam się mierzyć, bo nie chce się dobijać ![]() Tej zimy przytyłam 10 kilo!!!!!i nie byłam w ciąży ![]() miałam trochę stresów, które zwykle zajadam, ale mam już tego dosyć. wszystko pęka na mnie w szwach! zaczynam z Tobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Bede trzymac kciuki
![]() Odradzam glodowki ze wzgledu na wlasne doswiadczenia ![]() A jesli chodzi o udo mam nieco gorzej, bo 60cm ![]() Biustem mozesz sie pochwalic 91 cm ![]() ![]() Pozdro.
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
do andziutka: ja też odradzam głodówki i też z własnych doświadczeń. ja mam w biuście z 90, ale dleatego, że mam szerokie plecy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
i wiecie co ja jakoś nic nie chudne, od dwóch tygodni jem dość mało, piję ohydne herbatki slim figura i nić!!!!nawet 5 deko
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
właśnie jem mało i zdrowo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
no,tak, kolejny wątek z cyklu "od jutra,od poniedziałku,od przyszłego tygodnia będę robić to,to i to"
po co takie postanowienia? stawiamy sobie zbyt wysoko poprzeczkę-bedę się ruszać,będę jeść co 3 godziny itd.potem nic z tego nie wychodzi,popadamy w frustację którą zajadamy a na wizazu pojawia się następny wątek "jak walczyć z napadami obżarstwa i łakomstwa?" nie da się nagle zmienić trybu życia.ale już już dzisiaj możesz odmówić sobie czekoladki,batonika,cukru w herbacie,zaplanować co będziesz jeść następnego dnia czy iść na spacer lub pobiegać. pamiętajmy że im wyższe wymagania sobie stawiamy tym trudniej będzie się pogodzić z porażką. to taki apel do wszystkich ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Przecież w tytule jak wół - "Od dziś..." i tak też zaczęłam (czyli od wczoraj) i jest mi z tym b. dobrze. Nie zamierzam się głodzić, tylko racjonalnie wybierać to co jem. Nie katuję się i nie stawiam nie wiadomo jakich wymagań (dlatego też nie chce zamęczać się ćwiczeniami), bo wiem jakie to może mieć skutki (załamanie+napady głodu+jojo). Tak jak jest teraz jest dobrze (4 niezbyt duże, ZDROWE posiłki dziennie, niejedzenie po 18 i unikanie słodyczy), ale jak coś zacznie być nie tak, to postaram się wprowadzić zmiany, żeby przystosować się do organizmu. Akane - ten wątek traktuję jak mój "dietetyczny pamiętnik". Nikogo nie zachęcam, nic nie propaguję, bo zrobiłam to tylko dla siebie (ale jak ktoś chce się dołączyć, to nie ma sprawy). Fakt jest taki, że wątek ten założyłam w pewnej euforii ![]() Jeżeli wątek ten przeszkadza forum, to można go usunąć - ja się dostosuję. andziutek - dzięki wielkie ![]() a-n-k-a - powodzenia i wytrwałości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Zamiast dziewczynie od razu podcinac skrzydla, moglybyscie troche ja wesprzec
![]() ![]() ![]() Trzymaj sie Sate, wierze w Ciebie, moze Twoj sukces kogos zmotywuje tak jak zmotywowano Ciebie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie - czy wątek przeszkadza? Zależy komu. Nie bierz tego personalnie, po prostu popatrz obiektywnie na to, co dzieje się na pierwszej stronie forum. Zaczyna ono powoli przypominać śmietnik, a sprawia to nie tyle Twój jeden wątek, co kilkanaście wątków tego samego typu. Forum to "Dietetyka", a nie "Kto i kiedy zaczyna swoją dietę". Może za jakiś czas też zacznie Cię drażnić, gdy nie będziesz w stanie odnaleźć interesujących Cię wątków w lawinie "Zaczęłam", "Zaczynam", "Od dziś", "Od wczoraj". I tyle.
![]() |
![]() |
#22 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
no,właśnie.przecież napisałam że to mój taki apel do wszystkich,zainspirowany ilością wątków typu "zaczynam,kto ze mną"
całkowicie się zgadzam z Akane.forum zamiast stanowić miejsce do merytorycznych dyskusji, gdzie można uzyskać istotne informacje zaczyna przypominać śmietnik. oczywiście trzymam gorąco kciuki za Ciebie i za powodzenie akcji ale doprawdy,co za dużo to nie zdrowo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
Ok, jak najbardziej was rozumiem. Wybaczcie, ale jak widać jestem na tym forum od niedawna, potrzebowałam wsparcia i pierwsze co mi przyszło na myśl do założenie nowego wątku. Teraz już wiem - to był głupi pomysł.
W takim razie dołączę się do innych, a ten wątek daję do rozbiórki moderatorom ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Nie tylko dołączyć 'zestaw ćwiczeń', ale zacząć normalnie jeść, bo "głodóweczki" to najskuteczniejszy sposób, żeby się odchudzać do końca życia
![]() A jeść właśnie częściej, a nie rzadziej, min. 5-6 posiłków dziennie. Generalnie zaczynasz od robienia wszystkiego na opak.
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Głodówka była jednodniowa, jako pewnego rodzaju przygotowanie. Posiłków jem 4 i to mi w zupełności wystarcza. Są one również całkowicie "normalne", tylko bardziej racjonalne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
Jestem wielka przeciwniczka glodowek, ale w sumie taka jedno dniowa to chyba nie zrobi jakiegos wiekszego uszerbku na zdrowiu. Wazne jest zebys po tej glodoweczce nie rzucila sie nastepnego dnia na jedzenie jak dziecko z Etiopii. Ja niestety tak mam, dlatego postanowilam, ze nie zastosuje nigdy juz zadnej glodowki.
Teraz walcze z tluszczem w sposob racjonalny, 4-6 posilkow dziennie, zdrowych, malych ilosciowo + oczywiscie ruch. Jednak cierpie na tzw. kompulsywne objadanie sie i jak tylko mam nieco gorszy dzien to wpadam w wir objadania sie do poteznych bolow brzucha. Mysle ze nabawilam sie tego miedzy innymi przez te moje czeste glodowki. Ale nie tylko. Dzis mam kolejny dzien dietkowania po wczorajszej mega wpadce, miedzy innymi pożarlam dwa hamburgery z Maca, duzego Shake i jak wrocilam zrobilam sobie jeszcze duzy talerz talarkow z frytkownicy......... Bez komentarza. Dzis zrobie wszyscho, zeby wyjsc na prosta , bez zadnych ,,wpadek". Jesli chcesz razem mozemy prowadzic ten watek, poniewaz chetnie sie przylacze i bede pisac o swoim przebiegu dietki i chetnie moge Cie wspierac ![]() Pozdrowionka ![]() Obecna waga: 66kg Dąże do 55kg
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
Ja uważam ten wątek również za rzecz pożyteczną. Wiem jak trudno schudnąć i jak często trzeba się podnosić po porażkach
![]() Ja niestety też mam napady jak andziutek ![]() ![]() Najgorsze są myśli typu "dobra, skoro dzisiaj się nie udało to jeszczę ostatni raz się najem"i tak codziennie. Ja właśnie od takiego myślenia przytyłam przez zimę 10 kilo, to mój rekord ![]() Ale wiecie co, jakoś nabrałam dystansu do tych wszystkich diet i chociaz nie raz mam ochote potłuc wszystkie lustra , a wychodząc z domu chcę być niewidzialna, to jednak jest też dużo chwil kiedy po prostu się z tego śmieję, czego i wam życzę. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
![]()
Do Sate:
Ani mi się waż rozwalać to forum;D Ja już się trochę zadomowaiłam i nigdzie się nie ruszam dopóki nie schudnę te 10 kilo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Do a-n-k-a no to widze ze mamy podobny problem.
Identycznie sobie mowie tak jak Ty: - no niestety dzisiaj calkowicie mi dieta nie wyszla, od jutra zaczynam a dzis zobacze jeszcze co jest ciekawego w lodowce, bo jutro scisla dieta. Ale ja juz tak sobie nie wmawiam, bo wiem ze to bedzie bledne kolo, popularne ,,jutro scisla dieta" nigdy nie nastapi. Oczywiscie tez podchodza troszeczke z dystansem do odchudzania, ale staram sie nie rozpasać zbyt mocno. Wiem ze najwazniejsza zasada jest po prostu UMIAR . MNIEJ JESC. WIECEJ SIE RUSZAC. A te napady to koszmar. Mam nadzieje ze razem uda nam sie z tego wykaraskac ![]()
![]() |
#30 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
- Odchudzamy sie ZDROWO i SKUTECZNIE! (bez diety "cud") - Poświąteczne odchudzanie-zapisy od dzisiaj!!! ![]() - kto sie przylacza do diety MZ-WR ??? ![]() ![]() - Do ... zostało ... dni ... kg - Chcesz schudnąć? Tyle razy próbowałaś? Nie da się? Wejdź i zobacz!!! Uwierz w siebie! - 59 kg i odchudzanie -kto ze mna? - Odchudzanie zapuszczalskich ![]() - Dieta BMŻ - kto się pisze? - Chce Schudnac 20 Do Konca Czerwca Pominęłam wątki typu "bez słodyczy" i te traktujące o odchudzaniu tylko w oparciu o konkretne diety. Naprawdę żaden z powyższych wątków nie jest pożyteczny i nie ma sensu się do niego dołączać? Dziewczyny, naprawdę nie chcę truć, ale apeluję o rozsądek...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:03.