|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
suknia do 1000 zl - gdzie?
Witam Dziewczyny!
Uparlam sie ze nie wydam wiecej na sukienke slubna, do tego odpada typowy wariant 'wydekoltowany' - mam nerwice naczyniowa wiec bede wygladala jak zebra w czerwone paski. Macie jakis pomysl gdzie mozna zanabyc sukienke ktora nie przekroczy tych zalozen cenowych, bedzie elegancka (niekoniecznie biala) i bez odkrytego dekoltu (czyli nieco nietypowa)? pomozcie - bo mam na to 4 miesiace i troche zaczynam panikowac.... pozdroofka, Vika |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: suknia do 1000 zl - gdzie?
hmm mysle ze powinnas poszukac w wypozyczalniach sukien slubnych - chociaz nie mam pojecia jakie sa tam ceny albo z "drugiej reki" tak bedzie pewnie wieksza szansa na kupno sukni do 1000zl.
powodzenia
![]() |
#3 |
zielony stworek
|
Suknie do 1000zł można kupić często w sklepach z sukniami wieczorowymi
![]() Nie wiem skąd jesteś,ale w Łodzi jest kilka takich miejsc-wczoraj widziałam suknie od 300 do 700zł-do tego podobno można sobie zamówić inny kolor np biały(wystawione były ecru) i trochę ją pozmieniać-moja koleżanka tak suknie kupowała,suknię miała gratis dopasowaną.Ślicznie wyglądała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
vika24 było by łatwiej gdybyś podała swoją miejscowość.
![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Przepraszam Dziewczyny, oczywiscie ze bedzie latwiej - jestem z Warszawki ;-)
ale czesto bywam tez w Poznaniu (np. teraz w weekend majowy - choc obawiam sie ze wiekszosc sklepow bedzie zamknieta) myslalam tez wlasnie o sklepach z sukniami wieczorowymi - znojoma mi podpowiadala zeby tam zajzec - tyle ze tam rzadko sa biale suknie a ja w ecru/bezu/zlocie wygladam nieciekawie - nie ta karnacja ;-) - jesli macie jakies sprawdzone adresy to podawajcie, moge sie przejechac poza wawe np. do lodzi a w ogole to bardzo wam dziekuje za pomoc i zainteresowanie i czekam na wiecej |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
zielony stworek
|
Vika24,może w kolorze białym można zamówić
![]() Łatwiej coś tanio kupić jeśli gust jest "standardowy" tzn gorset+spódnica,bo takich sukien jest pełno.Poza Narutowicza w Łodzi,większy nawet wybór jest w Rzgowie w CH Ptak http://www.ptak.com.pl/ Bardziej oryginalne to raczej w salonach droższych-czasem Deni Cler czy Molton ma przeceny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
suknia do 1000zł-gdzie? u krawcowej koleżanka szyła cudowną sukienkę u krawcowej za700 zł- tylko że w małym miasteczku
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
w Poznaniu możesz zobaczyć w komisach, np. na Głogowskiej albo na Ślusarskiej przy Starym Rynku, tam suknię wybierała moja przyjaciółka i wydała na nią niecały tysiąc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Bardzo dobra krawcowa- sama u niej sukienkę szyję. zrobi Ci wszystko co znajdziesz w katalogu, robi jedną przymiarkę, tylko jeden problem- trzeba się zgłosić 3 m-ce wcześniej...
tj. Wielkopolska, miasteczko nazywa sie Krotoszyn tel 512 205 542 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Vika moja suknia nieco przekroczyla budżet 1000zł bo kosztowała była 1300zł - ale to przez to że cała z koronki i gdzieniegdzie powyszywane koraliki miała. Z innego materiału byłaby o wiele tańsza.
Szkoda że jesteś z tak daleka ![]() ![]() A jeśli chodzi o dekolt to polecam koronke na dekoldzie - zasłoni co ma zasłonić a wygląda efektownie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Zgodze sie ze w malych miasteczkach moznaza ta cene
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Na Allegro kochana, na Allegro!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
ja zarezerwowalam piekna suknie (nowa) z takiej malej wypozyczalni-salonie w krakowie. w tych na runku ceny byly od 1000 do ponad 2000 za wypozyczenie. a ja za swoja zaplacilam 400zl
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Każda dobra krawcowa, która zajmuje się szyciem sukien jest w stanie uszyć taką do 1000 zł. Bynajmniej w moich okolicach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
A z tym Allegro to nie żart, bom sama kupiła właśnie w ten sposób i jestem bardzo zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Bazar Różyckiego, ceny od 800 zł - panie pomogą Ci w wyborze - dopasują na długość, dobiorą dodatki itd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
no wiec na Rozycu bylam - 1800 zl - tyle mi pani zaspiewala za cos...w czym bym sie wstydzila pojsc. allegro dobra rzecz- tylko rzadko kiedy mozna przymierzyc...i kupuje troche w ciemno
poza tym stres mni zzera ze nie zdaze...juz sie naprzymierzalam wiec wiem czego chce, to bardzo prosty kroj , bez koronek wiec bede jechac do krawcowej...moze sie uda zmiescic... dzieki dziewczyny za wszystkie porady |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Ja widziałam w Lublinie w salonie, nie pamiętam nazwy
![]() ![]()
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
W Ząbkach jest salon sukien ślubnych, gdzie sama zamówiłam suknię.
Ceny są od 560 zł (taką przynajmniej przymierzałam dlatego znam cenę) do 1900. Ja dokładnie 1000 zł wydaję na swoją. Zerknij: www.suknie-slubne.waw.pl Przesympatyczne Panie. Tylko trzeba podjechać w tygodniu bo w soboty jest tłum ludzi. :P Powodzenia!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez betty_wawa Czas edycji: 2008-05-16 o 15:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Przyczajenie
|
no wiec wlasciwie to chcialam zakonczyc ten watek pocieszajacym stwierdzeniem - kupilam suknie, welon, rekawiczki, tren - wszystko za 1000 zl
pojechalam do Madonny, znalazlam sobie suknie ktora idealnie mi sie podobala (2500), wrocilam do domu, weszlam na slubny targ, znalazlam taka sama, w wawie - zadzwonilam, pojechalam , przymierzylam - pasowala idealnie (moglabym wystepowac nawet bez bielizny w niej), byla po praniu, ze wszystkimi dodatkami...i tak...wiec jest to mozliwe, zycze wszystkim oszczednym pannom mlodym takich sukcesow ;0) bo uwazam ze jest to sukces ps. teraz szukam wizazystki ktora mnie umaluje pozdrawiam, vika |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
vika, cieszę się że się udało kupić wymarzoną suknię po cenie, jaką chciałaś
![]() wklej zdjęcie, jeśli możesz ![]() powodzenia w szukaniu wizażystki. Możesz przeszukać oferty tutaj: Katalog wizażystek<klik wpisz tylko w rubrykę Przeszukaj to forum nazwę swojej miejscowości. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Wlasnie tak zrobilam, wizaz to skarbnica wiedzy!!
jak sciagne foty z telefonu to zamieszcze!! dzieki za wsparcie dziewczyny, jestescie kochane!!! ps. okazalo sie po wczorajszej wizycie u fryzjera na probnym upieciu ze chyba tez bede musiala poszukac - zrobila mi cos okropnego na glowie ;-( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.