![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Zaginął Piotr Luciński - pomoż go odnaleźć!
Uwaga,
Zaginął 22-latek, Piotr Luciński. Wrocław. Pomóż go odnaleźć. Rozgłaszajcie sprawę, gdzie się da. ps.można wstawić link do wydarzenia poszukiwań z fb? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaginął Piotr Luciński - pomoż go odnaleźć!
Można wstawić
![]()
![]() |
![]() |
#3 |
.
|
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie każdy ma fb. ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
http://imageshack.us/photo/my-images...zybkododo.jpg/
Skopiowane z fb [Opis] Dnia 19.01 około godziny 4 :12 rano w okolicach Ostrowa Tumskiego (Wrocław) zaginął Piotrek Luciński, znany nam jako Ponczek. Wracał z rynku wraz z przyjaciółmi. Koło Hali Targowej grupa się rozdzieliła ( ponieważ nie mieszkają wspólnie) ,a Piotrek poszedł z kolegą. Odłączył się od niego na chwilę mówiąc że idzie „za potrzebą” . Kolega cały czas na niego czekał. Gdy Piotrek nie wracał przez 2-3 minuty sprawdził miejsce w które Piotrek się udał. Zaginął przy kościele NMP na ulicy Św. Jadwigi na Ostrowie. Kolega dzwonił do niego, lecz telefon nie odpowiadał. Natychmiast wrócił do domu i sprawdził czy Ponczka tam nie ma. Przeszukania wyspy i Ostrowa odbyło się krótką chwilę po zniknięciu Piotrka. Wszyscy bardzo się martwią i czekają na jakiekolwiek informacje, więc jeśli ktokolwiek wie gdzie może być Piotrek, proszony jest o kontakt. RYSOPIS: Piotrek ma 178 cm wzrostu, brązowe oczy , i rudawe włosy. W dniu zaginięcia był ubrany w czarną kurtkę do pasa z kapturem obszytym futerkiem. Kurtka posiada charakterystyczny napis na prawej piersi w kolorze czerwonym, oraz szary emblemat na lewej piersi i z wewnętrznej strony rękawów. Zaginiony miał ciemne jeansy, oraz czarne buty za kostkę z kwadratowym zakończeniem. Nie posiadał rękawiczek, czapki i szalika. Na prawym nadgarstku nosił gruby łańcuszek, na lewym czarny zegarek. Minęło już kilka dni więc Piotr zapewne posiada rudą brodę . Niewykluczone , iż zmienił którąś cześć ubrania. W ciągu 4 dni poszukiwań dostaliśmy mnóstwo informacji o tym, że Ponczek porusza się komunikacją miejską, żadna nie jest potwierdzona przez monitoring. Na dzień dzisiejszy został sprawdzony monitoring z dwóch sklepów monopolowych przy Placu Bema, McDonalds przy ul. Legnickiej, Magnolia (tesco), oraz monitoring z sklepu Biedronka. Straż przeszukała sonarem Odrę - bez żadnego rezultatu. Podobno widziany był w sklepie na Pomorskiej (21.01) - po sprawdzeniu kamer okazało się to nieprawdą. Organizowane są spotkania mające na celu przeszukanie miasta, noclegowni, przystanków oraz rozwieszenie ogłoszeń. Sprawdzane są linie autobusowe i tramwajowe. W dniu 22.01 bezdomni ze schroniska brata Alberta rozpoznali Ponczka - obecnie obstawiane są wejścia do noclegowni. W dniu 23.01 pojawiła się informacja, iż Piotrek może się znajdować w okolicy Astry. W imieniu Przyjaciół i Rodziny bardzo chcieliśmy podziękować wszystkim za okazane wsparcie i tak liczne zaangażowanie się w poszukiwania Piotra. Jednocześnie bardzo prosimy o wyrozumiałość i nieosądzanie ludzi, ponieważ sami nie posiadamy na chwilę obecną zbyt wielu sprawdzonych tropów. Dziękujemy również za wszystkie sygnały docierające od Was i tak szybkie reakcje. Prosimy w dalszym Ciągu o pomoc. Edytowane przez ewcia1980 Czas edycji: 2013-01-24 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
wydarzenie zostało usunięte...
chore to wszystko jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
No własnie, czemu zostało usunięte, wie ktoś??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
pewnie organizatorzy nie mogli przezyc, ze przez nie podawanie paru informacji sa podejrzewani, ze sami zalatwili Piotrkowi zniknięcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja też myślę, że jest jakieś drugie 'dno' tej sprawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja też myślę, że było trochę inaczej niż znajomi twierdzą... zresztą wiele osób zwracało uwagę na to, że komentarze sugerujące coś były kasowane.
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
W komentarzach na stronie Gazety Wrocławskiej ktoś pisał, że podobno skasowali wydarzenie po konsultacjach z rodziną, żeby nie było okazji do spamu i trollowania, czy to jest rzeczywisty powód nie wiem.
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Jeśli faktycznie chcą uniknąć spamu to ok.
Mnie zastanawia to, dlaczego poszukiwania ( tak jak w przypadku tego wykładowcy w Warszawie) skupiają się na rzekomym poruszaniu się osoby zaginionej komunikacją miejską. Z jednej strony ok, to niby jakiś trop, bo ktoś gdzieś kogoś podobnego widział, ale jeśli chłopak uciekł sam to kom. miejską się raczej nie porusza, jeśli stała mu się krzywda to tym bardziej, a szansa, że podczas sikania w krzakach stracił pamięć i się błąka po Wrocławiu moim zdaniem jest znikoma.
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Trochę się nie dziwię, że usunęli to wydarzenie, bo była tam masa chamskich komentarzy.
Ale z drugiej strony, to rzeczywiście ci znajomi trochę dziwnie się zachowują. Nie rozumiem np. dlaczego nie mogą napisać co zarejestrował monitoring na Ostrowie. Ludzie ganiali i im pomagali, a z drugiej strony nie dostawali odpowiedzi na mnożące się pytania. Pamiętam wydarzenie dotyczące zaginięcia Kasi Kobieli, tam rodzina/znajomi starali się przekazać jak najwięcej informacji internautom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Szkoda, że organizatorzy nie powiedzieli od razu, że policja zabroniła mówić (albo że rodzina sobie nie życzy). A jeśli z własnej woli zdecydowali się ukrywać informacje, to im się dziwię, bo takie zachowanie nie wzbudza zaufania, nikt nie chce być frajerem od biegania po mieście. Pewnie słynna sprawa z Sosnowca trochę ludzi nauczyła, że nie zawsze wszystko jest takie uczciwe w sprawie zaginięć.
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
A dla mnie najbardziej przykre i dziwne jest że przez informacje różnych ludzi, ktorzy go ponoc widzieli ( co się okazało nieprawdą) Piotra wszyscy zaczęli uważać za takiego ktory jest chory psychicznie, stracił pamięć itp. Ukazywali go w bardzo złym świetle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Hmm z tego co pamiętam w dwóch noclegowniach potwierdzili, że był widziany.
![]() |
#19 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja myślę, że ludzie "go" widzieli, bo chcieli widzieć, więc jak ktoś podobny im mignął, to myśleli, że to on. Pomijając już fakt, że opis ubrania pasuje do 90% facetów zimą.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
natknęłam się przez przypadek na ten artykuł
wklejam i podbijam http://nasygnale.pl/kat,1025343,titl...wiadomosc.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
jestem ciekawa, jakie jest prawdopodobiestwo tego, że się utopił, a to dlatego, że Odra jest bardzo mocna zamarznięta.
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Pamiętam, jak 2-3 miesiące temu zaginął profesor bodajże UW w Warszawie. Też go widzieli różni ludzie w autobusach, na przystankach itd., a rzeczywistość okazała się inna.
Mam nadzieję, że chłopak się znajdzie, jednak uważam, że nie ma co ekscytować się niektórymi informacjami np. że ktoś go widział w danym autobusie,noclegowni, tylko trzeba działać - rozwieszać ulotki, na bieżąco monitorować wszystkie sygnały. Wiem, że na pewno wiele osób to robi i mam nadzieję, że chłopak się odnajdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
BAN stały
|
Nie chcę być pesymistką, ale jakoś nie wierzę w "utratę pamięci" u młodego zdrowego chłopaka...
![]() ![]() "Znajomi podają, że być może Piotr ma zaniki pamięci i może mieć problem z dotarciem do domu. Niewykluczone, że może przy tym zachowywać się dziwnie, nieswojo. " ![]() Edytowane przez rousse Czas edycji: 2013-01-26 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
własnie za duzo jest niewiadomych. oni nic nie chca mowic, oprocz jakiś ogolnikowych rzeczy, jak ktoś o cos zapytał, zaraz pytanie bylo usuwane. uważam, że to jest... nie fair, bo jeśli ludzie maja faktycznie pomagać, to dlaczego nie mogą wiedzieć paru rzeczy? a potem wielkie zdziwienie, że podejrzenia padły na nich.. no sorry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak dla mnie koleś ewidentnie uciekł i w sumie życzę rodzinie, żeby tylko o to chodziło i żeby jak najszybciej się znalazł.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
edit: nie umiem czytać ze zrozumieniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Bardzo żałuję, że wydarzenie na fb zostało usunięte, bądź co bądź (pomijając tę prymitywne i kuriozalne komentarze co niektórych)- ale dodawano tam na bieżąco aktualne wiadomości. A teraz, nic nie wiadomo.
Kilka dni temu, przeczesali mały fragment Odry nurkowie- przy Ostrowie Tumskim. Na wezwanie czekał lodołamacz- tak informowano. Nie mam pojęcia, dlaczego w końcu nie zdecydują się go użyć!
![]() |
#29 |
Zakorzenienie
|
Dziwna ta sprawa.
Ciągle zerkam w nadziei , że ktoś założy nowe wydarzenie i napisze, że Piotr się znalazł żywy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Słyszałam kiedyś o podobnej sprawie. Ludzie imprezowali nad rzeką, jedna dziewczyna odeszła "za potrzebą"...i zniknęła. Okazało się, że prawdopodobnie wtedy poślizgnęła się i wpadła do rzeki. Po kilku tygodniach odnaleziono jej zwłoki w tej rzece, ale już w innej, oddalonej miejscowości, gdzie zaczepiły się o most czy tamę. Dlatego koniecznie powinni przeszukać tą rzekę i okolice, żeby wykluczyć najgorszy wariant.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.