|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
naczynka po raz enty
wiem, że było na ten temat mnóstwo wątków, przeszukałam dosyć wnikliwie archiwum, lecz nie znalazłam pełnej i usystematyzowanej odpowiedzi na moje pytanie.dlatego zakładam nowy wątek na ten oklepany temat.
![]() otóż interesują mnie wszelkie metody służące zamknięciu naczynek krwionośnych.mojej koleżance pękło naczynko na twarzy, poszła do gabinetu kosmetycznego, a tam powiedziano jej, że zamknięcie będzie kosztowało 200 zł.nie wiem jaka metoda miałaby być tam zastosowana, jednak ta cena wydaje mi się być wygórowana. proszę- w szczególności Beatkę-o opisanie w kilku słowach dostępnych metod zamykania naczynek i orientacyjne ceny tych zabiegów. najpiękniej by było, gdyby ktoś mógł polecić profesjonalne miejsce w toruniu, gdzie taki zabieg można bezpiecznie i niezbyt drogo wykonać. liczę na pomoc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: naczynka po raz enty-Beatko, rzucisz okiem?
podciągam wątek.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Koko,na pewno odpowiem na Twoje pytanie ,ale teraz muszę biec do gabinetu - mogę prosić o troszkę cierpilwości?
Na razie powiem tylko ,że cena 200zł za jedno naczynko to chyba zbyt dużo - zabieg laserowy to cena ok 300 zł za jeden zabieg (a obejmuje większą powierzchnię niż jedno naczynko)
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Droga Beatko! obiecuję być cierpliwa.wątek podciągnęłam, bo bałam się, że zginie gdzieś w gąszczu innych, a poza tym istniało podejrzenie, że sama o nim zapomnę.
![]() cieszę się, że mogę liczyć na Twoją opinię. będę czekać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
czy w dalszym ciągu mogę liczyć na Twoją pomoc?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyjaciółka Wizażu
|
Re: naczynka po raz enty
Naczynko nie PĘKŁO tylko się ROZSZERZYŁO.
Metody stosowane do zamykania naczynek: - elektrokoagulacja ( i tu dwa sposoby : 1) igła jest wkłuwana w skórę ,dokładnie w rozszerzone naczynko) 2) igła nie jest wkłuwana a jedynie dotyka się igiełką do powierzchni naskórka Najskuteczniejszą metodą jest laserowe zamykanie naczynek (na forum medycna estetyczna znajdziesz opisy działania laserów , są także posty dot. zamykania naczynek) - niestety najdroższe zabiegi Impulsowe źródło światła -tzw. fototerapia (stosowane w leczeniu także trądziku pospolitego, usuwanie owłosienia i naczynek) Krioterapia - chyba bardzo nie zbyt często stosowana metoda - tzw. śniegowanie Cen nie podam gdyż nie znam - poza tym ceny bardzo różnią się w zależności od miasta, gabinetu ,itd. 200zł za jedno naczynko to zbyt wygórowana cena.
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Re: naczynka po raz enty
ślicznie dziękuję.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:53.