|
Notka |
|
Targowisko: ciuchlandia Targowisko: ciuchlandia. Tutaj wymieniamy się ubraniami, dodatkami, obuwiem, paskami, torebkami itp. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
Przekupka: 102 pkt / 100% pozyt.
|
wzrost cen poczty polskiej
BADZIEW!
nie wiem czy wszystkie targowiczanki wiedzą, ale od 1 stycznia znow drożeje: Ceny nadania wzrastają w przypadku: 1. listów ekonomicznych o wadze: * do 100 g - o 5 gr, * 350-500 g - o 10 gr, * 0,5-2 kg - o 1 zł, 2. listów priorytetowych o wadze: * do 0,5 kg - o 10 gr, * 0,5-2 kg - o 1,50 zł, 3. paczek: * ekonomicznych we wszystkich przedziałach wagowych - o 1 zł, * priorytetowych we wszystkich przedziałach wagowych - o 1,50 zł, 4. przesyłek pobraniowych priorytetowych o wadze: * do 5kg - o 1 zł. ZDZIERSTWO |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: wzrost cen poczty polskiej
boshe chyba co roku będzie tak podnosić ceny
![]() ![]() tragedia ![]() moze by zrobic na wizazu cos w stylu forum regionalnego i wymieniac sie w swoich miastach ![]() oczywiscie nie ciągle ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
ale chamstwo
8 zł za priorytetowa paczke do 1 kg ? kurde, przeciez to zdzierstwo !! przydałaby sie dla nich jakas konkurencyjna instytucja (tylko nie przesylki kurierskie) to by wtedy poobnizali troche ceny
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ja własnie sie zastanawiam czy nie zacząć korzystać z konkurencji, musze sie przejsc do punktu obsługi i wypytać o plecone i paczuchy...
dla zainteresowanych : http://inpost.pl poczta polska wnerwia mnie coraz bardziej! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
hmm nie dość że im się nie chce pracować
robią strajki to jeszcze ceny będą wyższe .. no comment. troche przesada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
o InPost jest w Lublinie to dobrze.
może też skoczę i coś się popytam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
Przekupka: 56 pkt / 100% pozyt.
|
Widzisz, o ile w Twoim przypadku jako mieszkanki Warszawy może by się to sprawdziło, co np dziewczyny z małych miejscowości daleko położonych od większych miast nie będą miały za fajnie, samo dojechanie nieraz do tego większego miasta w dwie strony wyniesie je dużo więcej niż ywsłanie paczki pocztą.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
layla_lbn trzeba poczytać co w lublinie ciekawego jest
![]() chodzi mi o konkurencje hy hy ! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
a ja przed podwyzka zrobilam zakupy w 2 sklepach,przelewy jeszcze nie zrobione.No ciekawe,obym nie musiala doplacac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
Przekupka: 56 pkt / 100% pozyt.
|
Inpost, ale paczka (do 5 kg, 9,9+22%vat) 12zł kosztuje, a dojeżdża tylko do dużych miast (z tego, co pamiętam...)
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() w kazdym razie ja mam zamiar spróbowac ich poleconego |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
czy wiecie jaki jest aktualny cennik poczty polskiej (zagraniczne) ich strona internetowa nie chce mi działać, w googlach też nie znalazlam
![]()
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj mi ich strona ( http://www.poczta-polska.pl/cennik.htm ) działa bez zarzutu, więc napisz co konkretnie Cie interesuje to sprawdzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale to jest chamstwo ze strony poczty pol : ![]() ![]() ![]() interesuje mnie Europa, polecony priorytet waga ta najniższa chyba do50g tam powinno byc ![]()
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cel: Europa (łącznie z Rosją i Izraelem) Masa: do 50g Przesyłka listowa polecona priorytetowa Opłata zasadnicza 3.00 zł Traktowanie przesyłki listowej jako poleconej 5.30 zł Suma 8.30 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poczta umie tylko podwyżki "dobre" robić bo usługi to pożal się Boże ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
ja odnosnie inpostu chcialabym powiedziec, ze rzeczywiscie sie oplaca, ALE:
-wysylajac jako list (polecony czy zwykly) dostajesz taka specjalna, tekturowa koperte. owszem, przesylka jest lepiej zabezpieczona, ale strasznie malo sie do niej miesci (mialam problem z "zamknieciem" tam sztywnego, pozwijanego paska). Dodam, ze koperta jest A4. -nie wiem czy dojezdzaja do miasteczek czy tylko roznosza przesylki po mieszkaniach. jak nikogo nie zastana to zostawiaja ci taki kwitek, tylko ze nie moga go wsadzic do skrzynki (gdyz skrzynki pocztowe sa wlasnoscia poczty) i tu jest problem, bo mieszkajac w bloku wlasciwie przez przypadek znalazlam owy kwitek, ktory lezal gdzies na skrzynkach. Pomijajac te drobne niedogodnosci dostalam swoja paczke, a rowniez raz wyslalam ta firma i doszla. Czas oczekiwania na przesylke jest zblizony do poczty. Pozdrawiam!
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:27.