![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Różnica wieku w związku
Zastanawia mnie pewien fakt, a mianowicie czy meżczyzna okolo 60-tki faktycznie jest podniecajacy z wygladu? chodzi mi o sytuacje gdy np kobieta 40 - 45 lat idzie na randki, do lóżka, z tyle straszym od siebie mężczyzną? ktory wiadomo z wiekiem.. naturalne to że skóra ciała już nie ta, niezbyt apetyczna, zmarszczki, i wszystko tam'.. itp czy to może byc podniecajace dla kobiety? Już chyba każda z nas gdzieś slyszała że meżczyzna w tym wieku już nic nie moze.. a jak to jest naprawdę? Napewno tu takich nie ma ale zapytam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |||
astro-loszka
|
Dot.: Różnica wieku w związku
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do "niemocy", to zależy od przypadku, zdrowia i kondycji mężczyzny. Niektórzy i po 60 zostają ojcami ![]()
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Każda potwora znajdzie swojego amatora.
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
lokalna gwiazda
|
Znam faceta liczącego sobie 62 lata i w życiu bym mu tyle nie dała. Góra czterdzieści parę. A widziałam go na plaży
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Faceci mogą aż do grobowej deski. A jak w pewnym momencie nie dają rady, to robią to co się da.... Nawet i po 90tce! Panie również.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
BAN stały
|
Osoby dojrzałe również uprawiają seks i nie ma w tym nic dziwnego. Panowie czasem muszą wspomagać się czymś co zwiększy przepływ krwi przez prącie, natomiast panie czymś co zastąpi naturalną lubrykację. Nie ma w tym nic złego. Seks służy do sprawiania przyjemności. Na to nikt nie jest za stary.
Poza tym nie tylko wygląd jest czynnikiem podniecającym, ale również zachowanie, inteligencja, a nawet status społeczny może działać na płeć przeciwną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja przyjaciółka jest po trzydziestce, jej mąż jest 30 lat starszy, mają dwie śliczne, zdrowe córki i są w sobie na zabój zakochani. Więc da się. Czy zmarszczki same w sobie są podniecające? Nie wiem, może dla niektórych, ale atrakcyjność człowieka jest bardziej złożona - inaczej podobałyby nam się wszystkie młode i gładkie osoby, a tak nie jest. Ogólny wygląd, osobowość, zachowanie, intelekt - to wszystko może być bardzo podniecające nawet gdy widać oznaki starzenia. Pytanie tylko po co wątek? Bo brzmi, wybacz, trochę wrednie. Co, twoja koleżanka znalazła sobie starszego a ty nie rozumiesz? Ojciec znalazł sobie młodszą? ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Pewnie moze. Wszystko moze być. Nie bardzo rozumiem jaka jest idea wątku.
Ja zawsze wolalam rowniesnikow, ale to ja. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
obadajcie jak wyglada teraz david guetta
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Oczywiście, że może się podobać. Każdy ma inne preferencje, czasem dość skrajne.
Bywa, że 60 latek z dobrym stylem wygląda o niebo lepiej niż 20 latek. A do tego dochodzi charakter, doświadczenie życiowe... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
jednym podobają się faceci w tym samym wieku lub niewiele starsi, a inne wolą dużo starszych facetów. Kwestia gustu chyba.
Dla mnie osobiście to zbyt duża różnica wieku. Jak to jest u 60 latka w łóżku, czy fika- to ja nie wiem, nie sprawdzałam, i szczerze mówiąc nie bardzo mnie to interesuje. ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Pewnie jak będę miała 60 lat to jakiś facet w tym wieku będzie dla mnie atrakcyjny. Teraz 60latek mógłby być moim ojcem, więc - nope xd
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
Dla mnie różnica 20 lat to jest gruba przesada, w życiu bym się nie związała z kimś tyle starszym. Oceniając z perspektywy 26-latki - nie spojrzałabym na 60 - letniego faceta. Jakbym miała te 50 lat to wiadomo - perspektywa się zmienia.
Ale na ten moment 20 - 25 lat starszy facet - czyli w moim wypadku 45-50 letni jest dla mnie jak tatuś, niepociągający. Ale jak życie pokazuje, niektórym to nie przeszkadza i tworzą związki - a czy są udane - nie mnie oceniać, z boku wszystko wyglądać może inaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Mój wujek ma 60 lat, a jego żona 44, poznali się jak wujek miał 41 lat a ciocia 25. Są super zgranym i kochającym się małżeństwem i mają 18 letniego syna
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Nie. Dla mnie to już dziadek XD.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Znam mężczyzn w tym wieku, którzy są mega atrakcyjni i mają znacznie młodsze żony/partnerki (środowisko producentów muzycznych).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
Znam super faceta ma 62 prezentuje się świetnie
Jestem po 40 i po 40 kobiety też mają zmarszczki i obwisla skórę gdzie nie gdzie szczególnie jeśli kiedyś były w ciąży Nie powiem że każdy facet w wieku 60 lat jest atrakcyjny ale są wyjątki i jeśli ktoś mnie zainteresuje to ta obwisla skóra czy zmarszczki nie mają znaczenia W większości przypadków mężczyzna mnie interesuje kiedy mi czymś imponuje, lekki brzuch, pewne niedostatki urody nie mają już dla mnie takiego znaczenia jak kiedy bylam młoda dziewczyna. Szukam czegoś więcej niż atrakcyjnego ciała szczególnie że sama nie mam ciała 20latki Kiedy miałam 20 lat facet koło 40 tki wydawał mi się stary i nieaktrakcyjny wszystko się zmienia z wiekiem Oczywiście nie żebym nie zauważala urody młodych ludzi .tak są młodzi i piękni jednak dla mnie musi być jeszcze coś więcej niż ta uroda Kiedy się kimś zaurocze to jego niedostatki w urodzie w ogóle mi nie przeszkadzają Są jednak pewne cechy wyglądu które mnie odrzucają bez względu na wiek np. zaniedbane zęby Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2019-01-24 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;86412923]
Są jednak pewne cechy wyglądu które mnie odrzucają bez względu na wiek np. zaniedbane zęby[/QUOTE] Zaniedbane albo krzywe zęby u facetów to jakaś plaga u Polaków. Ja zwracam uwagę też na paznokcie. I stopy, gdy Polak jest w sandałach bez skarpetek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
juz nie chcialam sie wdawac w detale ale stopy z jakims grzybem czy zoltymi pietami,zolte palce od tytoniu i milion innych rzeczy odrzuca mnie bardziej niz zmarszczki czy zwisla skora (mozna miec zwisla skore kiedy np zrzuci sie duzo wagi nawet w mlodym wieku )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;86413068]juz nie chcialam sie wdawac w detale ale stopy z jakims grzybem czy zoltymi pietami,zolte palce od tytoniu i milion innych rzeczy odrzuca mnie bardziej niz zmarszczki czy zwisla skora (mozna miec zwisla skore kiedy np zrzuci sie duzo wagi nawet w mlodym wieku )[/QUOTE]
Plus taki, że obecnie można takiej zwisłej skóry/zmarszczek bardzo szybko i skutecznie się pozbyć np. Jane Fonda nadal wygląda jak sexy 40stka. Do paznokci/stóp/zębów dodałabym, że jeszcze zwracam uwagę na włosy. Nie znoszę ogolonej głowy, czupryny mocno przerzedzonej, łupieżu, tłustych włosów, niemodnej fryzury. W Warszawie, gdy mijam mężczyznę z zadbanymi włosami (np. przy pl. 3 Krzyży) to zawsze okazuje się, że to obcokrajowiec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wracajac do glownego tematu, mysle ze kobiecie 40-45 lat w glowie inne rzeczy niz tylko piekne cialo. Ktos na tym etapie zycia prawdopodobnie przerobil juz pieknych i glupich, pieknych i nieodpowiedzialnych, wiec szukalby kogos na podobnym do swojego poziomie. Tak jak napisala xfrida, niedostatki nie przeszkadzaja przy zauroczeniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez ParasolkaMaryPoppins Czas edycji: 2019-01-24 o 12:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
co czlowiek to inny gust,mi lysi faceci nie przeszkadzaja (nie przepdam za to za napakowanymi karkami)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;86413349]co czlowiek to inny gust,mi lysi faceci nie przeszkadzaja (nie przepdam za to za napakowanymi karkami)[/QUOTE]
Jeszcze wytatuowanymi od czubka głowy do stóp. Jestem uprzedzona. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj nie mow tak. Akurat wsrod innych nacji spotkalam sie ze stwierdzeniem, ze polscy mezczyzni im sie podobaja. Tzn nie mowie o stylowie tylko rysach twarzy. Nie mowilabym o przegrywaniu tylko moze innych preferencjach rodzimych kobiet. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wloszki, Hiszpanki. No i wsrod znajomych gejow Polacy ciesza sie popularnoscia, bo sa tacy mescy i nieokrzesani, dresy, tatuaze, takie klimaty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
histoire abracadabrante
|
Ktoś wyżej pisał o Guettcie, aż z ciekawości sprawdziłam ile on ma lat. Przecież to rocznik '67, więc nie jest starym dziadem
![]() Druga żona mojego ojca jest młodsza od niego o 15 lat. On ma 52 lata, wygląda na 40. Dziwię się Waszym komentarzom, bo ja spotykam (na ulicy, w komunikacji miejskiej itd.) wielu schludnie ubranych i atrakcyjnych mężczyzn na oko 40+.
Edytowane przez bujdanaresorach Czas edycji: 2019-01-24 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:57.