|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Rozeznanie
|
prośba o opinie na temat błyszczyka z nowej linii słonecznej Lancome
Witam
![]() będę wdzieczna za opinie na temat następującego produktu: Lancome SÔLEIL DNA GUARD™ Protective lip gloss - SPF 15 Może któraś z Wizażanek nabyła i zechce podzielic się swoimi spostrzeżeniami ![]() W szczególności zależy mi na informacjach dotyczących wydajności i komfortu użytkowania preparatu (smak, zapach). Oczywiście gdyby produkt ten dodatkowo czynił usta apetycznie lśniącymi i utrzymywal się przez długi czas i nie był przy tym klejacy to już byłby ideał W KWC ani na Forum Biochemicznym nie znalazłam niestety żadnej wzmianki na temat tego błyszczyka, stąd moja prośba zamieszczona tutaj ![]() W tematyce filtrowej jest laikiem, a na lato szukam jakiegoś przyjaznego mazidła chroniącego przed promieniowaniem skórę na ustach. W przypadku tego błyszczyka cena jest wprawdzie "zaporowa", ale gdyby produkt miał być np. superwydajny i superkomfortowy w użyciu, to byłabym skłonna wyasygnować stosowna kwotę. Z góry dziekuję za informacje
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: prośba o opinie na temat błyszczyka z nowej linii słonecznej Lancome
Jeśli naprawdę szukasz czegoś na usta i ma być nie-apteczne to polecam carmex spf30 http://torebka.kafeteria.pl/katalog....=view&id=13431 kiedyś na LU był skład, ciekawy. Jeśli chcesz filtra na usta to SPF15 to malutko. Chba ze ważniejszy dla Ciebie komfort użytkowania.
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Sama jestem ckawa. Z doświadzcenia wiem, że specjalistyczne, apteczne pomadki z wysokimi filtrami wysuszają mi usta. Najgorzej wspominam pomadkę w sztyfcie LRP ANthelios 40, która była filtrem mineralnym. Pomijam już fakt, że bieliła usta, nadając im sino-fioletowy odcień, to neistety, filtry mienrlane sa przerażająco gorzkie w smaku.
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na czas prawdopodobnej silnej ekspozycji słonecznej i tak zapewne będę używać najnowszego sztyftu Avene z wysokim faktorem ochronnym, ale poza nim chciałabym mieć coś jeszcze .A właśnie ten błyszczyk Lancome jest jedynym, który udało mi się "namierzyć", wyposażonym w fotostabilne filtry (Mexoryl® XL ) Błyszczyk interesuje mnie tym bardziej, że jego poprzednik miał bardzo dobre recenzje uzytkowniczek (niestety również tamtego błyszczyka nie testowałam) |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Uuu jeśli Mexoryl XL jest- to ciekawe
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko tyle jest w opisie
UVA/UVB Filters - Vitamin E Ultra Efficient protection: It contains Mexoryl® XL for complete, wide and effective anti-UVA and UVB protection.
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
Wczoraj go testowalam. Wyglada jak normalny blyszczyk na ustach, nie lepi sie. Niestety daje odczucie chlodzenia, co od razu go skreslilo z mojej wish listy
Edytowane przez rocki Czas edycji: 2012-10-23 o 15:31 |
|
|
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:14.