|
Notka |
|
Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() sprzedaż "wysyłkowa"
hej!
mam pytanie moja babcia kupowała kiedyś ubrania w taki sposób,że dostawała katalog z ubraniami do domu i po wybraniu jakiegoś ubrania,podawała swoje wymiary i dostawała ubranie prosto do domu. było to troche dawno. czy wiecie może czy teraz też jest taka możliwość? chodzi mi o ubrania "lepsze",typu H&M,itp. pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: sprzedaż "wysyłkowa"
hmm z tego co wiem H&M nie ma czegos takiego...a WSZYSTKIE katalogi z sprzedaza wysylkowa to pic na wode i jakosc jest fatalna jak ciuszki z bazarku tylko w katalogu wszystkie swietnie wyglada...Juz nie raz sie na tym zlapalam...BonPrix prowadzi sprzedaz wysylkowa ( www.bonprix.pl ) ,ale naprawde szczerze ci odradzam takie zamawianie.Robią duzo szumu a jakosc jest beznadziejna,a cena tez za wysoka jak na taka jakosc.Kupilam kiedys top rozmiar M a wygladal jakby byl XL! Oczywiscie wymiary w katalogu byly dla mnie w sam raz...ale kroj tego topu okazal sie taki jak worek na kartofle (czyli praktycznie zadnego kroju) T-shirt z krotkim rekawem tez worek na kartofle a rozmiar M...na szczescie mozna bylo to wszystko zwrocic bo w tym nie dalo sie chodzic.W katalogu na modelkach przylegaly do ciala i wygladaly na ladnie uszyte a jak to na wlasne oczy zobaczylam...Boże,tragedi a po prostu.Jestem anty do wszelkich firm wysylkowych ciuszkow.Preferuje kupowanie w centrach handowych i ewentualnie allegro.
![]() "Najlepsza miłość to ta,która budzi duszę... Pcha nas ku lepszemu... Rozpala w sercach ogień a w duszy sieje spokój..." ![]() https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=16429349 Atmosphere,Bershka,Stradi varius,Pimkie,Reserved i inne...zapraszam ![]() !14 stycznia dokładka! !odpisuj u mnie! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
nie lubie chodzić do sklepów po ubrania
![]() więc chyba zostaje allegro,zresztą tam jest taniej.. ale hm.. one są używane?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama kupiłam tam komplecik: żakiet + spódnica ze zwiewnego materiału. Kupiła go chyba z 3 lata temu, a komplecik trzyma sie świetnie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
na allegro?
Sprzedający zawsze zawadamia, czy ciuszki które sprzedaje są nowe czy używane ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Quelle jest w porzadku zamawiam ubrania u nich juz od 5 lat ,czasami tez bonprix,trzeba czytac z jakiego materialu jest uszyty ciuch bo na zdjeciach jest wszystko pieknie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
mam pytanie, jak jest z rozmiarówką Ouelle?
zamawiałam ubrania w Bon Prix i wiem, że nasząc rozmiar 38, a czasem nawet 40 u nich muszę zamówić 36 (z ich tabelki wynika, że 36 będzie za mała). czy w Quelle są podobne przekłamania?
![]() |
#8 |
BAN stały
|
BonPrix ma niektóre ubrania całkiem do rzeczy...za to Quelle jest dla mnie tandetny.Nawet ładnych zdjęć nie mają w katalogu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
![]()
Hehe
![]() Co do BonPrixa romiarówka jest owszem przekłamana. Moja mam zamówiła komplet-żakiecik ze spódnicą. I o dziwooooooo wyglądał tak samo jak na zdjęciach-nie był ani troche przejaskrwiony ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
no właśnie tego się obawiam
bo podają żeby zmierzyć obwody i jeśli różne obwody wskazują na różne rozmiary (np.biust wg rozmiaru 40, a biodra 38), to żeby wybrać mniejszy rozmiar zastanawiam się nawet, czy nie zamówić rozmiaru 36 i 38 a potem jednego nie odesłać ![]() chociaż wolałabym nie zamrażać sobie pieniądzorów
![]() |
#12 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Sprzedaż wysyłkowa? Polecam allegro, tam napewno znajdziesz coś dla siebie
![]()
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
BAN stały
|
Fakt faktem w katalogach wszystko jest ułożone bardzo przejrzyście,więc łatwiej coś wybrać. Na Allegro jest tego tyle,że ma się mętlik w głowie.
:::...Szukajcie a znajdziecie...::: Powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Ooo... to nie wiem. Dziewczyny robią też zakupy przez sklepy internetowe, nieraz też z zagranicznych, więc poszukaj stron z odzieżą, które prowadza sprzedaż wysyłkową
![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
ja się JUŻ ZDECYDOWAŁAM
chodzi tylko o rozmiarówkę ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Witam czy ktoś zamówił sobie tą sukienkie z bonprixa bo ja mam zamiar ale nie wiem jaki rozmiar i czy w realu jest też taka fajna. Ja mam rozmiar 38 , bardzo prosze o rade
URATUJ PSIAKA http://www.morusek.pl/ogloszenia/pol...y-oddam-psa/0/ , http://www.morusek.pl/ogloszenie/357...ima-na-dworze/ , http://www.schronisko.net/ Adoptując psa nie zmienisz świata, ale świat zmieni się dla tego psa! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:07.