|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Anglia -> Cumbria, Lake District... Jak się dostać?
Mam pewien problem.
Koło 5 lipca muszę się dostać do wioski w Lake District [UK]. Słyszałam, że pracuje tam wiele osób z Polski [zresztą jak w każdym innym regionie UK], więc chyba jakoś tam docierają... Najpierw chciałam się przelecieć do Manchesteru, ale jedyny lot jaki udało mi się znaleźć jest z Krakowa, a to dla mnie trochę za daleko. Znalazłam więc połączenie Poznań-Liverpool. Zastanawiałam się też nad lotem Berlin-Manchester... Moje pytanko [pierwsze] dotyczy tego, jak trudno jest dostać się do Penrith. Słyszałam, że najlepiej pociągiem z Manchesteru. Jak więc wygląda połączenie Liverpool-Manchester? I jeszcze jedno. W drodze powrotnej musiałabym dostać się z Penrith do Durham Tees Valley, skąd odlecę do Warszawy. Czy może któraś z Was, drogie Wizażanki ma doświadczenie w podróżowaniu po okolicy Cumbrii? I jeszcze jedno, tak ogólnie, do wszystkich tych, które mogłyby powiedzieć coś o pociągach i autobusach w UK. W przypadku tych drugich, czy bilety kupuje się bezpośrednio u kierowcy? A jeśli chodzi o pociągi, to jak to wygląda z rezerwacją przez internet? rezerwuję, płacę i... co? Gdzie odbieram bilet? W kwestii podrózowania czymś innym niż własny samochód jestem kompletnie zielona, więc proszę o wyrozumiałość ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Anglia -> Cumbria, Lake District... Jak się dostać?
Podciągam wątek...
Chociaż może ktoś się wypowie na temat pociągów w UK? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
hej ja jade tez w te same okolice Lake district. Z moim chłopakiem jedziemy juz trzeci raz .Najlepiej to wejdz sobie na strone pkp liverpool lime street
http://www.nationalrail.co.uk/times_fares/ tam mozesz sobie wpisac cel podrozy wyswietli ci sie wtedy wszystkie przesiadki o ktorej dokladnie pociag odjezdza nazwe pociągu (dokladnie to jest nazwa firmy oferujacej podroz ja lecialam zawsze na lotnisko w liverpool im johna lenona i tam autobusy na dworzec pkp odjezdzaja zaraz spod lotniska kursuja wlasciwie co 30 min. na pkp to chyba autobus nr. 500 jezdzi tam zreszta bedzie napisane na rozkladzie wtedy nilet kupujesz u kierowcy 2.5 F o ile nie podrozaly do dworca pkp jedzie sie jakas godzine aha i zawsze sie pytaj z ktorego peronu pociag odjezdza bo to zawsze sie zmienia do menchesteru nigdy nie lecialm wiec ci nie pomoge jak zdecydujesz sie na opcje liverpool i bedziesz miala jakies pyt to pisz pozdro i powodzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Hej, dzięki za odpowiedź
![]() ![]() EDIT: Poprawka, karty płatnicze są akceptowane w automatach na dworcach kolejowych ![]() ![]() ![]() Edytowane przez oceania Czas edycji: 2007-06-15 o 15:45 Powód: aktualizacja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:39.