|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() nocne odwiedziny
czesc dziewczyny, to co wlasnie przeszlam to normalnie przechodzi ludzkie pojecie. to poprostu uświadcza mnie w tym ze ludzie sa glupi i nierozważni. no wiec mieszkam w poznaniu z moja siostra i jej kumpela . no i dzisiaj o godzinie 2 w nocy budzi mnie dzwonek domofonu. no to oczywiscie sie zdenerwowalam, bo tylko jakies zle naprawde zle wiadomosci moga o 2 w nocy przyjsc. tak wiec wpuszczam kogos do bloku i niewiem kogo bo nasz domofon jest zepsuty (myslalm ze to moj tata idzie przekazac jakas zla wiadomosc). nie moglam poszukac kluczy zeby odkluczyc te wszystkie zamki, bylo to tym utrudnione ze mam bardzo duza wade wzroku i tylko soczewki nosze a okulary gdzies zapodzialam. no gdy w koncu uporalam sie z zamkami i otworzylam drzwi okazalo sie z to kumple mojej siostry ktorzy przyszli o 2 w nocy do nas, ch** wie po co. zamiast zadzwonic do niej i uprzedzic ze przyjda to domofonem dzwonia. i to jeszcze moja siostra nie obudzila sie ani jej kolezanka tylko ja. one maja taki twardy sen ze nic ich nie ruszy. teraz koledy spia gdzies na korytarzu przed moim pokojem i chrapia jak niedzwiedzie podczas hibernacji, co niestety rowniez uniemozliwia sen. a przed tem gadali i smiali sie w kuchni czego rowniez nie robili cicho
niewiem czy slusznie sie wkurzam ale to co przeszlam starajac sie otworzyc te drzwi i myslac ze zaraz dostane zla wiadomosc jest poprostu straszne. jeszcze teraz mi sie rece trzesa. nie moge zasnac a o 6 mam pobudke, wiec chyba nie ma sensu klaść sie spac . ogolnie nie mam nic przeciwko odwiedzina, ale to juz chyba przesada przepraszam za literowki, le naprawde nie mam juz nerwow zeby to poprawiac
![]() |
#2 |
Wiedźma
|
Dot.: nocne odwiedziny
Nie jarzę, w czym problem.
W tym, że Twoja siostra ma źle wychowanych kolegw? Bo odwiedziny o drugiej w nocy są rzeczywiście nietaktem. Czy może w tym, że teraz chrapią. Chrapią, bo ich zaprosiłaś/wpuściłaś do domu. Nie chciałaś ich mieć na głowie, to trzeba było albo obudzić siostrę i niech ona się nimi zajmuje, albo (co polecam) powiedzieć od razu, żeby o tej porze spadali na drzewo. Po co w ogole ich zapraszałaś do środka?
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2007-10-25 o 03:56 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
ehhh no ja ich nie zapraszalam dzisiaj na rano jak wstali to im powiedzialam ze chyba sie zle czuja, ze sa niepowazni ale z drugiej strony to koledzy mojej siostry to raczej ona powinna zareagowac, a ona nie zrobila nic tylko wlasnie ich wpuscila. no to co mialam zrobic nie wejdziecie spadac do domu? chcialam to powiedziec jednak siora mnie uciszyla. a nie mam ochoty na klotnie z nia. tak wiec tutaj tylko chce sie wygadac i poznac wasze opinie na ten temat, czy moze ja jestem juz przerwazliwiona i przeciez nic wielkiego sie nie stalo czy moze jednak slusznie mam pretensje
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Zaraz zaraz
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
ja sie obudzilam na dzwiek domofonu, zaczelam szukac kluczy i odkluczac drzwi a ze slaby mam wzrok nie moglam znalezc odpowiedniego klucza i juz sie denerwowalam i zawolalam siore tzn. wpadlam do jej pokoju i zaczelam budzic. potem siora jak zobaczyla swoich kumpli to wpuscila ich do chaty. chcialam powiedziec ze sa nienormalni ale siora mnie uciszyla i powiedziala ze mam przestac . no i oni poszli do kuchnii a ja do siebie do pokoju,
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz po prostu porozmawiac o tym ze współlokatorkami i ustalic jakies zasady dotyczące godzin w których przyjmujecie gosci, musicie dojśc do porozumienia. Raz sie cos takiego przytrafiło i jesli powiesz jasno i wyraźnie, że sobie takich wizyt nie zyczysz to juz sie pewnie nie przytrafi. Dlaczego? Mogła się przestraszyć wybudzona w nocy ze snu, moze już kiedys jej się taka sytuacja przytrafiła i ma złe doswiadczenia? Takie sytuacje każdy odbiera po swojemu i nawet jesli przesadza to o drugiej w nocy ma do tego prawo.
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
na rano chlopakom powiedzialam ze wiecej jesli taki numer zrobia to ich rozniose, ok nie mam nic przeciwko odwiedzinom o 2 w nocy pod warunkiem ze to nie ja jestem wywalana z lozka jak to nie sa moi goscie . powiedzialam ze nastepnym razem chlopacy maja dzwonic do dziewczyn tak dlugo az one tej komorki w nocy nie odbiora a domofonu nawet niech nie probuja dotykac.
tak mam zle doswiadczenia z budzeniem w nocy dlatego odrazu wyobrazam sobie najgorszy scenariusz i po takim czyms nie moge dojsc do siebie za szybko. dzieki za zrozumienie i rady ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem, ale skoro tak się bała to dlaczego nie obudziła siostry? To, że ją obudził domofon, nie znaczy, że to właśnie ona ma otworzyć drzwi tym bardziej jak się boi.
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bała sie złych wieści, bała się, że cos się stało komus bliskiemu i teraz chca ja o tym powiadomić... W tym momencie, na taki własnie strach obudzenie siostry nie jest żadnym lekarstwem...
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale wydaje mi się, że lżej jest przyjmować złe wieści nie w pojedynkę. I ja osobiście gdybym obawiała się, że mogę się dowiedzieć o czymś co ciężko mi będzie znieść na pewno obudziła bym mamę, tatę czy nawet brata ![]() Tchórzostwo nie? ![]()
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I żadnego z tych zachowań (ani delfina ani Twojego) nie uważam za przesadę ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
dzieki Luba za zrozumienie
![]()
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a koledzy fatalni .. 0 poziomu, kultury, taktu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
trzeba bylo siostrzyczkę obudzić, najlepiej polewając zimną wodą ze szklanki
![]() a swoją drogą sama bym się nieźle wściekła ![]() ![]()
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Ja Cię dobrze rozumiem i nie uważam,żebyś przesadzała.Ja bym nie zwracała uwagi na siostrę,tylko powiedziała im,co myślę o odwiedzinach w środku nocy.
![]()
![]() |
#18 |
Mrs Mrau
|
obudzony człowiek,to człowiek niebezpieczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
ja bym od razu robiła larmo
![]()
![]() |
#20 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
ja tez bym powiedziala rano siostrze co na ten temat mysle. ani nie lubie gdy ktos mnie budzi ani nie lubie gdy robi to bez sensu. tez bym sie pewnie zdenerwowała, bo ja sie denerwuje jak ktos telefonem dzwoni o 22. sa pewne pory dnia/nocy o ktorych się nie dzwoni/odwiedza bez przyczyny. po prostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:37.