|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Jak nakładać puder Kryolan?
Witam. Zakupiłam puder matujący Kryolan Anti Shine. Użyłam go wczoraj i dzisiaj i skóra szybko mi się po nim świeci. Może używam go za mało? Nakładam (umyłam ją) gąbeczką od pudru Synergen. Co zrobić?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jak nakładać puder Kryolan?
takie pudry najlepiej aplikować pędzlem (dużym, przeznaczonym do pudrów).
Wsypujesz trochę pudru do zakrętki, pędzel w ruch, nadmiar pudru otrzepujesz i nakładasz na twarz. Nakładasz od czoła, potem nos, potem policzki i broda.
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakiego kremu i podkładu używasz? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
oto siła reklamy
![]() Też miałam takie wrażenie, że po kryolanie bardziej się świecę, ale skuszona dobrymi opiniami kupiłam go. No i wróciłam do swojego starego, sprawdzonego (o wiele tańszego) cornsilk hally hansen. |
|
|
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
Jak zwykle wiele zależy od rodzaju skóry, kremu itp. Osobiście uważam, że Anti Shine jest całkiem dobry, a efekt jest długotrwały. Można zaopatrzyć się w tzw. puszek, i zamiast omiatać twarz pędzlem, "powciskać" puder w skórę.
|
|
|
|
|
#7 |
|
Raczkowanie
|
zmień krem. rozumiem że masz cerę ekstremalnie tłustą? myślę, że przesuszasz pudrem skórę i skóra broni się wydzielając jeszcze więcej sebum...
jak wygląda Twoja pielęgnacja? |
|
|
|
|
#8 |
|
BAN stały
|
Ja też nie dawno kupiłam ten puder Kryolan i też się dziwiłam, bo słyszałam że ponąć nawet na tłustej cerze utrzymuje się matowy na bardzo długo, że jest rewelacyjny itd. więc zachęcona kupiłam go myśląc że na mojej mieszanej cerze da efekt rewelacyjny i nie będę musiała już szukać.
Niestety ![]() Bardzo dobre są kółka kamuflaży które też zakupiłam, moge je polecić, ładnie i na długo kryją, nawet pryszczyki, ale puder jest beznadziejny a drogi. |
|
|
|
|
#9 |
|
Zadomowienie
|
pudru nie powinno się stosować, gdy na twarzy nie ma podkładu
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
.....
serio???? ![]() ten Kryolan wcale nie jest taki matujący jak go opisują,wyświeca się np w lampach studyjnych jak diabli...ale pudry ryzowe,skrobiowe maja zazwyczaj specyficzną fakture na skórze,sa jakby szorstkie i daja taja jakby....poswiate,niby skóra zmatowiona a jednak odbija światło w nieestetyczny sposób...puder mozna stosowac tylko na krem,ale raczej nie skobiowo-ryzowy,ani krzemionkowy.
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.