|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jaką farbę wybrać? Rozjaśnianie...:(
Dziewczyny potrzebuję pomocy! Poniżej załączam zdjęcie moich, delikatnie mówiąc, zmasakrowanych włosków
![]() Zadbam po tym o włosy, ale mam już dość tych okropnych kolorów... Pomocy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Jaką farbę wybrać? Rozjaśnianie...:(
Pomożecie?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
hmmm.. Twoje włosy na tej fotce wyglądają OK
![]() Edytowane przez martagg Czas edycji: 2007-07-25 o 14:48 Powód: literowki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Ja kiedyś schodziłam z ciemnego brązu Pallette (czyli czarnego) za pomocą dekoloryzatora L'Oreal. Efekt: plastik zamiast włosów. Nie polecam
![]() Jeżeli tak bardzo zależy Ci na rozjaśnieniu włosów, to najlepszym wyjściem będzie pójście do fryzjera. Wydasz pięniążki, ale za to nie zniszczysz aż tak bardzo włosów ![]() Jeśli jednak zdecydujesz się na samodzielną robotę, to wydaje mi się, że potrzebne będą po dwa opakowania farby i rozjaśniacza. Poczytaj jeszcze forum bo sporo takich wątków się przewinęło ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja jakis tydzien temu schodzilam z czarnego koloru, mialam czarno-brazowe wlosy, efekt uzywania ciemnych szamponow koloryzujacych.tyle, ze ja bym sie nigdy nie odwazyla samodzielnie dekoloryzowac, poszlam do fryzjerki, sciagnela mi kolor i nalozyla jasny braz z refleksami( uzywala farb loreala), wlosy na razie sa w swietnym stanie, ale przypuszczam ze dopiero po jakims czasie uwidoczni sie efekt dekoloryzacji.ogolnie mysle, ze na takie zabiegi warto udac sie do naprawde dobrego fryzjera, wlosy znajomej mojej siostry po kiepskiej dekoloryzacji byly w masakrycznym stanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
No właśnie sporo fryzjerek nie chce podjąć się dekoloryzacji... Ile może kosztować taki zabieg? Bardzo chciałabym wrócić do mojego naturalnego kolorku lub może innego, który mi polecicie... Załączam zdjęcie moich włosków z góry, aby było widać odrosty (zbyt ładnie to one na tej fotce nie wyglądają
![]() Nie chcę już mieć ciemnych włosów.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Osobiście też schodziłam z ciemnego do blondu (i to już 4 raz w życiu
![]() Ostatnim razem na ciemno moje włosy były farbowane na orzechowy brąz farbą Joanna Naturia (swoją drogą wyszły dużo ciemniejsze niż na opakowaniu) - wklejam zdjęcie. Włosy zawsze farbuję i rozjaśniam w domu z pomocą koleżanki. A robimy to stopniowo, rozjaśniając pasemkami. Najczęściej używamy rozjaśniaczy z Joanny do pasemek. Palette był dla mnie za słaby. Na moje włosy opakowanie wystarczyło tak "na styk" na pasemka, więc myślę, że dla ciebie co najmniej 2 opakowania byłyby potrzebne. Jak tylko dorwę aparat to postaram się wkleić foto z efektem tegorocznego rozjaśniania ![]() ![]() Fakt, trochę się zniszczyły, ale nie narzekam. Używam szamponu Timotei do włosów rozjaśnionych, odżywki w sprayu Płynny jedwab Gliss Kur'a i czasami regenerującej maseczki do włosów Gliss Kur'a. Po Płynnym jedwabiu są mięciutkie i ślicznie pachną. Dość często też prostuję włosy. Dodam też, że w ogóle się nie łamią. Co do dekoloryzacji to nie jestem przekonana. Moja koleżanka (naturalnie brąz, farbowany od 2 lat na czarno) zeszła ostatnio z tego czarnego. Włosy masakra. Łamliwe, miejscami spalone, i kompletnie bez połysku. Chciała położyć na to jasny zimny brąz, ale nie przyjęło jej do końca i wyszła ruda. Ogólnie po dekoloryzacji końcówki (jakieś 5 cm od końca) były znacznie ciemniejsze niż reszta włosów. Teraz ma na głowie Czekoladowy brąz z Safiry, wyglada jako tako, ale włosy bez życia. Doradziłabym Tobie jednak pójść do fryzjera. Nigdy nie wiadomo jak zachowają się Twoje włoski i czy zniosą to na tyle dzielnie co moje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Mi sie bardzo podobasz na 1 zdjęciu w ciemnych włoskach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:41.